Jump to content
Sign in to follow this  
NeXaZ

Ruter

Recommended Posts

Hei!

 

Jeg har fått en ruter fra Billion(bipac-5100), men jeg kommer ikke inn i instillingene på den.

Må adsl linja virke før jeg kan endre på noe?

Nå får jeg: Finner ikke 192.168.1.254 når jeg skriver in ipen, eller skulle dette virke selv om adsl linja ikke er fiksa enda?

Jeg har gjort det som står i manualen, at pcen skal motta ip og dns automatisk..

Er det noe mere jeg skulle ha gjort for at dette skulle virke eller er det bare at linja må virke først?

 

Takk på forhånd. :)

Share this post


Link to post

Internett linja trenger ikke å virke for å komme seg innpå instillingene på ruteren.

 

Sikker på at du har installert nettverksdriverne ordentlig eller at nettverkskabelen står i ? :roll:

Share this post


Link to post
Har fått ipen 169.254.18.58.

Så ruteren virker?

 

Drivere er installert og jeg har satt i nettverks kabelen :p

Er ikke helt sikker men den IP'en der minner om noe windows har laget selv. Tror du har en feil på nettverksoppsettet på windowsen din. Du skulle sannsynligvis fått en IP som er 192.168.1.2 eller 10.0.0.2

 

Sjekk nettverksoppsettet i windows, evt re-installer.

Share this post


Link to post

Se i mine nettverksteder\egenskaper\lokaltilkobling\egenskaper

 

 

Der finner du noe som heter internett protokol tcp/ip

 

Dobbelklikk på den og sett alt til og mottat automatisk.

 

start så maskinen på ny.

 

Du skal få en ip som er 192.168.1.xxx hvis du har gjort rett.

Edited by Thorvald

Share this post


Link to post

Hvis oppsettet ellers er ok , er det mulig at du må sette at explorer ikke skal bruke proxy-server for å få tilgang til routeren, forutsatt at du da bruker proxy ellers på nettet.

 

Verktøy - alternativer for internett - tilkoblinger - LAN innstillinger - avansert - ikke bruk proxyserver for adresser som begynner med.... her skriver du inn: 192.168.1.*

 

Håper dette hjelper

Share this post


Link to post

Jeg hadde satt på at pcen skulle motta ip og dns automatisk, men gjorde det igjen og restarta.. men jeg får samme ip adressa nå og kommer fortsatt ikke in på ruteren.

 

Proxy server står ikke på her, så det var ikke det men takk for tipset :)

Share this post


Link to post

forsøk følgende:

 

START -> KJØR: skriv cmd og klikk på OK

 

Da får du opp et "dos" vindu

 

Skriv ipconfig

 

Da skal du få en oversikt over din IP adresse subnet og gateway.

 

Skriv ipconfig -release

 

Skriv ipconfig -renew

 

Skriv så igjen ipconfig og se om du har fått en ny IP adresse.

 

Vet ikke om dette vil fikse problemet, men det er værdt et forsøk.

Share this post


Link to post
forsøk følgende:

 

START -> KJØR: skriv cmd og klikk på OK

 

Da får du opp et "dos" vindu

 

Skriv ipconfig

 

Da skal du få en oversikt over din IP adresse subnet og gateway.

 

Skriv ipconfig -release

 

Skriv ipconfig -renew

 

Skriv så igjen ipconfig og se om du har fått en ny IP adresse.

 

Vet ikke om dette vil fikse problemet, men det er værdt et forsøk.

Når jeg prøvde dette fikk jeg denne feilen:

 

Windows ipconfigurasjon

 

Det oppstod en feil under av grensesnittet lokal tilkobling: kan ikke kontakte DHCP-serveren. Forespørselen ble tidsavbrutt.

Edited by NeXaZ

Share this post


Link to post
forsøk følgende:

 

START -> KJØR: skriv cmd og klikk på OK

 

Da får du opp et "dos" vindu

 

Skriv ipconfig

 

Da skal du få en oversikt over din IP adresse subnet og gateway.

 

Skriv ipconfig -release

 

Skriv ipconfig -renew

 

Skriv så igjen ipconfig og se om du har fått en ny IP adresse.

 

Vet ikke om dette vil fikse problemet, men det er værdt et forsøk.

Når jeg prøvde dette fikk jeg denne feilen:

 

Windows ipconfigurasjon

 

Det oppstod en feil under av grensesnittet lokal tilkobling: kan ikke kontakte DHCP-serveren. Forespørselen ble tidsavbrutt.

Da er nok DHCP Client som ikke aktivert i windows, og det er nok grunnen til at du har problemer.

 

Alternativ 1:

Høyreklikk "Min Datamaskin" ikonet

-> Behandle

-> Oppgaver & programmer

-> Oppgaver

 

(tror dett er riktig, har engelsk versjon selv :-) )

 

Sjekk at DHCP Client er starter og står på Automatisk

 

Hvis dette ikke er problemet, så forsøk å sette en fast IP adresse på din maskin med følgende oppsett:

 

IP adresse: 192.168.1.10

Subnet: 255.255.255.0

Gateway: 192.168.1.1

 

Dette gjør du med START -> Instillinger-> Nettverk og..... -> høyreklikk på ikonet for nettverkskortet og velg egenskaper. Deretter åpner du egenskaper for TCP/IP

 

Deretter restarter du og/eller forsøker ipconfig hvis det ikke hjelper med restart.

 

Forsøk deretter å få kontakt med routeren wed å taste inn 192.168.1.1 i InternetExplorer.

