Gå til innhold

Bestille fra Apple


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har tenkt å bestille meg en iPod, og jeg lurte på om noen av dere hadde no erfaring med å bestille fra The Apple store (Norge)? Det er jo Apples offisielle nettbutikk, og prisene var jo ikke gale i forhold til andre nettshopper.

 

Noen formeninger: Pris, Service, leveringstid osv?

 

PS: for 180kr ekstra får man laserinngravert skrift i iPoden, nice! :thumbs:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bestilte 20GB iPod med inngravering i januar(det var gratis da, dvs inngraveringen), selv om det stod at inngraveringen skulle ta en uke, var det gjort på en dag(fikk status pr email). I alt tok det litt over en uke før jeg hadde den, bestilte den lørdag/søndag og hadde den tirsdagen uken etter. Du finner ikke bedre priser på iPod enn hos apple store, dersom du er student har du rett på 5% rabatt, dersom jeg ikke husker feil. Jeg betalte heller ikke frakt, mener å huske at det var inkludert i prisen(da hvertfall). Det er helt marginalt å tjene på å kjøpe Mac i utlandet, dersom du ikke reiser til Asia eller USA og kjøper.

 

Dersom du ikke har firewire må du huske å bestille en slik kombinert USB2/firewire kabel, du trenger firewire delen til å plugge inn i laderen. Det er veldig greit å ha USB kabel dersom du skal bruke den som HD utenom, ikke alle har firewire på PCen sin. Bruker du firewire er det fine at du lader den mens den er koblet til PCen, kult.

 

Kan også anbefale at du kjøper en med dockingstation, utrolig praktisk + du får med fjernkontroll på disse modellene :)

 

edit/tillegg:

Tror også at å bestille med inngravering kan være fordelaktig mht leveringstid, fordi Apple var egentlig "tomme" for iPods og andre måtte vente uker på å få tilsendt sine iPods uten gravering da. Virker som om graveringsgjengen kanskje har ett eget lager/forsyning eller noe slikt. Den lokale macbutikken kunne hvertfall ikke levere like fort, minst 2-3 uker fikk jeg vite der(lagrene deres var tomme).

Endret av kindings
Lenke til kommentar

Takk for et godt svar!

 

Høres bra ut,og jeg bestiller nok en 15gb snart. Hvis man handler for over 2500kr er frakten gratis. Jeg er student, skal jeg bare ringe dem å si det når jeg bestiller eller er det noen andre måter å gjøre det på?

 

Jeg er også litt usikker på det med USB og sånn, jeg har ikke firewire, og jeg har sikkert den eldste utgaven av USB. Hva slags kabel skal jeg da bestille med? den du anbefalte?

Lenke til kommentar

Ja, den kombi kabelen funker sammen med begge typer USB, men gammel type er treigere, dvs det vil ta relativt lang tid å laste opp musikk(dersom du har mye). Alternativt kan du kjøpe ett firewire kort, jeg kjøpte mitt på OBS for 250.-, Apple store selger også. Da får du full fart og slipper ekstra ladeledning. Men ville uansett kjøpt med USB kabelen. Det er kjekt å ha den dersom du vil bruke den som HD på skolen eller andre steder, det er få eldre PCer som kommer med firewire.

 

Du må ringe for å få studentrabatt, så vidt jeg vet(mulig andre har erfaring?). Mulig det er enklere for deg dersom du kjøper den fra www.macbutikken.no, her må du også ringe, men kanskje litt enklere mht rabatt siden du garantert snakker med en nordmann. Selv benyttet jeg meg ikke av studentrabatten, da jeg strengt tatt ikke er student lengre :)

 

edit: har prøvd å finne linken hvor det stod noe om dette med studentrabatt, men finner den faktisk ikke igjen. Så du må rett og slett ringe og spørre om dette er noe de praktiserer lengre

Endret av kindings
Lenke til kommentar

Har inngravert navnet mitt, tviler på at jeg selger den noen gang. Man kan da ikke selge iPod'en sin... hva skulle man da høre musikk på? :hmm: Kan nesten garantere at du blir såpass fornøyd med den, at du ikke vil kvitte deg med den før den er så gammel og sliten at ingen bryr som om den inngraveringen uansett.

