Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg trenger et script eller forslag til språk som automatisk henter ut tekst fra andre sider. Feks et script som sjekker en side til valgt tid, og henter ut informasjon utifra siden. Det kan feks være en nyhetsside. Scriptet henter feks informasjon fra denne siden kl 10 hver dag og lagrer dette i en database. Hvis noen har noe forslag, gjerne svar her eller send meg en mail på [email protected]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vanskelig å kjøre et script til valgt tid uten å ha tilgang til å sette opp crontable-jobber (på linux) eller automatiske oppgaver på windows servere.

 

Det du kan gjøre er å kjøre scriptet hver gang en bruker er på siden, men å begrense kjøringen til 1 gang per dag ved å skrive til fil eller noe. Da vil du ikke gjøre noe hvis nyhetene allerede er hentet inn den dagen.

 

Hvis du forklarer litt mer hva du ønsker å gjøre så kanskje jeg/vi kan hjelpe deg litt mer...

Lenke til kommentar

Du kan jo bruke et enkelt makro-program som f.eks. KeyText - har brukt dette til tilsvarende oppgaver med stort hell. (Blant annet til å hver uke hente ut de neste 150 DVD-releasene fra Amazon sine nettsider (ikke spør...) )

 

Du setter da opp så den starter nettleseren, går inn på den aktuelle siden, viser sourcen (i Notepad), søker i sourcen etter der teksten du skal ha begynner (søker altså etter avslutningen html-taggen som er umiddelbart før teksten), søker så etter der hvor teksten slutter (begynnelsen på en ny tag) og kopierer alt mellom dette over til et nytt dokument. Deretter gjør den det samme med linken og vips - ferdiii!

 

Dette betinger dog at siden du klipper fra ikke gjør om på den grunnleggende layouten sin, men det er neppe noe problem - de fleste store sider er jo alikevel koblet mot en database og bare henter fra denne inn i ferdig definerte maler som sjelden endres.

 

Dette er riktignok en litt 'steinalder-måte' å gjøre det på men det funker fint. Ulempen er at du ikke kan bruke PC'n til noe annet samtidig (makro-programmet funker jo som om du selv satt og klipte og limte foran PC'n). Ser forøvrig helt crazy ut når PC'n 'på egen hånd' åpner og lukker vinduer og klipper og limer i et vanvittig tempo :smile:

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...