Gå til innhold

TEST: JoS MP-300


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Heisann!

 

Bare måtte legge til en lite kommentar til dette innlegget.

 

Jeg hadde lånt min fetter sin mp3/Midiscspiller i en meget god stund, og tenkte at nå var det på tide ,nærmere bestemt 3 mai, å kjøpe min egen mp3spiller. Siden jeg skriver en del oppgaver på skolen jeg går på, fant jeg det viktig at man kunne bruke mp3spilleren som "mass-storage device". En jeg går på skolen med hadde lenge snakket varmt om sin JOS MP-100, men anbefalt meg for å gå for JoS MP-300, siden den hadde som sagt innebygget radiosender. Tok et kjappt søk etter 265MB versjonen på komplett.no, 1995kr kostet den. Tok så og søkte etter anmeldelser. Samtlige anmeldelser var positive, og av dem som hadde score, var 87% det laveste.

 

Faktisk fant jeg bare to negative anmeldelser, en fra adresseavisa http://www.adressa.no/teknologi/mp3/articl...rticleID=479119 , som gav den to, og en liten side kalt hardware.no. Greit nok,adresseavisen gav den to men hva jeg syntes om selve anmeldelsen (syntes den var særdeles tynn) er en annen historie, og en annen tråd.

 

Hardware.no er en side jeg er inne på et par ganger i uken, faktisk ser jeg alltid etter en anmeldelse på denne siden før jeg kjøper et dataprodukt.

 

Det første jeg ser er at Fm-senderen ikke blir å finne på spilleren. Den versjonen som slippes på markedet, iallefall det norske, vil være uten FM-sender står det på første siden av anmeldelsen. "Hvordan har det seg da at både komplett , Flexi-data selger både 256 og 512MB versjonen med FM-senderda?" tenker jeg. Sender en mail til komplett og stikker innom Flexi-data, som har lokaler her i bergen, for å høre en det hele er en trykkfeil eller misforståelse, og riktig nok spillerene deres har FM-sender, og de har foreløpig ikke fått beskjed fra leverandør at den versjonen de får levert, vil være uten FM-sender. Jeg ringte i tillegg den lokale Datakjeden-butikken, og joda, deres JoS MP-300 hadde FM sender...

 

Hvorfor kunne ikke dere fått i anmeldelsen dere at de fleste JoS MP-300 som selges i Norge er MED FM-sender,forsåvidt jeg vet er ikke dette ulovlig å si noe om ?

 

Dessuten har JoS har søkt fritak fra lisens til PST som L03VIk nevner, kunne ikke dette vært nevt i form av en oppdatering på den første siden av anmeldensen?

 

En tredje ting dere også kunne nevnt er at i bundelen som selges nå følger det med en lader + 2 batterier, dette nevnte også L03VIk . Lader du opp begge to, laderen fullader ett batteri på 3 timer, kan du spille musikk kontinuerlig i 52 timer (like mye som iRiver spillerene du nevner), men da må du som sagt det ha ene AA batteriet med deg på innerlommen :D

 

Og dere, når dere sier at det ikke følger med en drivercd, hadde det ikke vær dumt å si at så lenge man har et nyere operativsystem enn win98, trenger man IKKE en drivercd. Hvor mange tror dere ikke tenker "å stress, må jeg på nettet for å skaffe meg driver nå?". Dere framstille det som om det var en stor mangel. Er enig i at bruksanvisningen var vel kjip og den burde vært bedre, men visste dere den det ligge en fyldig og helt oppdatert bruksanvisning på produsentens hjemmeside? ikke det nei? Dere har vel bare lest anmeldensen da....

 

Det jeg vil prøve å få frem, er at hvis jeg kun hadde lest denne anmeldelsen og skulle tatt et valg utifra den, ville jeg IKKE kjøpt JoS MP-300. Men jeg hadde en anbefalling en av en venn, fem anmeldelser som var meget positive til spilleren, samt hadde funnet ut at det var en del ting i anmeldelsen som manglet (FM spilleren er inkludert i de fleste JoS MP-300 som selges i Norge, lader + 2 batt følger med). Så jeg kjøpte den.....

 

Og vet du hva?

 

Jeg elsker den! Den har alt en mp3spiller trenger, og mere til! Er jeg på skolen og skriver en oppgave, er det bare å stikke spilleren rett i pcen og lagre det på den, det kunne jeg ikke gjort om USB-pluggen ikke var integrert. Jeg gidder iallefall ikke å drasse på en ekstra ledning hvis jeg vil overføre noe til spilleren andre steder enn der jeg har pcen (hadde uansett sikkert klart å miste den etter en uke uansett ;) ), Det er ganske åpenbart om jeg synes det er verdt å ha en ekstern USB-plugg kun for å gjøre spilleren et par kubikk mm mindre, og da må man som sagt drasse rundt på en ledning. ( der er det ikke :p ) Høretelefonene er jeg fornøyd med, er ikke audiofil, men jeg vet hva som låter bra i mine ører, og hva som er god lyd er meget subjektivt. Men jeg tror anmelderen vil slite få mange med på at lyden er FORFERDELIG dårlig. Og ja, han går nærmere inn på dette i forumet:

 

SITAT___________________________________________________________

Ang ørepropper: De øreproppene er virkelig dårlige sammenlignet med det man får med på en del spillere. Dog at det er mange andre som er like dårlige betyr ikke det at det er positivt for JoS. Dårlige ørepropper er og forblir dårlige ørepropper.