 

Skulle du finne på å selge den kan du ta ett skrujern og ripe det vekk :) Hva vil du ellers skrive på den? Hensikten med inngravering må jo være å få merket den med navn/kjennetegn, den blir også mindre attraktiv for evnt. tjuver... men de ser kanskje ikke på sånt uansett, men det minsker salgsverdien for dem(noe som er bra, de skal ikke bli rike), men ikke bruksverdien for deg.

Lenke til kommentar

Det står om vilkår på siden, eventult så kan du bare ringe applestor og spørre?

 

Det er selvfølgelig medregnet moms etc når du går inn på www.apple.no sin butikk.

 

Har selv handlet derifra, varen kom som avtalt. Dog så kjørte jeg retur på den fordi den hadde feil. Det var heller ikke noe problem. De hentet varen hos meg, pengene kom inn på min konto :) (Jeg ville ikke ha ny vare den gangen).

 

Mao, applestore er seriøst.

 

Du finner vilkår her

Endret av iceraven
Lenke til kommentar

Alle som selger på denne måten til Norge er etter det jeg har forstått underlagt norsk kjøpslov(uansett hva vilkår måtte si), Apple Store er jo ut fra den norske Apple siden og Apple opererer etter det jeg vet også i Norge. Vet at dette gjelder Dell sin netthandel, så ser ingen grunn til at det samme ikke gjelder her. Uansett som en sier her; Apple Store er en meget seriøs nettbutikk, har faktisk aldri hørt om noen som har hatt store problemer, de leverer(oftest raskt) og gir god service ellers. Det finnes flere norske nettbutikker som jeg ville stolt mindre på.

Endret av kindings
Lenke til kommentar

Min iPod har lagt i luxemburg i flere dager nå :( bestilte på lørdag, kommer vel til mandag/tirsdag, forhåpentligvis før :D

 

btw: noen som vet hvorfor den blir sendt innom luxemburg? er jo ikke akkurat verdens navle.

 

btw2: Jeg ser på noen bilder av ipod gen. 3, som jeg regner med at jeg får siden jeg har bestilt nå nettop (15gig modellen), men jeg kan ikke se noe firewire/usb2 uttak på selve ipoden, MÅ man kjøpe dock i tillegg? Får man ikke overført NOE uten dock? i så fall blir jeg småforbanna..

Endret av xist
Lenke til kommentar

På undersiden av iPoden er det en slik "universalutgang"(litt lang sak, dekket av hvit beskytter), denne bruker du både med USB og Firewire kabelen. Docken er med andre ord praktisk, ikke nødvendig. Noe annet jeg må si engang til(som jeg holdt på å brenne meg på), USB2 kabel medfølger ikke, man må bestille den kombi saken utenom. Men jeg vil anbefale firewire, du finner fint billige kort(dersom du ikke har firewire) og en av fordelene er at man kan lade iPoden på PCen uten ekstra lader. USB2 leverer ikke nok strøm, så det er derfor USB2 kun kommer i en slik kombiversjon med firewire, da den eksterne laderen som følger med har firewire inngang.

 

Trackingssystemet funket faktisk ikke da jeg fikk min, min lå i nederland eller noe slikt til de plutselig ringte på tlf og spurte om jeg var hjemme for å ta i mot :) Det går med flyfrakt, så det er mulig at de som frakter har billigterminal i Luxembourg eller noe slikt for å slippe unna avgifter Nederland(tror de er relativt høye)... uten at jeg vet, mulig er det tilfeldig alt etter hvor det neste godsflyet til norge går fra(DHL/partnere har vel egne fly).

 

Og ja, du får tredje generasjon, uten trykk-knapper.. Touch-knappene og hjulet er rimelig kult. Er bare så rått, folk som foretrekker Creative sine har neppe prøvd iPod og argumenterer kun ut fra pris :) Det simpelthen oser av kvalitet og at man har noe solid i hendene, ikke noe nokia/eriksson billig hardplast følelse. æsj, blir nesten kvalm selv, men det er sant!

Endret av kindings
Lenke til kommentar

Takk for hjelpen! :) Ja, Heia Apple iPod ! :) Gleder meg til den kommer, får den vel mandag/tirsdag, fikk det nye headsettet mitt i dag, så nå er jeg helt klar :p

 

Btw: fikk du levert på døra? jeez, snakker om service :p

Endret av xist
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...