Gå til innhold

ustabilt system, maskinen rebooter av seg selv


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har nettopp bygget meg ny pc, og installert windows xp. Problemet er at maskinen oppfører seg rart, den rebooter plutselig selv og jeg får blåskjerm titt og ofte. Får også mange feilmld i windows, om at program har et problem og må lukkes..

 

Kan nevne at cpu temp ligger mellom 65-70 grader, kan dette være grunn til at maskinen oppfører seg sånn?

 

Noen som har liknende erfaringer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=266395&st=20

 

Tja, du kan lese den og evt prøve det?!

Det kan du gjøre først ja, men hva gjør man om det ikke hjelper? Forøvrig rimelig oversiktiktlig, men mangler enekelte ting? :p

I bios er det en funksjon som bestemmer når pcen skal skru seg av selv. Dette er inne på avanserte innstillinger, og sett denne opp litt grann. Eks: Shutdown @ 80 grader. Kun eksempel!

Bruker du kjølepasta, hva slags kjøler har du? og cpu/hovedkort?

En bios update kan ALLTID fikse mye. Så last ned en ny bios på diskett, fra en annen pc, og bott den pcen med problemet, og flash i bios..

Ellers kan alltid minnet være et problem for mange, med feil hastighet, ikke takler det osv.. Prøv å sette ned hastighet på minne, eksempelvis fra 400mhz til 333 mhz. Vet at flere A64 hovedkort hvertfall hadde dette problemet. Hvertfall ASUS K8V Deluxe..

Lenke til kommentar

har et chaintech znf3-250Gb Pro hovedkort og en amd 64 3200 cpu. I min bios er shutdown ved for høy temp disabled, og hvis jeg vil velge å aktivere den er maks temp der 70 grader. minne er corsair 1024 mb med lave timings, 2-2-2-5

 

Kan så varm cpu som jeg har føre til at det kommer masse feilmld i windows..?

Problemet med feilmld eller blåskjerm oppstår ofte når jeg skal installere programvare eller kjøre diverse programmer.

Endret av ThoSan
Lenke til kommentar

Etter ca. et år skjedde det noe rart med kjølepastaen på min kjøler. CPUen ble for varm og pcen slo seg av. Ny kjøler pluss AS5 og vips, god som gull.

Skulle det være mistenkt ramfeil kan du jo kjøre memtest,

www.memtest.org

Hvis du får mange feilmeldinger: får det samme hvis jeg overklokker for mye. "Opera has encountered a problem and needs to close, we're sorry for the inconvenience." Fattet med en gang mistanke, da Opera aldri har klikket ellers ;)

Lenke til kommentar

ram volten er 2,56 V.

 

og så står det videre under, 3,24 V, 4,94V, 11,77 V, (-) 11,86V.

 

Er dette bra eller dårlig? Latency på ram er 2-2-2-5. Minne type er corsair ddr-sdram 3200. ram frekvensen står i bios på 200 mhz.. Tenkte dette minnet skulle ha 400 mhz??

Endret av ThoSan
Lenke til kommentar

har sjekket hjemmesiden til corsair, og der står det at den ramtypen jeg har, cmx512-3200xl er testet på 2,7 V. Har også problemer når jeg kjører spill, etter noen minutter kutter bare spillene ut, får enten blåskjerm da eller så restarter bare maskinen. Skjermkort er et radeon 9800 pro. Har oppdatert til siste catalyst driver.

 

Er i villrede hva jeg skal gjøre. Får også mange feilmld i windows når jeg kjører diverse program, feilmld som at det har oppstått et problem og proigrammet må lukkes.. Under installasjonen av windows måtte jeg starte på nytt flere ganger fordi installasjonsprogrammet bare låste seg.

 

Så kort sagt, maskinen lever sitt eget liv, utenfor min fatteevne og kontroll.

 

Noen som kan hjelpe meg??

Lenke til kommentar

Jeg har akkuratt samme HK, CPU men jeg har 1GB PC3200 OCZ ram, maskinen min kjører bare stabilt på den ene brikken, når jeg setter inn den andre brikken så blir alt ustabilt og stenger ned programmer og maskinen. Men CPU tempen min ligger på 41 grader så jeg heller heller mot at problemet ligger "i" hovedkortet. Har forsøkt med begge brikkene, like stabil på begge brikkene, men når jeg setter inn to så klarer den ikke det.

 

Edit: Er forresten ikke noen ny BIOS til dette kortet enda.

Endret av drseafood
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...