Gå til innhold

VApochill starter, men ikke pcen! Hva er galt?


Tim

Anbefalte innlegg

Hei

 

En kamerat av meg har hatt Vapochill en god stund nå. Han kjøpte den av en kamerat som vant den på et LAN, er ikke sikker på hvilket. Maskinen fungerte utmerket i starten, men etterhvert begynte den å låse seg innimellom og nektet noen ganger å starte.

 

Tiden gikk og maskinen holdt seg på sånn 20% av startene så nektet den å starte. Men nå er det blitt mye værre. Den nekter å starte uansett hvor mange ganger man prøver. Det som skjer at Vapochiollen "kjøler" seg ned til -10 grader og da skal egentlig selve maskinen eller "PSU" starte resten av systemet. Den gjør det, men det kommer ikke noe bilde på skjermen!

 

Vi har nå prøvd å ta ut RAM, skjermkort, alle harddisker og cdrom, og resten av fjaset man ikke trenger for å starte den. Fortsatt, ikke noe bilde. Egentlig skal det jo komme en rekke med pipelyder når ikke RAM er satt i eller det er noe galt med RAM`en, men det gjør det heller ikke.

 

Noen som har en anelse hva som kan være galt? Han har aldri overklokket den, da det ikke har vært nødvendig enda. Er ikke sikker på hva som står i den nå, men det er vel et Gigabyte hovedkort og en P4 2.6ghz CPU. Skal ned til han igjen senere, kan da ta noen bilder så dere får en liten anelse av hvordan ting ser ut...

 

MVH

Tim

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvis alt av vifter osv starter opp er det nok CPU, Minne eller hovedkort som er gåent.

Test med annet minne og cpu hvis det er mulig. :thumbup:

Men burde det ikke da komme et par pip? Vi har prøvd med 2 minnebrikker. Så det er nok ikke minnet.. Rart at det plutselig skjer, den var jo litt vrien over en lang tid. Men så plutselig var det ikke mere liv...

Lenke til kommentar

JEg skal nå ta av vapovhill systemet og så bruke en vanlig kjøler istedenfor. vapochill slange-greia som skal ned på cpu er festet til CPU ved hjelp av 2 bolter som den er skrudd fast i. For å få av disse må jeg ta av den orange greia rundt CPU som man fester kjølren i, og så trekke ut stengene og så sette den på igjen.

 

Her er et bilde av den hovedkortet, der kan dere se den orange greia.

http://www.usereasy.com/components/images/mb/GA-8INXP-LG.jpg

 

Problemet er at den orange greia er festet med 4stk hvite "plugger" istedenfor skruer. Vanligvis har disse en sånn sikringsgreie man trykker inn så går de enkelt ut. Men på denne så er de hvite pluggene holdt fast av 4stk sorte "hatter". HVordan faen får jeg av de? Hvis jeg klipper av "hattene" så er de ødelagte og da får jeg ikke festet den orange greia skikkelig igjen!

 

NEED HELP!

Endret av Tim
Lenke til kommentar

JEg fikset det. Man skulle bare trekke opp de hvite pluggene. Nå har jeg satt på en vanlig prosessor vifte, men vapochillen er fortsatt aktiv, men den bare henger og slenger. PRoblemet er at det er et slags kort som power knappen osv koblet til. Og vet ikke om jeg tør begynne å fikle med dette..

 

Nå starter faen ikke heller vifta på PSU, men alt annet starter. Seff ikke noe bilde eller pipelyd :realmad:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...