Gå til innhold

Konica Minolta Z2 eller Olympus C-750?


Anbefalte innlegg

Nå har jeg brukt hele dagen til å tråle nettet rundt i jakten på mitt nye (og første :yes: ) digitalkamera. Etter mye om og men står nå valget mellom disse to kameraene. (Tror jeg :p ) Hver med sine fordeler og ulemper.

 

Konica Minolta Z2:

+ Det stiligeste kameraet,

- men det virker noe klumpete.

- Må kjøpe oppladbare batterier og lader i tillegg.

 

Olympus C-750:

+ Virker litt mindre og lettere og håndtere.

+ Følger med oppladbare batterier.

- DYRT minne

 

 

I utgangspunktet var det egentlig et lite kamera jeg var ute etter, men etterhvert som jeg leste rundt på forumet kom jeg over disse to. Men jeg har vurdert (og ikke slått fra meg) Canon Powershot A80 også. Det er bare det at 10X optisk zoom frister. Selv om jeg egentlig ikke vet om jeg trenger det. Er jo egentlig en amatør som ikke har peiling på stort når det gjelder digitale kameraer og fotografering. Vil ha et kamera som er lettvindt å bruke, men samtidig et som jeg kan "vokse" med. ;)

 

Nei, dette var ikke lett altså. Synspunkter og anbefalinger mottas med stor takk!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har vært igjennom samme kværna nå nettopp. Istedenfor Olympus Camedia c750 synes jeg du skal velge oppfølgeren c765 som nettopp er kommet ut og som i tillegg er litt rimeligere. Jeg har nettopp fått den i hus, og så langt er jeg godt fornøyd. Zoomen er veldig sterk, så om man i realiteten trenger en så sterk som er jeg usikker på. Med en så sterk zoom bør en i alle fall ha stativ. C765 tar gode bilder både ute og inne, med og uten blitz. Ikke er det så stort som jeg fryktet heller. Videofunksjonen synes jeg også var bra.

Lenke til kommentar

1. om du ikke føler at du trenger 10x zoom nå, vil du antakelig få behov for det etter å ha prøvd C7x0.

2. valget mellom C750, C765 og C770 er ikke lett. selv ville jeg antakelig kjøpt C750 framfor C765, siden C750 har blitzsko ("hotshoe"). C770 er enda bedre enn C750.

3. kameraene (både C7x0 og Z1/Z2) kan du definitivt "vokse med". antakelig vil du oppdage hvor spennende det er å ta masse bilder og eksperimentere med innstillingene og motivene, samtidig som du kanskje også får interesse for makrobilder (C7x0 er ihvertfall genialt bra på makro).

 

Ellers vil jeg legge til at Z2 har enda en fordel - det er endel raskere enn C7x0. Det er et ganske viktig punkt. Tenk å se motivet ditt fly av gårde mens du venter på at kameraet skal slå seg på, fokusere og ta bildet.

Hvilke batterier som følger med kameraene er ganske uvesentlig, siden batterisett koster rundt 50-100kr og du uansett bør ha minst 2, helst 3 sett..

 

Jeg tror du blir fornøyd uansett hvilket av disse kamerane du kjøper.

Lenke til kommentar

Hei

 

Har selv vært igjennom det samme, lest tester opp og ned, lurt frem og tilbake..

 

Endte selv med å kjøpe en pakke med Dimage Z2 fra Cameta.com i USA, har hatt kameraet et par uker nå. Er veldig fornøyd. God zoom, usannsynelig rask til å fokusere, noe som gjør at du til forskjell fra det jeg hadde før, faktisk kan ta bilder av raskt bevegelige mål.. Er positivt overrasket over video-funksjonen. Tar nesten 4 min video på et 256 MB minnekort. Dette da med 640x480 30 bilder i sek oppløsning. (På boksekamper er 800 x 600 litt hakkete, med 15 bilder i sek)

 

Om dette kameraet er noe bedre enn det andre du nevner, vet jeg ikke. Vet bare at jeg personlig er veldig fornøyd med Dimage Z2.

Har du mulighet, bør du kanskje ta en tur innom en butikk og se på de, se hva du synes om de "live". Z2 ser akkurat lik ut som Z1, bare med en annen linse og 4 MP.

 

Vh

BjørnJ

Lenke til kommentar

Takker for svar, men jeg står fortsatt like fast.

Er så fryktelig ubestemt. I det ene øyeblikket sitter jeg og bestiller Z2, men før jeg har fullført bestillingen har jeg ombestemt meg og funnet frem c-750 istedet. Var ikke lett dette. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...