Gå til innhold

Hvor får jeg kjøpt 24pins ATX-forlenger kabel?


andresko

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen.

 

ATX-kabelen fra strømforsyningen klarer ikke å kobles til hovedkortet ordentlig siden ATX-kabelen er for kort. Dette problemet skyldes Redundant-strømforsyningen som er for lange(noen centimenter fra cd-rom) og tillegg ligger ATX-mottakerne på hovedkortet mot baksiden av kabinetten.

 

Vet at det finnes en forlenger-kabel for ATX, men jeg bruker ATX som er basert på 24pin. Har tatt en titt på www.microplex.no og bare funnet en konverteringkabel for ATX, som konventerer fra 20pin til 24pin.

 

Tenkte med en gang at det kunne være en god løsning, men plutselig kom det for meg at hun-kjønnet 20pin(mottakerne) ikke ville aksepektere å kobles til han-kjønnet på 24pin. Denne løsningen kunne blitt løst hvis microplex også hadde levert konverteringkabel med fra 24pin til 20pin. Da trenges det bare å kjøpe en 12-ATX kabel(4pin) som igjen kan gjøre at det blir levert nok strøm til 24pin ATX-mottakerne på hovedkortet.

 

Jeg har allerede funnet på en løsning ved å ta ut strømforsyningen og plassere den ved siden av kabinetten og hovedkortet. Men det vil være upraktisk for meg på lang sikt.

 

 

Dere kan bare komme frem med forskjellige løsninger til meg. Men ikke komme med å si at jeg må returne hovedkort eller strømforsyning siden angrefristen er utgått.

 

Med hilsen fra meg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kunne jo moddet litt, hvis du tør? kjøpe litt kabel, dytte ut pinnene fra kontakten, åpne klemma slik at ledningsstumpene frigjøres, skjøte med slike kabelskjøteer man bruker til bilstereo, klemme de nye kabelstumpene inn i pinnene og presse inn i kontakten?

Lenke til kommentar
Du kunne jo moddet litt, hvis du tør? kjøpe litt kabel, dytte ut pinnene fra kontakten, åpne klemma slik at ledningsstumpene frigjøres, skjøte med slike kabelskjøteer man bruker til bilstereo, klemme de nye kabelstumpene inn i pinnene og presse inn i kontakten?

Det har jeg også tenkt på. Men hvordan skal jeg få tak i verktøy som gjør det mulig for meg å prøve det du har foreslått. Jeg synes det er mer fornuftig å kjøpe ferdig lagde utstyrer pga garantri og trygghet. Hvis du forteller meg hvor jeg får tak i slike utstyrer, skal jeg kanskje prøve å gjøre det selv.

 

Takk for hjelpen

 

Med hilsen fra meg.

Lenke til kommentar

Det du trenger er en nål e.l. som du bruker til å presse låsetappene på pinnene inn med. Det pleier å være tre slike låse tapper på hver pinne, altså tar det litt tid, og det er vanskelig å se hva du gjør. Men, må man, så må man!

Ellers så gjør du som jhsveli foreslår.

 

Alternativt kan du bare la pluggen sitte på, og heller bare sette inn en forlengelse "midt på", med skjøt i begge ender...Tre på en lang krympe strømpe som dekker begge skjøtene. Husk å ikke kutte ledningene på samme sted slik at du unngår å få en diger klump der alle skjøtene sitter. Husk at dette medfører mange skjøter, og skjøter er ikke bra for volten.

 

 

Ellers så må du huske på ett par ting; Spenningen ut fra PSU er dimensjonert etter den orginale ledningen, setter du på for lang ledning blir "output" fra PSU helt feil.

Derfor bør du ikke forlenge ledningene mer en du absolutt må. (max. 8-10cm?)

Bytter du ut ledningene helt fra inni PSU frem til kontakten, uten skjøter, kan du kanskje ha dem noe lengre.

Enermax leverer PSU`er med ekstra lange ledninger hvis du skal kjøpe nytt.

 

Alternativ 2: På de fleste PSU`er kan du hente noen centimeter ledning ved å la ledningen komme ut på undersiden istedet for ut på baksiden. Bor/kutt et hull eller en slisse i kanten på plata som vifta sitter i, og dra ut ledningen den veien. (mer i luftlinje i forhold til ATX kontakten på HK.)

 

Tenk hvor moro det blir hvis du får det til!

Lenke til kommentar
skjøter er ikke bra for volten.

Hvorfor det? En god skjøt er da like god som ennhver ledning.

Når man skal skjøte en ledning slik det her vurderes så faller det naturlig å lodde. Og en normalt god loddeskjøt har ingen reduksjon i tverrtsnittet.

Selvsagt er det mulig å lage dårlige skjøter som har mindre tverrsnitt enn ledningen og dermed spenningsfall, men jeg syntes du er litt for kategorisk.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...