Gå til innhold

Eizo T965 til 3900, god pris?


GRendal

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

CRT er jo superior til LCD uansett hvordan du venter og vrir på det. Det eneste minus er at de tar så stor plass, og det er det som gjør LCD så uimotståelig. Dessuten er det mye mer behaglig å se på en LCD skjerm over lenger tid.

 

Men selvfølgelig ville jeg aldri ha brukt 4000 på en brukt CRT skjerm. Tenk på hvor lenge du skal bruke skjermen og hva du trenger den til. Ville heller kjøpt en billigere CRT skjerm hvis du skal vente med å kjøpe LCD skjerm til senere ( når de er bedre og billigere ). Eneste jeg ville hatt en CRT skjerm til er ren bildebehandling/3d hvor man trenger de nøyaktige kontrastene og fargegjengivelsene.

Lenke til kommentar

T965 er jo konge, ligger vel på 8500kr hvis man kan finne den på web? Antagelig dyrere i butikk, typisk bestillingsvare. Har en svakhet på tekst skarphet som deles blant andre aperture grill skjermer (LCD er jo kongen når det gjelder tekst skarphet), men denne skjermen kontrollerer bildet utrolig bra. 1200kr høres latterlig billig ut, bokstavelig talt (hadde nesten tenkt tyvegods eller godt brukt vare, og faktisk skygget unna). Men for kamerater slår man jo gjerne av noen lapper :yes:

 

Planlegger å kjøpe en 21" LCD snart, men kommer neppe til å kvitte meg med denne skjermen nettopp på grunn av fargene.

 

Men som sagt - 4000kr er jo penger for en brukt CRT. Skjermen har en innebygget timer funksjon som teller antall timer den har vært i bruk. Min står nå på 4062H (4062 timer), ~2 år gammel. Er du redd for fargene og bruk, har skjermen innebygget kompenserings funksjoner for å forlenge levetid på skjermen. Be han om denne verdien hvis du lurer (ScreenManager knappen på selve skjermen->Information i ikon menyen).

 

PS: Artig detalj - skjermen behandler VGA signalet. Når jeg fikk den, sammenliknet jeg mitt gamle TNT2U kort med 9700PRO, og fargene var nå nesten like gnistrende. Så faktisk ikke forskjell. Står beskrevet i produktbladet, flere moduser.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...