Gå til innhold

brukere i Slackware, får bare logga inn som root?


Anbefalte innlegg

nå har jeg suttet å klødd meg i hode lenge, og lest Slackware dokumentsjon. har ikke helt blitt klok på bruker greiene i Slackware. standard brukeren som er i Slackware var darkstar. så jeg prøvde å logge inn som root med passord og dette gikk fint. så skrev jeg "adduser" så skriver jeg inn bruker navn. håper over de neste valgene og brukeren min bli akseptert. så kommer jeg til passordet. jeg skriver inn brukerpassordet mitt to ganger som det står. når dette er gjort så står det sucseffully user eller noe sånt. da kommer root login igjen. jeg skriver login for å logge inn på min egen bruker. Brukernavn: wilhelm Passord: *********** jeg er helt sikker på at det er riktig passord. så trykker jeg enter. da står det at brukeren en expired. skjønte ikke så mye av akkurat det, men jeg får jo til å logge inn som root. når jeg skriver startx da så går det fint å komme inni GNOME som jeg bruker :D men jeg vil jo ha min egen brukerkonto.

 

noen som kan si meg hva som kanskje kan være feilen her?

ellers går Slackware karrieren ganske bra :D

 

joda, har lest dokumentsjonen som ble lasta ned fra en eller annen Linux side.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
takk sim. men jeg finner det ut nå. eneste problemet var at jeg skrev feil dato på kontoen, nå blir det saker. skal se om jeg prøver ditt tipset også sim hvis ikke manuel sitt funker.

Feil dato? Du trenger da ikke å skrive noen dato, det er bare hvis du vil at kontoen skal bli stengt på en viss dato, evt. at man blir nødt til å sette nytt passord (er ikke helt sikker) :yes:

Lenke til kommentar

ok, den er grei. var visst ikke så vanskelig likevel. så da trykker jeg vel bare på enter når det expired greiene kommer da? og ikke skriver noen dato. ok. da blir det tøft tenker jeg. synes forresten at Slackware så mye bedre ut enn Fedora og Mandrake. dette kan bli intressant egentlig :D

 

takk for hjelpa da.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...