Gå til innhold

Hvilket program brukes i værmeldingen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Trukket ut av vilden sky ville jeg tipper med er noe slikt:

Tørrpinnen står foran en grå bakplate og blir filmet av et betacam med litering på.

En eller annen dude sitter utenfor bildet bak en PC og trykker på forskjellige knapper som bestemmer når de forskjellige værikonene av soler, skyer og torden kommer opp.

Disse ikonene er sannsynligvis plassert på det virtuelle kartet på forhånd så det bare er å trykke på en knapp som er markert f.eks "Torden, Spitsbergen"

Lavtrykket og skyene er jeg ikke sikker på, men det burde jo kunne gjøres relativt real-time i After Effects eller Apple Motion.

Kanskje det blir fikset en halvtime før sending eller noe.

Lenke til kommentar

Bildene lages på forhånd og meterologen pugger hva vedkommende skal si. Så stiller han/hun seg foran en grønn (NRK) bakgrunn, og alt som er grønt byttes automatisk ut med bildet av værkartet.

 

Meterologen kan se det ferdige bildet på en TV til høyre for seg, sånn at det ser ut som at han ser på kameraet, samtidig som han vet hvor han peker.

Lenke til kommentar

Jøsses, den var ikke überblå den der. De bruker en såkalt hardware keyer på NRK vil jeg tro. Dette er en egen dedikert boks som gjør oppgaven, og den er mye flinkere enn de sakene vi har på pcen vår - altså programmene.

 

Du vil slite med å få slike resultater med DV, siden den er så sterkt komprimert på fargene + at programmet du bruker til keying sikkert ikke er like sofistikert som NRK sin (evt.) boks :] -- Men vi kan jo alltids prøve! :) (Har også lest at du kan koble videokameraet ditt til PCen og ta opp i full-kvalitet på pcen istedenfor å trykke på "rec" på kameraet. Da skulle du visst slippe alle problemene med komprimeringen til DV :) - noe du kanskje burde prøve om du skal lage værmelding)

 

Morsomt bilde and_mit, er du med på det? :)

Lenke til kommentar

Jeg var også på NRK med konfirmasjonsgruppa tidligere i vår, vi fikk også more oss med værmeldingsgreia.

Men, saken er at vi ikke stod mot en blå bakgrunn, vi stod mot en grå bakgrunn (Chromatte?) med et kamera som hadde festet en litering rundt seg.

Dette er svinedyrt, koster mange, mange tusen for et sett med en chromatte-bakgrunn og en litering i passende størrelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...