Gå til innhold

.exe have encountered a problem and need to close.


Anbefalte innlegg

Beklager om det er helt feil sted å poste denne tråden, men jeg fant "Windows" som best, siden det er typiske windows-feilmeldinger det gjelder.

 

(Jeg har WindowsXP med SP1)

(Alle disker har nå NTFS filsystem)

 

Etter en lang stund med 80gb (Western Digital 80gb 7200rpm 8gb cache - IDE) harddisk har 80gb blitt alt for liten plass til alt mulig styr, dill og dall jeg har på maskina mi. Så dermed kjøpte jeg meg en ny HD, på 200gb (Western Digital 200gb 7200rpm 8gb cache - IDE). I alle år har 80gben vært delt i 2 deler, en del på ca. 25gb og en andre del på ca. 55gb. Men da jeg mottok 200gigen fant jeg ut at jeg skulle kjøre over litt disk fra del 2 over på del en, slik at jeg fikk større systemdisk (ca. 60gb). Da brukte jeg den andre delen til Mandrake Linux 10.0 som måtte deles igjen i 3 deler (ca 20gb). 2 Linux EXT og en swap. Men det som skjedde senere var rett og slett at jeg fikk virus i windowsen (jaja, jeg hadde Norton Antivirus, med siste oppdateringer. Jeg disablet aldri autoprotect eller emailscan)). Viruset tok livet av antivirusen, slik at jeg ikke fikk scannet for virus. Virus herja med MSN, passord, slukte ressusjer osv. Dermed så jeg som eneste utvei og formatere. Det jeg gjorde da var og gi deng i Linux, og formaterte linuxdisken og gjorde hele 80gigen om til en disk. Jeg installerte alt på nytt neste omstart etter dette. Dermed brukte hele disken som systemdisk til windows. Men, nå kommer det helt plutselige feilmeldinger og dall, som det står "hvilketsomhelstprogram.exe" has encountered a problem and needs to close, er av de meldingene som jeg kan velge å sende feilrapport. Dette plager livet av meg, og en annen ting som plager meg er at ting som vil kjøre før, kjører ikke lenger. Ta f.eks Battlefield Vietnam, da får jeg opp en melding etter "SplashScreen" og der selve smæla skal loades: "bfvietnam.exe has encountered a problem and needs to close" (spillet er orginalt, så det har ingenting med at det er dårlig crack å gjøre). Har tenkt over at det er mulig at det kan være et svakt punkt der det har vært et delingspunkt i alle år, som gjør at spillet ikke vil starte og at programmer plutselig kræsjer. Har også kjørt full system scan med Norton og ingenting ble funnet. Kan teorien min være tilfelle? Eller kan det rett og slett bare ha skjedd en og annen feil under installasjonen av windows? Eller kan det også være at det er en feil i en driver, i såfall, hvilken driver er det mest sannsynelig at det er feil i?

 

Takk for at du orket å lese alt dette, og en ekstra stor takk til dere som hjelper meg! :)

 

Mvh.

Zodux

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter å ha lest innlegget ditt ligner det litt på problemene jeg fikk etter ErkezB.

Jeg har 2 IDE HDD på 80GB 7200rpm 8Mb Cash.

Problemet mitt var at etter at erkezB var formatert bort fra c: hadde det skadet systemfiler på alle partisjonene mine (filer som windows oppretter f.eks. recovery osv.) samt spredt seg til den andre harddisken.

Jeg hadde maskina oppe å gå flere ganger men det ble krøll med antivirus og windowsupdate hver gang.

Kopiere alt fra disken med OS til den andre disken for deretter og lavformatere OS harddisken.

Etter å ha installert windows, antivirus og brannmur med alle oppdateringene koblet jeg til den andre disken, kopierte allt innholdet som jeg skulle ha til OS disken og lavformaterte den andre.

Flyttet til slutt alt som skulle på disk 2 tilbake og problem løst.

Grunnen til alt dette var at viruset var borte men viruset hadde skadet recovery filene på begge harddiskene.

 

Det kan godt hende jeg er på bærtur angående ditt problem men det kan jo hende det er noe lignende. :hmm:

Endret av perpyro
Lenke til kommentar

Først og fremst var det ErkezB som var mitt problem.

Vet ikke om det var ditt men det beste er å installere windows på en maskin med bare 1 harddisk som er ren.(var min konklusjon i allefall)

Etter en ren installasjon av Windows, antivirus og brannmur oppdatert kobla jeg til den andre disken og kopierte, formaterte den også.

Grunnen til all kopieringa var at jeg ikke ville miste informasjon fra disken som ble formatert.

Det hjalp ikke bare å formatere, jeg måtte slette partisjonene og opprette nye.

 

Offtopic: Nå bruker jeg Power Quest Drive Image 7.0 til å ta backup av systemet hver uke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...