 

Ang lydkvalitet: En bedømmelse av lyd vil alltid være subjektiv. Noen liker Dali, andre liker B&W. Noen liker Koss, andre hater Koss.

__________________________________________________________SITAT SLUTT

(Siden dette er ett av mine første innlegg, har jeg ikke lært meg å bruke Quote-funksjonen :blush: )

 

Burde han ikke ha hatt følgende med i anmeldelsen sin? Det er ikke alle som har hørt om Koss , eller er hardware.no kun forbeholdt for dem dem som har det? Stakkars dem som leser "dårlige ørepropper" ikke skjønner at det at det er i forhold til andre ørepropper, men, men hvis de hadde lest innlegg nummer 12 i Forum -> Hardware -> Diskuter artikler (HW) -> TEST: JoS MP-300, burde de skjønnt dette.

 

Det som undrer meg er at Anmelderen har gjort en strålende anmeldelse av Asono Beatsounds, det er slik en anmeldelse skal skrives, man tar hver funksjon, sier den er bra eller dårlig, hvorfor den er det, og setter disse opp mot hverandre i konklusjonen.

Så kjære Magnus Johansen, du kan hvis du vil.

 

Skal ikke gå mer innpå hva jeg synes om spilleren, siden det er uinteressant for de fleste.

 

Skulle bare ønske at denne anmelderen kunne hoppet av den høye hesten sin og innrømmet at anmeldensen kunne vært bedre skrevet, eller i det minste få med de tingene som manglet, og som jeg har nevnt.

 

Hvis blader kan komme med rettelser/tillegg til en anmeldelse,(eks: produktet har fått nye fuksjoner/forbedringer , nytt utstyr følger med når det kommer for salg) , både to og tre nummere etter nummeret anmeldelsen er trykket,.

Hvorfor kan ikke et nettsted rette sine anmeldelser, da disse ligger på nett til helvete fryset til?

Er det fordi produktet snart ikke kommer til å ligge i hyllene om ett års tid,og dere gidder ikke? Eller er det fordi at folk kan tro at anmelderen ikke er ufeilbarlig?

 

Når en person anmelder produkter for et Norges mest kjente nettsteder for hardware, synes jeg at det minste man forlange, er at denne personen får flest mulig momenter med i anmeldelsene sine, og belyser dem fra alle sider. Både for oss forbrukere sin del, og produsentene sin del.

 

Puh, det var en lang post.

Kastet jeg bort tiden din med lange og dårlige argumenter, må jeg unnskylde ,

jeg er desverre ikke ufeilbarlig....

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

oki, jeg har et spørsmål.

 

Jeg er ute etter en mp3spiller som er :

-har en del plass.

-kan brukes som ekstern hardisk

-ikke trenger leding for å overføre filer, eller andre ekstrautstyr man må drasse på

-kan lett brukes som opptaksting(driver en del med musikk o.l)

-ikke er for tung og stor til å ha med seg overalt, f.eks når man går i shorts

-er solid og tåler en trøkk(mister ting lett i bakken o.l)

-Har en bra ladingssystem evt varer lenge.

-god lyd både på innspilling og avspilling

- Har radio med opptaksfunksjon

 

Ting som ikke er så viktige for meg.

- Design

- Penisforlengerfaktor

- Mote

 

i så fall, er det noe dere vil si er bedre enn mp-300 til mitt behov ?

Lenke til kommentar
(...)

JoSen ser ut som et bra valg for deg...

 

Det eneste som ikke stemmer perfekt med dine krav er robustheten.

Jeg har mistet den i bakken en god del ganger, og den har for så vidt ikke tatt skade av det. I siste nummer av HjemmePC ble den både lagt i steikovnen/fryst ned+++ og funket fint etterpå... Eneste minus er at batterilokket KAN åpne seg. Det er festet til spilleren så du mister det ikke...

 

Om du ikke har tenkt å smelle den vegg i mellom annenhver dag, er nok JOSen et godt valg for deg...

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

HW.no om mp-300: Menyikonene har JoS klart å lage skremmende lite informative. Heldigvis har man teksten som kan rettlede

 

HW.no om Apacer Audio Steno MS400: Menyen på spilleren skal ha pluss for at den bruker både bilde og tekst for hvert menyelement, noe som gjør brukervennligheten større

 

det VAR noe merkelig med den testen. faktisk såpass at jeg leeenge etterpå fortsatt undrer meg :blush:

Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...