Gå til innhold

redigeringskort for bærbar, raskere redigering


Anbefalte innlegg

Har Dell8600 (1,4Mobile, 512Mb, 40GHD 4200o/min) som jeg bruker til en del redigering. Det jeg nå er ute etter er et kort som gjør renderingen raskere.

Det finnes en del slike kort til stasjonære PC'er har jeg sett, men til bærbar?

Er ikke ute etter et firewire kort, for det har jeg selvsagt. Er heller ikke ute etter analoge innganger. bare noe som hjelper PC'en til å jobbe raskere med redigeringen.

 

 

Er også litt frustrert over at alle slike kort har medfølgende programvare. Ofte koster pakken mindre enn programmet alene. Hva gjør man så når man allerede har de programmene man trenger. Liker lite å betale for noe 2 ganger.

 

Noen tips om kort?

 

Bruker både pinnacle studio 9 og premiere Pro.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Var selv heldig tidlig nå i vår og fikk tak i Matrox RT.X10 Suite - redigeringskort og videoprogrammer fra Adobe. Premiere Pro hadde jeg fra før, så den lisensen fikk jeg senere solgt. Encore DVD hadde jeg ikke, og det trengte jeg, mens Audition, kanskje med tiden......

 

Det hjalp jo veldig på en fra før ellers kraftig maskin (AMD XP 2,8/ 1 GB DDR RAM/ 2 HD 7200, 80 GB). Den viktigste grunnen til anskaffelsen var å få redigering i sanntid på TV. Et annet pluss var en vesentlig kortere rendring/encoding av sluttproduktet.

 

Dette kortet får du ikke kjøpt her på berget, men se hva nettsiden til Matrox har av tilbud. Jeg tror ikke din maskin innfrir kravene til å benytte et slikt kort . Sjekk nøye slikt før du evt. kjøper!

 

 

Men, tilbake til ditt spørsmål. Dette er ikke PCI-kort som kan benyttes i noen bærbar, til det er det for stort og forlangende på alle måter. Det er kun enkelte hovedkort som støttes. Kravene til CPU, minne, strømforsyning og HD er ganske høye. Kortet produerer i tillegg en masse ekstra varme, slik at ventilasjon og kjøling er viktig.

 

I tillegg var det mye krøll med oppsettet, masse att og fram mellom support og meg før det hele roet seg. Men da hadde jeg måttet "kvele" en masse andre programmer i oppstartsfasen for å unngå konflikter. Det er dog mulig å gjøre grovarbeidet på en bærbar, eksportere prosjektet til det stasjonære kraftvidundret for så å fullføre alle effekter og justeringer ved hjelp av redigeringskortet.

 

Totalt sett synes jeg det har vært verd hver en penny. Nå kan jeg ikke tenke meg videoredigering på gammelmåten, forskjellen er så stor å se hva du gjør i sanntid på TV, sammenlignet med en liten rute på PC-skjermen, at det bare må oppleves!

 

degas

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...