Gå til innhold

Problem med harddisk


Anbefalte innlegg

Jeg har et temmelig stort problem (er hvertfall det for meg...), men jeg har en harddisk (Western Digital 160GB) i PCen min. Der har jeg en mappe som har rett og slett forsvinne. Det vil si at jeg har to mapper der nå, pluss den som ikke er der, og de to viser at de bruker totalt 5mb, men når jeg ser på totalt brukt plass på disken, så har jeg brukt 89GB. Har undersøkt den med Western Digital Lifeguard Data tool i DOS og der finner den ikke noe problem på disken.

Denne disken ble brukt i et eksternt kabitnett på en laptop tidligere, og så satt inn i min pc. Kan det ha noe med tilgangen jeg satte på mappa på den eksterne på laptopen? Men da ville vel jeg ha sett mappa, og fått beskjed at jeg ikke har tilgang, men jeg ser ikke engang mappa. Har også prøvd med DIR i DOS og den finner ikke mappa... Noen som har et forslag på hva jeg kan gjøre?? Hele mitt liv ligger i den mappa (hvertfall en god del...) :hmm:

 

 

Jørn

Endret av jo-kris
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

sjekk om den ligger i søpplebøtta

Om du har noen diskverktøy kjørende (f.x norton) kan disse ha sin egen søpplebøtte. Sjekk i såfall der også.

Har du sjekka at du ikke har dratt mappa inn i en av de andre mappene?

Er den skjult? Kryss av på "vis skjulte filer" i folder options

Lenke til kommentar

Kanskje noe her...

 

jeg tok en virussjekk på den disken som det er noe galt med, og der vant virussjekken en del andre mapper som ikke vises på "min datamaskin". Og jeg kan se at den scanner mine filer, men de ligger i en mappe som heter "I:\found.000\dir0000.chk\SÅ NAVET PÅ DE MAPPENE JEG MANGLER" Virker som et chekdisk problem eller noe??? Men det er ikke alt det jeg mangler, er mye som ikke ligger der...

Endret av jo-kris
Lenke til kommentar

Du har tydligvis fått en feil på filsystemet. (Slått av maskinen på feil måte?) Reformater disken så fort du har fått henta ut filene.

 

(Dette er grunnen til at jeg alltid lager minst 6 partisjoner på diskene mine... da forsvinner maks 16% av filene dersom filsystemet føkker, og det blir mindre data som må flyttes når det skal formateres.)

Lenke til kommentar

ja, kan virke sånn... men jeg får ikke gjennopretta de jeg mangler. har prøvd med easyrecovery, men har bare trial, og det hjelper ikke. gidder heller ikke å kjøpe programmet... noen som har andre forslag til hvordan jeg kan gjenoprette det?

 

Jørn

Endret av jo-kris
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...