Gå til innhold

"UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME"? Hjelp til å løse det!?!


Anbefalte innlegg

Da var det tid for pc kræsj igjen - dagen før jeg trenger den som mest.. :(

 

Pc'en bare skrudde seg av, og nekter å boote som vanlig til windows xp. Den kommer til skjermbildet hvor du kanvelge mellom å starte windows i "Sikkerhetsmodus" eller "Siste fungerende konfigurasjon" eller "Start windows øpå vanlig måte" osv... Etter det kommer xp loadingen, før pc'en automatisk restarter seg selv igjen.

 

Likevel, i et brøkdel av et sekund, så kan du se en bluescreen med hvit tekst. Etter å ha lykkes med iherdige forsøk klarte jeg og ta et bilde med digital kameraet mitt, og har nå tydet teksten. Det står som følger:

Det er oppdaget et problem og windwos er skrudd av for å hindre skade på datamaskinen.

 

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

 

Hvis det er første gang du ser denne stoppfeilmeldingen starter du maskinen på nytt. Hvis feilmeldingen vises på nytt gjør du følgende:

 

Kontroler at all maskinvare eller programvare er riktig installert. Hvis det er en ny installering, ber du maskinvare- eller programvareprodusenten om den windows oppdateringen du kan trenge.

 

Hvis problemene fortsetter, deaktiverer eller fjerner du nylig installert maskinvare eller programvare. Deaktiver BIOS-minnealternativer som buffring elelr skygging. Hvisw du må bruke sikekrhetsmodus til å fjerne eller deaktivere komponenter, starter du maskinen på nytt, trykker f8 for å velge avanserte oppstartsalternativer, og velger...

 

Resten av teksten etter "velger" kommer ikke med fordi pc'en skrus av før den siste delen oppdateres på skjermen (har prøvd uttalillige ganger for å være sikker). I tillegg kan jeg vel nevne at ejg ikek har installert noe ny maskinvare / programvare nylig.

 

Hva skal jeg gjøre? En formatering vil kanskje løse det, og er det jeg blir nødt til å prøve om ikke en boot cd fungerer. Problemet er bare at jeg blir nødt til å overføre alle filene osv fra c disken først. Og da mp jeg ut med hardisken, over i en annen pc osv. Mye styr og mas. Så om du vet om en sikekr løsning som er raskere - kjør på!

 

Og helst bare seriøse "on-topic" svar. Ikke spam som "Det hadde jeg også en gang", "Dritt pc" osv. Alle forslag er velkommene tough :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

 

Hvis du ikke har slått av System Restore, kan du prøve å erstatte

 

c:\windows\system32\config\system

c:\windows\system32\config\software

c:\windows\system32\config\sam

c:\windows\system32\config\security

c:\windows\system32\config\default

 

med

 

c:\windows\repair\system

c:\windows\repair\software

c:\windows\repair\sam

c:\windows\repair\security

c:\windows\repair\default

 

som beskrevet her, enten via dualboot eller XP cd'en.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...