Gå til innhold

Film: Forumets filmskapingskonkurranse: Påmelding/info


Anbefalte innlegg

VIKTIG! Jeg roter forferdelig. Dere som kom til denne tråden via PM-en dere fikk, er blitt linket feil. Det er her dere skal linke til filmen: http://forum.gamer.no/index.php?showtopic=282897 Tusen takk og beklager kaoset.

 

Forumets filmskapingskonkurranse

 

Da det her ble foreslått at en eller annen sjel skulle arrangere en filmskapingskonkurranse på forumet, meldte det seg nok av folk med nok av idéer til at planen straks tok form -- straks klar til gjennomføring. Vel, nå er den ferdiglagt, og det endte visst slik at jeg fikk ansvaret for arrangering av konkurransen. Deltaker er jeg også. Som nevnt i betingelsene, rettes derfor spørsmål til meg, enten i denne tråden eller via PM.

 

Det meste av informasjon er forhåpentligvis huset i teksten nedenfor. Er den ikke det, må dere kanskje sette tålmodigheten på prøve, ettersom jeg vil være bortreist fra og med tirsdag 17. til slutten av juni. Det er mulig jeg kan nå en internettlinje iløpet av denne perioden for å se etter viktigheter på forumet. :)

 

Beskjed om hvordan filmene skal komprimeres kommer senere. Jeg har litt tanker, men er ikke spesielt kyndig på akkurat det området, så om noen kunne foreslå et vanlig, godt format, som er lett å avspille og kode til, må dere bare ta det her. 2 minutter bør ikke bli noe større enn 20 MB, tenker jeg. 10-15 MB bør vel holde? Dette kommer naturligvis helt an på format, så foreslå...

 

Siden jeg forsvinner i morgen, vil antakelig ikke alle påmeldte bli oppført før hjemkomsten (1. juni om jeg ikke tar feil). Så bare ta det med ro om dere ikke havner på listen nedenfor med en gang. Alle som har mulighet til å poste her, er registrerte brukere, og enhver som er det, har rett til å være med. Så sett gjerne i gang produksjonen med det første. :)

 

Påmeldingen er noenlunde bindende, men som sagt er ikke dette blodig alvor uansett. Jeg håper derfor at alle påmeldte virkelig deltar, uten at noen behøver å bøte med livet eller noe i den duren. Hvis du har planer om å delta, må du uansett føre deg opp, ettersom jeg antakelig kommer til å sende ut litt av hvert av viktig informasjon på PM. Men si da "kanskje", sånn at jeg vet det. :)

 

Dere MÅ ha lest betingelsene/infoen nedenfor FØR dere kan melde dere på. Dere melder dere simpelthen på ved å si ifra her i tråden. Vanlig prat med relevans til konkurransen tar man også her.

 

-----------------------------------------------------------

Påmeldte brukere:

sanoj_20

ace_ventuora

Jibber

warillion

Åsmund

The_Prytzinator

bj0rn

Andyax

Svankmajer

norriz

-----------------------------------------------------------

 

INGEN må laste opp filmen i denne tråden.

 

Konkurransen er igang! Lag film!

 

-----------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------

 

Generelt

  1. Konkurransen er hovedsakelig arrangert for brukerne av hw.no-nettverkets forum, men står åpen for alle som måtte komme forbi og ønske å delta.
  2. Deltakere må ha egen forumbruker.
  3. Konkurransen er seriøs, men det er viktig at deltakere tar den med et smil, og anser den som en sjanse til å få vist filmen sin for et rimelig stort publikum, fremfor andre ting.
  4. Spørsmål angående innholdet i følgende informasjon/betingelser stilles i denne tråden eller på PM til sanoj_20.

