Gå til innhold

støvsuge dataen? en god idè!


Toby_T

Anbefalte innlegg

men, nå fikk jeg endelig fingern ut og støvsugde hele driten, og da spesielt kjølern der en god del hybelkaniner hadde flyttet inn.

 

 

Du satte på en plastikktut?

Er redd for at plasttut ikke er noe garanti mot statisk elektrisitet, plast kan bli like mye "statisk ladet" som metall. Må tilstå at jeg bruker støvsuger fra tid til annen inni der, men bruker da det lange tynne avløpet + jeg holder hånden foran(uten å stenge det da) innsuget noe jeg håper vil avlede statisk elektrisitet(ingen garanti da). Ellers er vel strengt tatt det beste som flere her sier å bruke luft på boks eller kompressor. Sistnevnte skal man også være litt forsiktig med, da mange kompressorer er laget på en slik måte at olje også kan komme ut sammen med luftstrømmen(små partikler, men det kan være nok..).

Endret av kindings
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mange materialer blir statisk oppladet, deriblant plast og papir.

 

Det beste å bruke er som nevnt Q-tips dyppet i teknisk sprit eller isopropanol. Har du en håndlenke bør du bruke denne. Husk at også kroppen din blir statisk oppladet, det har vel de fleste merket når de skal ut av en bil eller noe sånt.

 

Statisk elektrisitet er farlig greier overfor finelektronikk, kanskje ikke så rart når spenningen kan komme opp i 30000 Volt...

 

Tips:

Bruk en håndlenke som du kobler til datamaskinens jord. Da vil denne lede unna den elektriske ladningen du har i kroppen.

Se her

 

Når det er snakk om luft:

- å blåse inn i maskinen er ikke lurt. Det følger med mye spytt

- tørr luft er det beste å bruke

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...