Gå til innhold

Problemer med Abit NF7-s V2.0 HK


emperorM

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Er helt ny her, en kompis av meg anbefalte meg denne siden da jeg ikke fikk til hovedkortet.

 

Jeg kjøpte meg for litt over en måned siden et Abit NF7-s V2.0 HK. Første gangen det ble levert til meg, så fikk jeg ikke noe særlig liv i det. Det bare lyste en rød varselampe på LED1 og en sirene lignende uling fra maskinen. Jeg var overbevist om at jeg hadde fått et defekt hovedkort og sendte det i retur til Komplett.

 

Fikk nytt hovedkort i dag, eller samme kortet bare et jeg trodde funka. Samme feilen skjedde. Bare lurer på om det er noen her som har peiling på hva jeg kan ha gjort feil. Alt skal være rett tilkobla. Har resetta bios og cmos.

 

Jeg testa det gamle hovedkortet mitt, men det funka faen meg heller ikke nå, så jeg er overbevist om at hovedkortet er i orden, men at det er noe annet som er galt. Kan det være at det er noe feil med strømforsyningen?

 

Håper på raske svar!

 

-emperorM-

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, den skal lyse ja.

 

Det som skjer er at maskinen gjør et forsøk på å starte opp, det går 3-4 sekunder før den brått slår seg av, og da kommer en sirene som uler. Har prøvd en annen cpu, prøvd med annet skjermkort. Eneste jeg ikke har prøvd å skifte ut er RAM brikken. Den kjøpte jeg samtidig som HK, men kan jo selvfølgelig være defekt.

 

-emperorM-

Lenke til kommentar

Hehe, velkommen til forumet forresten :thumbup:

 

Hadde mye problemer med mitt Abit NF7-S hovedkort selv (det første var også defekt). Er CPU-Vifta montert ordentlig? Isåfall hva slags RAM og CPU er det du egentlig har? :hmm:

 

Har du 2 minnebrikker burde du prøve å starte opp med bare en. Da kan du også prøve å ta ut alle optiske enheter som du ikke trenger *enda* (cd-rom(er), harddisker)

 

Jeg hadde et lignende problem helt til sist...

 

Da viste det seg at en ledningen til dioden min hadde et kutt slik at en metall-del var nær selve aluminumen i kabinettet dette kortslutta pc en gang da jeg prøvde å starte... :thumbdown:

 

Fant heldigvis ut problemet før det var for sent, sjekk om du har en lignende greie i ditt kabb.

 

Håper dette hjelper! :thumbup:

Lenke til kommentar
Har du kobla til den ekstra strømkontakten?

Uling? sirene?

HK'et har ikke den høytalleren som lager lyden, men det har kabinettet...

 

Den sier ifra viss noe er virkelig galt eller litt mindre galt :)

 

Viss ingenting funker kan du jo alltids sette den sammen fra *scratch* på nytt :thumbup:

Lenke til kommentar

Har du sjekka at kjøleren til cpu er riktig festet? Jeg satte den feil vei en gang og fikk samme som du. Ellers er det å sjekke at grafikkkortet sitter godt fast. Er cpu vifta koblet til hovedkortet? Hvis ikke nekter kortet å boote. Kommer du deg inn i bios kan du skru av funksjonen som sjekker det. Jeg har samme kort og det fungerer som bare det til meg!

Lykke til!

Lenke til kommentar
Jeg har ikke noen problemer med mitt Abit kort..

Virker som jeg er "The Chosen One" ;)

Ikke jeg heller, har samme kort som nevnes her.

Skal ikke si for sikkert, men virker som om det er endel slurv med

innstallasjon/feilsøking hos enkelte.

Disse kortene er vel blandt de som selger mest så det har nok litt å si på

'det virker som om alle har problemer'.

Lenke til kommentar

Takker for alle forslag folkens! :thumbup: . Kan godt innrømme at jeg ikke er en racer med montering av pc. Får bare prøve meg fram..

 

Det kjipe er at jeg ikke har en ekstra RAM brikke å prøve :thumbdown: , men kan jo alltids ringe support teamet til komplett å klage litt. Dere har neppe hørt siste ord fra meg..

Lenke til kommentar

Det du beskriver her minner meg om det som skjedde når jeg klokket opp cpu (med fsb) for mye, eller hadde for lave timings på RAM. Tviler på at det er noe gærli med HK. Tror det er noe som er gærli plassert, eller noe som ikke funker som er montert på kortet. Har du turtallsavlesning på cpu-viften?

 

Uff dette er ikke Bra for ABIT, har problemer med Mitt NF7 også.

 

Tror Abit bare kan slappe av jeg. :yes:

 

EDIT: Malplassert smiley.

Endret av Lex-Icon
Lenke til kommentar

Jeg hadde nøyaktig samme symptomer på mitt først nf7-s kort. Fikk det aldri til å virke selvom jeg prøvde med nye sentrale komponenter som jeg visste fungerte. Sendte hket tilbake, og det viste seg at det var dødt.

Jeg fikk tilbake et nytt, og det funket som bare rakkern.

 

Dersom du har prøvd med nye komponenter av alle slag bortsett fra rammen, bør du prøve å skifte ram. Sirene lyden pleier å komme med for lave ramsettings og for høy fsb som det ble sagt ovenfor. Dersom du skulle skifte ram, og det fortsatt viser seg å ikke virke, da tror jeg at det er hovedkortet ditt som er gåent.. igjen.. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...