 

NB! hvis ikke noe av dette funker, så tror jeg du har en feil med nettverkskortet ditt!

Edited by 356speedster

Share this post


Link to post

Har motatt en router fra mtulink bipac-5100 , denne virket ikke heller. Fikk 192.xxx.xxx.xx når jeg skrev ipconfig. Så jeg tok en rest på routeren. Vips så kom jeg på internet. Men jeg kommer ikke inn på router, for å stille brannmuren. Når man eks: tracert www.sol.no i CMD ,skal den første ip'en som kommer opp være routeren.

Share this post


Link to post

DHCP var aktivert i windows.

Netverkskortet på pcen som er koblet til ruteren er et gammelt smc kort,

men tror ikke det er noe feil på det ettersom det fungerte helt fint når jeg byttet ut ruteren med en switch (skrives det sånn?).

Men jeg prøvde også og koble til min pc til ruteren, men jeg får samme feil her.

Nettverkskortet jeg har er 3Com Gigabit LOM (3c940)

 

Jeg fikk også ruteren fra MTU, men internett funker ikke her enda så jeg vet ikke om det vil virke heller.

Share this post


Link to post
Hei!

 

Jeg har fått en ruter fra Billion(bipac-5100), men jeg kommer ikke inn i instillingene på den.

Må adsl linja virke før jeg kan endre på noe?

Nå får jeg: Finner ikke 192.168.1.254 når jeg skriver in ipen, eller skulle dette virke selv om adsl linja ikke er fiksa enda?

Jeg har gjort det som står i manualen, at pcen skal motta ip og dns automatisk..

Er det noe mere jeg skulle ha gjort for at dette skulle virke eller er det bare at linja må virke først?

 

Takk på forhånd. :)

Hmm... gidder ikke lese alle trådene....

 

 

har du kommi inn på rutern ??

 

 

jeg måtte legge til NWLink/ipx/spx.... protokollen for at jeg kom inn på min! ellers så fant man ikke web-interfacen med explorern....

 

:thumbs:

Share this post


Link to post

For å få kontakt må routeren og datamaskinen ligge i samme subnett. Hvis routeren ikke har aktivert dhcp må du sette ip adressen til datamaskinen selv. Det vil si at du må vite ip adressen til routeren. Hvis du ikke får tildelt ip adresse fra routeren når du starter maskinen, kan du gå utifra at dhcp ikke er aktivert. Det du da må gjøre er å sette ip adressen selv.

To eksempler:

Router : 
   ip: 192.168.1.1

Datamaskin :
   ip: 192.168.1.2
   subnett: 255.255.255.0
   gateway: 192.168.1.1


router :
   ip: 10.0.0.1

Datamaskin :
   ip: 10.0.0.2
   subnett: 255.255.255.0
   gateway: 10.0.0.1

 

Hvis routeren har ip 192.168.1.254, så setter du ip til datamaskinen til f.eks. 192.168.1.10. Husk, den høyeste verdien du kan bruke er 255. Men det er greidt å la være å bruke 0 eller 255 som siste verdi da de endel ganger er reservert.

 

Instillingene finner du under tcp/ip for nettverkskortet.

Share this post


Link to post

Får du 169.X.X.X ,

så er det Automatic private address ..

Den betyr at du ikke får noe ip addresse tidelt,

og maskinen din føler seg ensom på nettverket ;-)

 

Noe er galt, det kan være så mangt som gjør dette:

nettverkskabel (ødelagt eller feil type)

nettverskortet (muligens defekt)

ruteren (defekt eller gale innstillinger osv)

 

Det du kan gjøre er å sette ipen din manuelt

til f.eks 192.168.1.130, subnettmaske 255.255.255.0

og prøve i kommandlinjen:

ping 192.168.1.254

 

... hvis dette går, ja då e jo det bra ..

då funker nettverkskort og nettverkskabel ihvertfall.

Funker det, kan du prøve å skrive inn

http://192.168.1.254 i internetexplorer.

 

... hvis ping'ingen ikke går, behøver det ikke bety at de ikke

gjør det.. det kan fremdeles være en innstilling på ruteren som

enten hindrer trafikk fra lokalnett eller at ruteren er defekt, men

da trenger du trolig mer hjelp ;)

Share this post


Link to post
For å få kontakt må routeren og datamaskinen ligge i samme subnett. Hvis routeren ikke har aktivert dhcp må du sette ip adressen til datamaskinen selv. Det vil si at du må vite ip adressen til routeren. Hvis du ikke får tildelt ip adresse fra routeren når du starter maskinen, kan du gå utifra at dhcp ikke er aktivert. Det du da må gjøre er å sette ip adressen selv.

To eksempler:

Router : 
   ip: 192.168.1.1

Datamaskin :
   ip: 192.168.1.2
   subnett: 255.255.255.0
   gateway: 192.168.1.1


router :
   ip: 10.0.0.1

Datamaskin :
   ip: 10.0.0.2
   subnett: 255.255.255.0
   gateway: 10.0.0.1

 

Hvis routeren har ip 192.168.1.254, så setter du ip til datamaskinen til f.eks. 192.168.1.10. Husk, den høyeste verdien du kan bruke er 255. Men det er greidt å la være å bruke 0 eller 255 som siste verdi da de endel ganger er reservert.

 

Instillingene finner du under tcp/ip for nettverkskortet.

ja det er rikgtig det...

 

men det hjalp ikke meg og få kontakt til og logge inn på routern..

 

da måtte jeg legge til NWLink... protokollen....

 

 

det måtte en kamerat også... nytta ikke bare med tcp/ip protokollen! :no:

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...