Gå til innhold

XP SP2 og SATA (sil3112)


Anbefalte innlegg

Hei dere,

 

For noen dager siden dro jeg i gang installasjonen av SP2 på min WinXP Pro installasjon. Når jeg etter noen timer kom tilbake var den gått i blå skjerm...

 

Når jeg forsøkte å restarte gikk den i blåskjerm. Jeg valgte da å boote med WinXP SP1 CD'en, og under sjekking av harddisken kom det noen skumle grrr-pip, grrrr-pip lyder fra den. Det var ikke snakk om å få den til å gå videre.

 

Til min store overraskelse så ville maskinen omsider boot i fra hdd igjen (uten at jeg hadde re-installert noe som helst). Den kjørte gjennom en chkdsk ved første omstart, og konkluderte med at det var noen "bad blocks". Javel tenkte jeg - så lenge disse "bad blocks'ene" er markerte så betyr det egentlig ikke noe.

 

Etter vel en dags bruk begynte den å bråke igjen (grrrr-pip, grrrr-pip", og til slutt sa den takk for seg...

 

Hovedkortet mitt er et Abit med nforce 1.2 chipset og en Silicon Image 3112 integrert SATA kontroller. Jeg vet at det har vært utrolig mye problemer med akkurat denne kombinasjonen for vel 1,5 år siden (ihvertfall ifølge brukere på Abit sitt forum). Hdd'en er en 4-5 mnd. gammel "Seagate Barracuda 7200.7 200GB S-ATA 8MB cache 7200RPM", som har fungert utmerket under WinXP SP1.

 

Jeg har lett og lett over Internet for å finne ut om noen har hatt en lignende opplevelse, men så langt uten hell.

 

Tror dere at SP2 kan ha stelt i stand så mye bråk at hdd'en har tatt kvelden, eller er det rett og slett bare tilfeldigheter?

 

Kommentarer ønskes.

 

Mvh.

/Kenneth

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...