Bidrag

  1. Maksimum ett bidrag per person.
  2. Bidragets lengde skal IKKE overstige to minutter.
  3. Bidraget skal være produsert spesielt for dette arrangementet.
  4. Vi anbefaler å gjøre noe litt personlig ut av filmen. Vi skal ikke hindre deltakerne å dra med litt hjelp på prosjektet, men det er tross alt kun du som vil bli premiert. Filmen skal kun stå oppført på ett navn (evt. kallenavn).
  5. Materialet (videoklipp, bilder, musikk, lyder) deltakeren bruker i bidraget sitt, må IKKE bryte med opphavsretten. Bidragsyteren har selv ansvaret for at denne bestemmelsen blir opprettholdt. Ledelsen forbeholder seg allikevel retten til å ekskludere bidrag hvor brudd på denne retningslinjen oppdages.
  6. Bidraget skal ikke inneholde særdeles støtende materiale (pornografi, grotesk vold og lignende). Grensene her er såpass uklare at vi anbefaler deltakere å stille spesifikke spørsmål før produksjonen igangsettes. Ledelsen forbeholder seg allikevel retten til å ekskludere bidrag som tydelig har passert våre grenser.
  7. Filmen må være ferdig og klar til innsending mandag 16. august 2004. Personer som ikke har fem minutter ledig tid denne dagen, må på forhånd ta kontakt med sanoj_20 angående dette. Dette gjelder for så vidt også om bidragsyteren ikke har mulighet til å få opplastet filmen (for eksempel i tilfelle modemlinje).

Innsending av bidrag

  1. Mandag 16. august vil en tråd på Videokritikk-avdelingen bli opprettet. En link til denne vil bli tilsendt påmeldte brukere på PM. Alle instruksjoner vil stå skrevet der.
  2. De deltakende skal deretter laste opp filmen sin i denne tråden ved hjelp av forumets funksjon for filmvedlegg.
  3. Her er det meget viktig med god orden. Det gis her klar beskjed om at KUN deltakere poster her, og det ikke mer enn en gang, da med filmen som vedlegg. Spørsmål og kommentarer må ikke rote seg inn her. Slikt tar man i denne tråden.
  4. I åpningsinnlegget i tråden vil det stå beskrevet hvordan du informativt og skikkelig skal føre innlegget, med tittel, ditt navn, kommentar, osv. Det er viktig at dere følger denne skissen, for ordenens skyld.

Vinnerkåring

  1. Vinnerkåringen skal foregå i form av brukeravstemning. Denne er åpen for alle som er medlemmer på forumet.
  2. Avstemningen vil foregå i en ny tråd på Videokritikk-avdelingen. Denne vil bli opprettet så snart som mulig, forhåpentligvis i løpet av mandag kveld eller påfølgende tirsdag. Her vil det ligge en link til tråden som ble brukt til opplasting av filmene.
  3. Enhver som skal stemme, må først se gjennom ALLE bidragene.
  4. Hver person/deltaker kan stemme en gang hver. Dette forsikrer avstemningsfunksjonen på forumet.
  5. Avstemningen vil stå oppe i en uke.
  6. Skaperen av bidraget som etter en uke har det høyeste antallet stemmer, er vinneren av konkurransen. Om det er to eller flere vinnere, vil alle bli premiert.

Premiering

  1. Vinneren vil få ”Bruker”-tittelen, som er synbar til venstre i hvert innlegg, erstattet av noe annet. Denne er noenlunde valgfri, kun med de betingelser at lengden ikke er for stor og at den er beskrivende med tanke på konkurransen som ble vunnet.
  2. Det samme gjelder om det blir flere vinnere.
  3. Dette er dog frivillig. ”Bruker”-tittelen vil bli på sin plass om ønsket.

Endret av sanoj_20
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg, Velmont melder meg herved på :)

 

---

 

Ellers så må jeg si deg at den linja du lagde der "--------" er ALT for lang, og folk med mindre skjermer vil få en diiiger horisontal scroll! Fiks på det snarest :) Skal du skille teksten så bruk som jeg pleier å gjøre, ta et par små streker istedenfor noe så digert du har gjort her!

---

Ellers så kan jeg også fortelle om XviD kodeken som er fantastisk god. - Har du Windows kan du laste den rett ned på http://xvid.velmont.net - etter 3klikk så har du den inne og du kan encode superduperbra video samt spille av XviD videoer. Jeg vil antagelig komprimere min film med XviD på bilde, og MP3 (eller Ogg Vorbis) på lyd.

