Gå til innhold

Nye prosessor priser... NÅR??


Stigma

Anbefalte innlegg

Intel og AMD satt ned prisene sine på prosessorer på mandag (29.okt). Mange av disse prisenedsettingene er ganske betydelige, men NÅR vil dette forandre prisene i butikkene her i Norge? Er det noen som vet, eller kan gi et "educated guess" utifra tidligere erfaringer?

 

Jeg skal bygge en ny maskin, men jeg må vite om det er verdt å vente en uke eller to for å få CPU'en litt billigere...

 

-Stigma

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er klar det forsvinner mye av pengene inn i mellom-menn fra AMD til oss, men det gjorde jo også på de gamle prisene, så hvis AMD gir f.eks. 30% avslag til leverandørene på den nye xp1800+ så er det 100% logisk at vi komer til å få ca 30% avslag på den samme prosessoren i forhold til de gaml prisene...

 

Og... hvis du leser AMD's nye priser så er det sansynligvis omtrent 500Kr å spare på den nye prisen på en xp1800+

 

Spørsmålet er jo selvfølgelig... er du villig til å vente? =P

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Det blir minimalt å spare og uansett - skal du hele tiden utsette kjøp pga. du er redd for å betal "overpris" så kan du like godt drite i å kjøpe. Punktum.

 

Sjekker prisene ganske ofte "for gøy" på http://www.pricewatch.com og over there har XP 1800+ blitt solgt til $205 i snart 3 uker.

I dag var den juster ned med 6 stinkende $ til $199.

Og husk - dette er den aller aller billigste webshoppen som har den prisen. Det er slett ikke alle som har den til $199 - og om du gidder å gå inn på de aktuelle sjappene og regner litt på frakt (så vel internationalt som lokalt) så finner du fort ut av at de ikke gir bort godsakene der heller. Med frakt og vat så skiller det pent lite mellom de forskjellige forhandlerne.

 

Men vi bor nå engang i anderledeslandet norge og skal bekymre oss om vårt og våre. $6 reduskjon er ca. 53 norske - og tror dere ikke at vi griske nordmenn skal ha mest mulig fortjeneste? Og det er ikke gratis å frakte stuffet fra US og hit.

 

Kort: Ikke forvent noe prisras på denne med det første.

Lenke til kommentar

Og, ja, har en XP 1800+ selv.

Kjøpte på komplett web og betalte 2400,-

Ikke fordi prisen var god, eller servicen er bra - men fordi de hadde den inne :smile:

Noe av det billigste jeg fant på web i norge var vaage-mumle-mumle (husker ikke navnet nå!! hehe!) - de som kom ut på topp i hardware.no sin test av webshops sist her. 2330,- men siden de ikke hadde den inne PLUSS det var kontakt betaling på forskudd droppet jeg det og betalte heller litt mer for å få tingene med engang. Det er her servicen kommer inn. "Med engang" i følge komplett er tydligvis "når vi gidder" for det tok 4 virkedager å få fraktet den 100km - selv når det var betalt ekstra for kjapp levering på døren. Jaja.

 

 

[ Denne Melding var redigert av: Rufus på 2001-11-01 00:38 ]

Lenke til kommentar

Rufus,

 

Enig med deg Rufus, det er ALLTID noe som "blir billigere om en uke eller to", men slik kan du ikke tenke hvis du skal ha maskin i det hele tatt =P

 

Men jeg tror prisen på CPU'er fremdeles kommer til å bli justert "kraftig" de neste 2 ukene eller så... ikke at det kommer til å få meg til å vente, men etter å ha følge market i mange år så har jeg merket meg at etter Intel/amd dropper prisene så går prisene nesten nøyaktig tilsvarene % ned i pris 2-3 uker senere. Ta det for det det er og vent de som vil =)

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...