Gå til innhold

Zen vs ipod i lyd


Anbefalte innlegg

Kjøpte et blad i ferien som heter Lyd og bilde hvor det stod at Ipod hadde best lyd av alle mp3 spillere.

Zen nx og philips lyd var testet grundig med vurderinng fra 1-10 i diskant bass sammenheng osv. og med en total vurdering til slutt.

Zen fikk karakter 7 og philips 8(i lyd) men de skrev at ipod hadde litt bedere lyd en begge.

 

Det jeg lurer på er om dette bladet er noe å stole på?

 

Kan jo også nevne at disse spillerne var testet.

Iriver ihp og den flash baserte.

 

Håper noen vet eller har noen meninger om dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har lest andre tester uten at jeg har link til dem nå men der skryter man av lyden til zen, har den selv ok kan skrive under på det. har selv ikke fått høre på ipod men regner med at den ikke er så ille den heller selv om jeg holder et lite knapp på zen xtra. creative har holdt på med lyd ganske lenge, tatt i betraktning

Lenke til kommentar

De fleste tester av iPod vs Zen er jo fra iPod gen2 og nå er vi på generasjon 4. Da iPod var på generasjon 2 var lyden ca den samme på disse spillerene, men nå er jeg ikke sikker. Apple skal ha byttet ut en del av mekanikken i den nye og også fikset en del på software som kanskje har gjort at den har blitt bedre på lyd.

 

Men uansett så er det ikke iPod'en eller Zen som degraderer lyden om du spiller av mp3, ogg, wma eller aac filer i under 200kbps.

Lenke til kommentar

Så du mener at om mekanikken er forandret kan det være mulig at ipod har bedere lyd.

 

Synes det var rart at iriver fikk så dårlig kritikk. Er ikke den bra?

 

Jeg har zen selv og synes lyden er veldig bra og det kan hende ipods lyd er bra selv om det står at det ikke er det mange steder.

 

Bare kom med mer meninger eller fakta :yes:

Lenke til kommentar

Mener at Lyd og Bilde er et seriøst blad.

 

Men, har hørt at flere av testene som gjøres i andre sammenhenger (ikke Lyd og Bilde) ikke tar hensyn til følgende:

 

- samme lyd fil med samme komprimering og samme lydnivå må sammenlignes

- samme person må foreta lydtest på spillerne

- samme øreplugger må benyttes, hvis ikke bør ørepluggene evalueres separat og det bør da antydes hvor mye negativ eller positiv effekt ørepluggene har.

 

Hvis det "jukses" med dette vil ikke testene bli bra.

 

Uansett vil det aldri gå an å sammenligne en test i ett blad med en test i et annet blad. Det er kun spillerne som er med i samme test som kan sammelignes direkte.

 

I tillegg vil testene som regel alltid bli subjektivt påvirket av anmelderens egen oppfattelse av spillerene (det er ikke mange som unngår dette uansett hvor seriøse de er).

 

Regner med at dette er noen av årsakene til at dere opplever ulike resultater i ulike fora.

 

Forøvrig har jeg lest mange tester selv, og er enig i at teknologien forbedrer seg hele tiden - slik at f.eks en iPod v4 sannsynligvis er bedre enn en iPod v2.

Endret av BJA
Lenke til kommentar

Har ikke fått sammenliknet 4 generasjons iPod med andre generasjoner, men det kan hende 4 generasjon nye har blitt bedre, leste et sted at de blant annet hadde gjort noe med bassen, for nå er bassen på iPod mye kraftigere, nyansert og uten tegn til skurring i forhold til zen'en. Har testet med akkurat samme låter på begge spillere, og det er bare rett og slett en tydelig forskjell (må vel nesten legge til i mine ører) i favør iPod. Synes tvert i mot i forhold til deg Satrucci_ at iPod virker mye mer spenstig og klarere i sin musikk gjengivelse enn det min zen gjorde.

Endret av fro3fro3
Lenke til kommentar

Ser ut til at det er flere som sier ipod har best lyd av dem som har testet begge.

 

Philips som fikk en 8 virket veldig bra. Har hørt veldig lite om denne spilleren, er den bra

 

Designe er helt :thumbup: på den hardisk baserte spilleren deres

Lenke til kommentar

Lyd og bilde/hi-fi blader er alle (hvertfall de fleste) kjøpt og betalt av de forskjellige firmaene til å skrive best mulig om deres produkter. Dette er sant og bekreftet av mange hi-fi eksperter som ikke sier seg enig i alt som bladene skriver. Altså bare noe jeg finner opp. (ikke spør hvordan og hvem jeg fikk vite det av, for enten tror du meg eller så gjør du det ikke!)

 

Jeg har selv hatt creative mp3 spiller og kjøpte nylig en Ipod mini (i slutten av juli på eplehuset i Trondheim!). Selv synes jeg at creative er veldig flinke på GOD lydgjengivelse, men det er uten tvil apple også. Muligens ørlite grann bedre lyd på creative sin (noe som de fleste ikke vil bry seg SÅ utrlig mye om), men dette tar ipoden igjen med veldig brukervennlige menyer, veldig god bass og enda bedre design (mener ihvertfall jeg).

 

Så som en konklusjon vil jeg bare si: prøv dem begge og velg selv uten å la andre bestemme for deg! Min stemme går for ipod, men det er kun egen smak og behag som teller når du skal bestemme deg for mp3 spillere/høyttalere/recievere/dvd-spillere og det meste som har med lyd å gjøre.

 

:D (ps: ønsker ikke å lage noen debatt om at bladene er kjøpt og betalt osv hehe.)

 

Vennlig hilsen meg.

Endret av Moonscape
Lenke til kommentar

det er jo ikke et ukjent fenomen det, at diverse blader lar seg kjøpe. Men linken jeg pasta, er en privat person. På et hifi forum, som lager en privat test. Tilsvarende det som blir gjort her på boardet av diverse saker. Leser endel på hifisentralen, og dette er en mann med tyngde.

 

Men at lyd og bilde er kjøpt og betalt av produsenter er ingen myte :) Skal man lese hifi blader les fidelity :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...