 

Et annet tips er at dere komprimerer LYDEN også, ikke bare bildet! Til Windows brukere kan jeg vaaarmt anbefale VirtualDub til all komprimeringa. Eksporter i DV format - komprimer med VirtualDub. :) - Kan lage egen tråd om denne om noen ønsker (eller, hm, kanskje ikke - jeg har ikke lett tilgang på Windows maskiner)

Lenke til kommentar
Ellers så må jeg si deg at den linja du lagde der "--------" er ALT for lang, og folk med mindre skjermer vil få en diiiger horisontal scroll! Fiks på det snarest :) Skal du skille teksten så bruk som jeg pleier å gjøre, ta et par små streker istedenfor noe så digert du har gjort her!

*Flirer seg ihjel* Sånn går det når jeg holder på. Tenker ikke så langt at noen kjører lavere oppløsning eller har mindre vinduer enn meg, ser du. *Riste på hodet*

 

*Endrer*

 

Ellers tusen takk for det du sa om komprimering. Det er kanskje ikke så viktig, men det hadde vel vært litt fint om alle brukte den samme codecen. Men XviD tenkte jeg også på. Vi bestemmer oss før eller senere.

 

Du er oppført, Velmont. Lykke til! :)

Lenke til kommentar

For å få en rettferdig dømming vis vi brukere skal gi poeng til filmene kunne det vel vært muligt å lage et script på ei side der du trykker på last ned en film så laster du ned en film og gir din stemme etter på. Vis da scripte også finner ut hvor mangen ganger en film har blitt stemt på så kan scripte vel også gi deg en film å stemme på som ikke har blitt stemt på like mangen ganger som de andre. Litt vanskelig forklart, men det burde jo vært muligt?

Lenke til kommentar

Mulig jeg var litt uklar, eller ikke forstod deg skikkelig. Altså, vi hadde tenkt til å bruke avstemningsfunksjonen her på forumet. Det vil si at vi bare stemmer på den filmen vi synes er best. Vi gir ikke noe poeng eller noe.

 

Vi vil da kreve at brukerne ser alle filmene. Naturligvis er det problematisk å forsikre dette, men det er bare å håpe på at det blir noenlunde rettferdig. Ettersom det er ulovlig at en person har mer enn en bruker her på forumet, er det også veldig fint, slik at en person ikke kan ha tusen brukere og stemme tusen ganger på den filmen han mener er best.

 

En vanlig poll på internett hadde vel funket sånn at den hindret en IP å bli brukt to ganger. Så er det ikke akkurat særlig vanskelig å bytte IP, da.

 

Men ellers takk for forslaget. Beklager om jeg misforsto. :)

Lenke til kommentar
Si fra om/når jeg skal poste om dette på forsiden av Akam.

Det kan vel ikke konkurransen ta skade av. :) Konkurransen startet da denne tråden ble opprettet, så da er det vel best å annonsere konkurranseåpning på forsiden så fort som mulig, hvis det i det hele tatt skal gjøres. Bare synd jeg forsvinner i et par uker, men jeg håper den infoen som var, var klar nok for en stund.

 

Takk-takk.

Lenke til kommentar

Det hadde vært morro om noen kunne komme med forslag til tema, et uoffisielt som sådan - men det vil iallfall hjelpe noen av oss til å tenke! :)

 

- Altså, hadde jeg fått en oppgave på eksamen slik "Skriv en stil" så hadde det vært veeeldig vanskelig, mye verre enn f.eks "skriv en fortelling om hvordan storbyens jag påvirker en fiktiv person". Elns :p

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Jeg er med.

 

Tema er en fin ting. Hva med ensomhet. Grunn; mange individualister som melder seg på (med tanke på at det er en individuell konkurranse) og det er lett å lage både overfladiske verk og latterlig dype filmer som omhandler ensomhet når man er alene om å lage filmen.

Lenke til kommentar
A med sirkel over ja :) Er ikke så nøye på det...Men du kan jo bare kopiere en Å da og lime inn :p

Varme og stress har, naar det gjelder mitt fysiske Jeg, ingen positiv virkning paa kreativ problemloesning. Saa det saa. Tabbe uansett. Gratulerer... *Gjesp*

 

Ellers: Flott folkens. Og wh1te tilogmed. Meget spennende at du nettopp nevnte ensomhet... det var det jeg hadde tenkt meg. (Tror dog filmen vil bli lite relevant til vanlige individualister. Blir kult aa se aassen det ender uansett...)

 

Staa paa, folkens. Det blir doedskult.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...