Gå til innhold

Skal lage oljefat-grill


Anbefalte innlegg

Planlegger å lage en oljefat-grill og trenger noen råd/tips.

 

anskaffer en bærbar vinkelsliper på mandag og har strekkmetall liggende så jeg starter med prosjektet mitt i neste uke regner jeg med. skal spraylakkere grillen med sort, matt, varmebestandig spraymaling og tror dette kan bli litt kult. hva tror dere om denne fargen?

 

skal dele oljefatet i lurer på om jeg skal bruke den ene delen som lokk. men da har jeg tenkt til å ha en slags foring eller list til å ha rundt kanen på lokket slik at den ikke gjør så vondt hvis noen uheldige mennesker får det varme lokket over lankene. noen som vet hvor jeg kan få tak i slik foring/list til å ha rundt kanten eller hva dette heter for noe?

 

har også kjøpt hengsler men er ikke helt sikker på hvordan jeg skal få lokket til å stå 'oppreist' av seg selv. har vurdert treklosser på baksiden av grillen, men dette kan bli litt kjipt tror jeg. noen gode forslag?

 

har sendt forespørsler rundt for å prøve å få noen til å sveise sammen et stativ som dette kan stå på, men den "billigste" skulle ha cirka 1200 kroner + moms så regner med å bruke noen leka-blokker istedenfor..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skulle lage en sånn selv en gang, men det ble for dyrt og egentlig ganske harry også.

 

Bedre å kjøpe en litt stor kulegrill isteden.

 

Hvis man på død og liv skal lage en, bør man ha tilgang på alle deler gratis, sånn som rista over koster jo skjorta hvis man må betale for det.

 

Og spør deg selv.......trenger du en så stor grill?

Lenke til kommentar

nei, trenger den egentlig ikke. har en liten, "vanlig" grill som jeg bruker når det er bare sambisen og jeg som skal grille. pleier å ha 2-3 grillfester på sommeren og når 15-20 stykker skal grille så er det greit med en så stor grill....

 

oljefatet fikk jeg gratis av Shell så det eneste jeg har betalt noe for er 173 kroner for strekkmetallet jeg skal bruke som rist på grillen. når jeg er ferdig men "prosjektet" mitt og kjøpt inn hengsler, spraylakk og eventuelt lecablokker jeg skal ha som underlag til grillen regner jeg ikke med å ha betalt mer enn 250-300 kroner.. og det er jo en del billigere enn en stor kulegrill til tilsvarende funksjonalitet.

 

hvis du bor i Oslo-området er det ikke verre enn at du ringer en av de som holder til på Sjursøya og snylter på et av oljefatene deres.. de har jo uante mengder med oljefat du kan velge og vrake fra....

Lenke til kommentar
Planlegger å lage en oljefat-grill og trenger noen råd/tips.

 

Først må jeg jo si at et oljefat er noe dritt. Det er som regel for stort, og det ruster. Lakk hjelper lite, da den har en tendens til og brenne vekk. Og det fører også med seg en masse illeluktende røyk som kan skremme vekk de fleste gjester. Jeg vil heller ha kontaktet en rørlegger og spurt etter gamle benkbredere/varmvannstanker som er skiftet ut. Der har du en flott grill i rustfritt stål. Blank og fin!

 

Men uansett hva du gjør, konstruksjonsmåten er den samme:

 

-Noen list rundt lokket tror jeg ikke du skal stresse med. Du kan ikke bruke noen myke materialer som gummi og lignende, da disse vil brenne opp. Det eneste jeg kommer på er en tynn U-profil i stål. Denne må i såfall sveises fast. Jeg kan forøvrig ikke se at lokket bare skal ramle ned.

 

- Lokket kan du enkelt få til og stå oppreist med en tynn kjetting som du fester i bunnen og i lokket, på den ene siden. Denne kjettingen bør/må ikke være galvanisert, med mindre du har tenkt og forgifte deg selv. Grillristen må selvfølgelig heller ikke være galvanisert.

Endret av Arctic
Lenke til kommentar

Kuleste er å anskaffe deg en gammal fiat Uno eller noe og dele den i to.

Bygge en murvegg av leca og sette alvdelen inntill. Lag gjerne noen sprkker osv så det ser ut som om den kommer ut fra baksiden (kjørt gjennom veggen).

Så tar du ut motoren, legger en massiv jernplate i bunn. Lager noen hyller og diverse til tallerkner mens du griller og en liten firkantet sak i midten til kull.. Så setter du på et fancy håndtak på panseret og du har en stylish grill.. Skaff gjerne noe glass og lag vindu på toppen for lettere måte å se om maten er ferdig på... Happy grilling. .!

Lenke til kommentar

Enig med Arctic. Lakk er bortkastet, brenner bort med en gang. Hvis du vil ha det svart, kan du heller bruke ovnssverte. Bruk den denele du skjærer vekk til å lage en "fylling" inne i oljefatet, hvis ikke går det med uante mengder kull. Det blir langt fra bunnen av fatet opp til grillrista. Når det gjelder stativ, så finn noen som har parafintønnestativ de ikke trenger mer. passer av en eller annen grunn perfekt..

 

Vinlejern langs to kanter anbefales, og så sveise de fast. Smør fatet inn med matolje når det ikke er i bruk, lagre det tørt og tøm ut all kull, så holder det faktisk i mange år. Men ruste, det gjøre det, uansett hva du finner på. Oljefat er lagd av "skrotmetall".

Lenke til kommentar
Lakk hjelper lite, da den har en tendens til og brenne vekk. Og det fører også med seg en masse illeluktende røyk som kan skremme vekk de fleste gjester.

har kjøpt en varmebestandig lakk... så jeg håper ikke lakken går bort med en gang..

 

CastorFiber kom på en glimrende idé med ovnsverte... rart jeg ikke har tenkt på den før da jeg jobber i en Jernvarebutikk....

 

Også god idé å fylle opp med restende fra oljefatet. hadde tenkt til å bruke singen/småsten til dette for å minske avstanden til risten....

Lenke til kommentar

Del det på tvers.. slik at du får 2 halvmåner av en grill visst du skjønner..

 

Så kan du helle litt tennveske i grillen for å tenne på for å rense grillen for olje.. la det brenne godt..

 

Det eneste du trenger da er ett stativ som den kan stå på..

Men det er ikke all verden av problem

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...