Gå til innhold

For mye RAM?


Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte en ny ram brikke og satte den inn i dataen. Når jeg slår på dataen kommer det bare en svart skjerm og dataen jobber ikke i det hele tatt. Jeg har sjekket om det kan være noe galt med rammen, men det er det ikke, den funker som bare det. Eneste som kan være årsaken til problemet er Hovedkortet. Jeg har et ASUS P4B533 Hovedkort. Hjemmesidene til ASUS sier at hovedkortet støtter opp til 2GB RAM.

Det eneste jeg ikke har prøvd er å oppdatere BIOS, men vet ikke hvordan man gjør dette.

 

Mer info:

Ny ram brikke: PC2700 512mb

 

Min data:

Hovedkort: ASUS P4B533

Ram (fra før): PC2700 512mb

Skjermkort: Raedon 9700

Hardisker: 3 fra Western Digital, 80Gb, 80Gb, 200Gb

 

Dersom noen vet hva som kan være galt, kom med forslag.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan aldri bli for mye ram. Uansett om du setter inn en brikke som er større en hva HK klarer vil det fungere, men maskinen vil ikke skjønne mengden og justere seg etter maks mengde. Du har ikke vært uforsiktig med statisk elktrisitet under innstallering. Rammen tåler lite av den sorten. evt. produksjonsfeil. evt. har du plassert de i feile slotter m/dual ddr enabled eller omvendt(uten at jeg trr det skal bli svartskjerm av den grunn), sjekk HK-manual.

Lenke til kommentar

Noen ting du kan prøve:

 

Sjekk om maskinen fungerer med bare den gamle rammen (ta ut den nye).

 

Sjekk om maskinen fungerer med bare den nye rammen (ta ut den gamle).

 

Er det samme timing på brikkene, snakker da om CAS, RAS, osv? Hvordan er bios stillt inn? Hente timing fra SPD eller manuellt satt?

 

Kan det tenkes at rammen ikke er orntli dyttet nedi? Prøv å trykke rammen bedre ned i sporet, skubb rammen litt sideveis så du får gnidd den godt nedi sporet, hvis det er dårlig kontakt kan det hjelpe.

 

Kan det tenkes at andre ting sitter løst etter at du holdt på nede i kabinettet? Noen ganger er det trangt i nærheten av rammen, særlig når du har tre disker med flatkabler og sånt.

 

Ikke gi deg. It ain't over till the fat lady sings!

Lenke til kommentar

Høres ut som om du ikke har sat inn den 4 pins strømkabelen til hovedkortet,, da booter den ikke,, vel,, sjekk om den sitter inne i ,, du skal liksom ha 2 strømkontakter på hovedkortet,, jeg glemte en og vips,, dritten starta ikke.. men det er bare meg da

:wow:

Lenke til kommentar

Nå har jeg oppdatert BIOSen, men RAMen fungerer ikke. Har prøvd alle ram slottene, ny og gammel RAM om verandre. Men får alltid svartskjerm når mer en to av ram brikkene er i. Kan det tenkes at PSUen har for lite strøm til å dra hele sullamitten? Kan jo teste med å koble vekk noen hardisker.

 

Mer Info om dataen:

300 (er usikker) PSU

P4 2Gb prosessor

2 Kabinettvifter

Lenke til kommentar

Prøvde å sette RAMen i slot1 og 3, fungerte ikke. Kobla ut en hardisk og vifte, fungerte ikke. Jeg skjønner ingenting. Eneste mulighet er at Hovedkortet er defekt eller ikke støtter flere ram brikker. Uansett, merkelig. Flere gode råd tas gjerne imot.

Lenke til kommentar

Hmmm, sitter selv på et ASUS P4B533-E HK og kjører 1GB med RAM.

2x 512MB PC2100 Crucial minne, ikke noe problem der. Kan sjekke hvilke slots de står i hos meg, tror jeg mener å huske at de står i 1 og 3. Mener også å huske at HK'et har 4 slots totalt, men at nr 1 og 2 hører sammen og 3 og 4 hører sammen. Dette er for singlesided minne ved bruk av alle 4. Om man skal ha 2GB med minne som kortet støtter så kan man ha 1GB moduler double sided i 1 og 3, eller man kan ha 4x512MB single sided i alle 4 slots.

 

Kan evt sjekke dette når jeg kommer hjem, men fungerer fint hjemme med 2 stk 512 brikker.

 

Ditt prob tror jeg mest har med at de brikkene er forskjellige CL på dem eller lignende. Har du sjekket det?

Lenke til kommentar

Begge brikkene har disse spesifikasjonene:

CL 2.5

DDR PC 2700 512MB

 

Ulikheter, produsent:

Twinmos M.TEC (Gammel RAM)

VM512MB-PC333 DDRAM (Er ikke sikker på produsent, men VM står vel for noe.)

 

 

Eneste ulikhet er at de ikke har samme produsent, men syns nå dette er beget rart, RAM er RAM. Har miksa og triksa MYE med mine gamle dataer som kjører SDRAM og der går de om hverandre uten problemer. Er SDRAM og DDRRAM så hvidt forskjellige da? :hmm:

Tror nok det er Hovedkortet som ikke er helt friskt, det takla ikke det originale strømforsyningen til mit Chieftec Kabinett (340W). Har kjørt med et gammelt 300w PSU i et års tid nå. Har prøvd å koble ut hardisker og vifter uten at dette hjelper.

Har tenkt å kjøpe Abit IC7-MAX3, det høres ut som et meget bra og gjennomført HK.

Lenke til kommentar
Begge brikkene har disse spesifikasjonene:

CL 2.5

DDR PC 2700 512MB

 

Ulikheter, produsent:

Twinmos M.TEC (Gammel RAM)

VM512MB-PC333 DDRAM (Er ikke sikker på produsent, men VM står vel for noe.)

 

 

Antakligvis der problemet ligger, har selv hatt samme problem. Kjøp heller RAM som er helt like, da er du hvertfall mer trygg på at det skal funke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...