Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Internett klikker pga Msn?


Anbefalte innlegg

Jeg kjører internetten via en router. Problemet er at internetten skrur seg av ved gjevne mellomrom... når jeg skrur av Msn Messenger funker nettet helt perfekt! Noen som har hatt samme problem og kan hjelpe? Er det noen porter i router`n jeg må åpne?

 

 

 

Takker for alle svar!

 

 

 

DanTheMan

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg kjører internetten via en router. Problemet er at internetten skrur seg av ved gjevne mellomrom... når jeg skrur av Msn Messenger funker nettet helt perfekt!

Antagelig en buggete UPNP på routeren, MSN bruker som en av de ytters få programmene UPNP til og åpne og stenge porter på routeren.

Routeren feiler og rebooter, ikke helt uvanlig, sjekk om det finnes nyere firmware til den.

Lenke til kommentar

Har egentlig det samme problemet da.. Oppstår avogtil.

Har nextgentel med netopia routern.. Hørte rykter om at de fixet det ved å nedgradere firmwaren på routeren. Har ikke hatt tid til å ringe dem å få det fixet, men alle de andre jeg har snakket med har ikke hatt problemet etter nedgraderingen

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Dette var en bug på netopia routere for nesten 1 år siden eller no, dette er blitt ordnet for lenge siden så det er fritt fram å oppgradere routeren.

 

Hvis det er en netopia router du ha, gå en tur innom endring.nextgentel.no så vil du få muligheten til å oppgradere routeren din hvis den er for gammel

Lenke til kommentar

Windows hadde feil i UPnP, men dette er retta (kjør Windows Update!) for lengst. Eg har skumlest http://www.grc.com/unpnp/unpnp.htm og lurer igjen på om UPnP er ein risiko...

 

Eg har UPnP aktivert i Windows XP og på ruteren min. Windows Messenger (og andre program) kan då opna naudsynte portar sjølv.

 

Eg (og folk som besøker meg med PCen sin) kan motta IP frå DHCP-serveren og likevel få opna portar som trengs...

 

(manuell portforwarding krev statisk (eller i alle fall uendra) IP...)

Lenke til kommentar

Tidligere utgaver av MSN messenger foretrakk at man hadde satt port 1863 som triggerport for en portrange (husker ikke denne i farten). Et kjapt søk på nettet gir svar på dette.. En uPnP router vil jo fikse dette selv, men om man vil sette mer rigide regimer hjemme hos seg selv så kan triggerport være løsningen.

Lenke til kommentar
På ka måte kan UPnP bli ein trussel mot tryggleik?

Den er jo laget for og lage hull i brannveggen på routeren, det er neppe noe problem med MSN men andre og langt mer ondsinnede programmer vil jo også kunne tilpasse brannveggen til sine behov.

Men det er nok mer enn greit nok for det markedet det er tiltenkt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...