Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Har drevet en del programmer i Java og bruker Java API'en flittig, vil si at jeg aldri hadde klarrt meg uten den

Sjekke http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/api/ for dem som ikke vet hva jeg snakker om..

Den er jo utrolig lett aa finne fram i, er det noe du lurer paa saa slaar du opp i den, vil du finne en funksjon som gjoer noe saa slaar du opp i den.

 

 

Men hva finnes det for C# ?? Jeg har ikke funnet noe som kan hjelpe meg, jeg vil vite hva en funksjon gjoer og finne en funksjon som gjoer noe for meg..

 

 

Finnes det ikke noe slikt for C#.NET ?

 

Foeler jeg maa google og soeke paa msdn sidene til ms og lese ett 10 talls artikkler for aa finne hva jeg er ute etter..

 

Finnes det ikke noe slikt som Java har ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du refererer til som API er da .net framework. Dette er ikke spesifikt for C# men benyttes av alle .net-språk (med sin egen syntaks/semantikk).

 

På msdn finnes http://msdn.microsoft.com/library/default....cpref_start.asp som er noe tilsvarende. Vet ikke om noe annet (på nett), men du kan alltids kjøpe msdn library. Jeg bruker nesten aldri nett-utgaven for annet enn artikler.

 

Uansett, min egen erfaring er at det er en noe bratt innlæringskurve med overgangen til MS-utvikling. Kommer selv fra et unix-miljø og er vant med den type syntaks derfra. Net-framework er da også enormt, og det tar tid å få "kontroll" over (hvis du skjønner hva jeg mener). Jeg har (som mange andre!) aldri helt fått taket på Windows-API'et (com+, msmq, office, IE mm.), men er nå så produktiv som jeg aldri har vært. Mye selvsagt pga at dotNet tar seg av memory-håndteringen. Når jeg ser tilbake på C/C++ så får jeg frysninger av å tenke på hvor mye tid man kastet bort på minne-sjekking.

Lenke til kommentar

Har du Visual Studio.NET så er du i himmelen. Der har du noe som heter Dynamic Help. En liten og fiffg funksjon som gir deg informasjon og hjelp på alt av funksjoer, feilmeldinger osv. Flytt markøren til det ordet du vil sjekke opp så finner systemet frem dirkete linker i MSDN,

 

EDIT

skulle du styre med linux eller denslags så finnes det er grei oversikt over alle namespaces på msdn sidene.

Endret av eirikhm
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Regner med du kjører Windows og har .Net framework SDK installert, sjekk isåfall den mappa i start-menyen din, der finner du en shortcut ved tittelen "Documentation". Var det noe slikt du var på jakt etter? Der har du ihvertfall et oppslagsverk over stort sett hele API'et, selv bruker jeg det flittig. Sjekk forøvrig Java-dokumentasjonen i Winhelp/HtmlHelp-format også, veldig praktisk. Du finner link hos Sun.

Lenke til kommentar
J# er jo bare en stor flopp. er det virkelig noen som bruker det?

Jeg har ikke prøvd det, men det skal vistnok fungere greit..

 

Grunnen til at det er så lite brukt er vel kanskje at de fleste som kommer fra java starter med C# istedet. Det er ofte litt problematisk å flytte eksisterende kode fra java til J#, så det er sikkert like greit å "porte" det over til C#?

 

EDIT:

 

Det er jo sikker bare ment som en "inngang" til .NET fra Microsofts side. De regner vel med at folk vil gå over til C# etterhvert siden det er det språket som fungerer best med .NET.

Endret av eirikhm
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...