Gå til innhold

MS-DOS Installasjonsdiskett ...


neonh

Anbefalte innlegg

Heisann..

 

Jeg har en eldre bærbar PC som jeg har formattert, og skal installere Windows XP på nytt. Problemet er at den rett og slett ikke starter opp bootable CD'er. Jeg kan heller ikke bruke en oppstartsdiskett og starte installasjonen derfra fordi PC'en er lagd slik at CD-rommet og floppy-driven ikke kan være inni samtidig.

 

Så det jeg trenger er en installasjonsdiskett for MS-DOS som både starter opp selv og installerer MS-DOS, slik at jeg kan starte opp maskina i DOS uten disketten.

 

Noen som har noe slikt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Start opp maskinen med en win98 oppstartsdiskett og skriv "SYS C:"

 

Deretter kopierer du over AUTOEXEC.BAT og CONFIG.SYS til roten av C: samt CD Rom drivere og ev. annet du trenger (De sistnevnte filer kan gjerne legges i en egen mappe slik at du holder orden på filene, men AUTOEXEC.BAT og CONFIG.SYS må ligge direkte under C:).

 

Rediger til slutt AUTOEXEC.BAT og CONFIG.SYS med EDIT og fjern alt du ikke trenger samt endre ev. stien til CD Rom driverene.

 

Ta ut diskettstasjonen, sett inn CD spilleren og boot fra C: som nå skal starte CD Rom'en. Nå kan du bytte til D: og kjøre INSTALL eller SETUP eller hva det nå er.

 

(Ble plutselig litt usikker når det gjelder XP, men dette funker i allefall med tidligere OS)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...