Gå til innhold

Hva er forskjellen på "prescott" og "boxed" CPU?


Simkin

Anbefalte innlegg

Hva er forskjellen på "prescott" og "boxed" ? og d er vel bedre med f.eks 2.8ghz/800mhz/1mb enn 2.8ghz/522mhz/512k... lurer på den siste spesielt..(512k vs 1mb) da prisen nesten er den samme?!?

 

hva er forskellen.. skal bruke pc til spill skal være en 2.8ghz..

 

hva velger jeg?? :cry:

 

##emnefelt endret av moderator. meningen med emnefeltet er at det skal beskrive innholdet i tråden. "CPU..." kna bety hva som helst... - enden##

Endret av enden
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Boxed" betyr bare at det følger CPU-kjøler med. Du mener mest sansynlig forskjellen på Northwood og Prescott. (?)

 

Northwood har 512kB cache mot 1MB på Prescott. Prescott er nyere og av en eller anna merkverdig grunn snakker mange stygt om prescott. :dontgetit:

 

Noe mere info må jeg nesten overlate til de som har litt mer peiling.

Lenke til kommentar
Northwood har 512kB cache mot 1MB på Prescott. Prescott er nyere og av en eller anna merkverdig grunn snakker mange stygt om prescott. :dontgetit:

Grunnen til at det snakkes stygt om Prescott er pga at den produserer mer varme enn NW og yter omtrent likt. Og siden de fleste ikke liker varme CPU'er så foretrekkes NW foran Prescott.

Lenke til kommentar

Da vil jeg tippe at det er omtrent det samme hvilken han velger (?)

 

Har for ikke så lenge siden bygd 2 nesten like maskiner. En med NW og en med Prescott. Må si det var minimalt med forskjell.

 

Men pass uansett på å få en med HyperThreading! (Tror alle nye P4-er har det nå.)

Lenke til kommentar

Det som var så negativt med Prescott var vel enkelt og greit av den hadde for lange pipelines til å jobbe effektivt. Greit nok med mer Cache men når den ikke var effektiv nok. Når den cpu'en får jobbe på høyere hastigheter vil den nok bli mye bedre.

Varmeproblem er det også på den etter hva jeg har hørt.

Lenke til kommentar

Ser vi på "value", kan det jo være interessant å merke seg at en Celeron 2.8, som vil få problemer med å henge på en Duron 1.6 ytelsesmessig, koster omtrent like mye som en XP 3000+ inkl. billig kjøler. Hvis det er om å gjøre å få mye for penga, bygger du over XP-plattformen på nForce 2.

 

Er det viktig med hyperthreading velger du Northwood 2.8 eller 3.0 på et 875p brikkesett, noe som gir brukbar uttelling for pengene på en moden plattform. Styr unna Prescott.

 

A64 er interessant den, ytelsesmessig er den svært bra. Men jeg regner hovedkortene for umodne enda, antar at det er noe mer å hente når nye brikkesett og nye revisjoner av eksisterende kommer ut. 64-bit argumentet må man nok smøre seg med tålmodighet med en stund til før man får uttelling for. Riktignok er Microsoft nesten klar med å slippe XP i 64-bits utgave, men hw-produsentene lar vente på seg med å lage 64-bits drivere. Når dette kommer på plass trenger man fortsatt 64-utgaver av programvaren for å få den ytelsesøkningen mange bruker som argument for A64. Men for all del, ytelsen er god nok på 32-bits kjøring til at det taler for denne chippen.

 

Pga. av mine bruksområder hvor HT kommer til sin rett er mitt valg akkurat nå NW. Hva det er om to måneder når vi ser hvordan A64-plattformen utvikler seg og hvordan det går med utviklingen av OS/applikasjoner på 64-bits-siden kan selvfølgelig være annerledes.

 

Liten edit: Når det gjelder Prescott vil vel nye revisjoner kunne bli kjøligere, slik at det motargumentet faller bort. Videre vet vi at ytelsesmessig vil faktisk Prescott ligg likt med NW på ca. 3.5 GHZ, mens den vil gradvis yte bedre enn NW når klokkefrekvensen økes utover det. Nye hovedkortplattformer vil også kunne gi ytelsesøkning, selv om den nylige lanseringen av lga775 foreløpig ikke gir noen vesentlige utslag. Det har forresten svirret rykter om å øke L2-cachen på Prescott ut over 1 MB slik den er i dag, men det er lite håndfast informasjon rundt dette foreløpig.

Endret av Muffinman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...