Gå til innhold

Skjermer på bærbare


immo

Anbefalte innlegg

Har surfa litt på dette forumet noen måneder nå.

Det jeg undres over er:

Hvorfor i all verden nevnes skjermene så lite når bærbare anbefales til ditt og datt.. og da spesielt de til spilling? Det eneste jeg føler går igjen er hvilken oppløsning som er på skjermen.. bsom om dette skulle gi en pekepinn på kvaliteten på skjermen ellers.

Diskuteres jo ellers hett rundt temaet responstid når det gjelder stasjonære LCD.

 

For meg i det minste er da skjermens kvalitet MINST like viktig som skjermkortet!

Den eneste jeg har hørt noe særlig om når det kommer til skjerm er Dell Inspiron 8600.. er dette den eneste med bra panel eller?

 

undrende :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

skjermer er som du påpeker et viktig aspekt både med hensyn til brukeropplevelse og enhetskostnader i sammensetningen av en bærbar datamaskin.

 

Faktisk er skjermpanelet nestdyreste enkelkomponent i en bærbar. Det varierer selvsagt med kvalitet, størrelse og standard (UXGA vs TFT).

 

Ditt ønske er tatt i betraktning og det er fint at du gjør redaksjonen oppmerksom på sakselementer som er av interesse.

 

Vi ses over tastetrykk!

 

--

Nasir Iftikhar

www.barbara.no

Lenke til kommentar

um, hva har TFT og UXGA med hverandre å gjøre? UXGA (og for den saks skyld WUXGA, WXGA, WSXGA+, XGA, SXGA+, SVGA, VGA osv.) sier noe om oppløsningen...

 

TFT = Thin film transistor...sier noe om teknologien i panelet, spesiellt om det er en aktiv eller passiv skjerm (TFT er aktiv, men selges det virkelig bærbare i dag med passive skjermer??), ikke noe om oppløsning..

 

og jeg tror at fokus på om den har høy/lav responstid tror jeg har noe med at folk ikke akkurat spiller mye med Laptops..det er ikke det de er laget for...(og du kan være rimelig sikker på at hvis en produsent setter en 1600x1200 (UXGA) skjerm på en laptop, så er den bra kvalitet...

Lenke til kommentar

Har akkurat levert fra meg en IBM Thinkpad A21p (lansert september 2000) med UXGA skjerm, og denne skjermen var ikke veldig mye dårligere enn den som sitter i en helt ny HP Compaq nw8000. Og den nye skjermen er ikke dårlig :-)

Det jeg merker er bedre er lyssterkhet, litt mindre lag på muspekeren og litt bedre sidesyn. Men IBM skjermen hadde faktisk ett litt jevnere og mere behagelig bilde spesielt på ensfargede flater.

 

Hadde 3 dead pixels på IBM skjermen, som var omtrent umulige å se pga. oppløsningen. På HP skjermen så har jeg ennå ikke funnet noen.

 

Så ja, min erfaring med UXGA er bare topp :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...