Gå til innhold

Zynet USB 2.0 ext. boks


EaP

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Prøver igjen, håper noen har peil på dette:

Har nettopp kjøpt en Zynet 5,25" rack External Enclosure. I den har jeg satt en 5,25" Mobil HDD Rack, en jeg tidligere hadde hatt som intern enhet i kabinettet. Den hadde fungert upåklagelig i den funksjonen. I denne rack'en har jeg da en in-tray box som harddisken står i. Den er kjøpt på Chlas Ohlson, men lignende rack selges fra mange nettbutikker, de lages av mange prdusenter, bl.a. av Promise.

 

Harddisken jeg har inni er en WD 80GB IDE.

 

Problemet er at jeg kun får vanlig USB fart. Med Sisoft Sandra 2004 har jeg målt denne til 2370 kB/s. Esken Zynet-enheten kom i er merket HiSpeed USB, men den er også merket USB 2.0, og jeg vet at det tidligere har vært forvirring rundt merkingen av USB-enheter. Noen produsenter oppgir nemlig at deres produkt er USB 2.0, og med det mener de egentlig at den er USB 1.1.

 

Hva kan være årsaken til at jeg får så lav fart? Er det noe galt med mitt oppsett, eller er den enheten som likevel ikke støtter HiSpeed USB? Når jeg koblet den til første gang kom XP med melding om ny USB 2.0 enhet med en gang. Kan dere hjelpe meg?

 

Min maskin består ellers av følgende komponenter:

OS: WinXP-SP1, alle Updater fra MSUpdate er installert. NIS 2004 er installert som brannmur og antivirus

HK: Asus A7N8X-E

1 stk. IDE WD 200GB som primærdisk

2 stk S-ATA 80 GB i Raid 0

1 GB DDR-RAM

Athlon 2800XP+

Lydkort, Skjermkort og TV-kort (skulle vel ikke ha noe å si hva type dissse er)

LiteOn CD-brenner

 

PS: Årsaken til at jeg valgte å ta HDD rack'en ut av kabinettet og sette den inn i en Zynet USB-enhet var at jeg ønsket å kunne Hotswappe den. Hvis den står i kabinettet må jeg nemlig slå av maskinen får jeg kan ta den ut og sette inn en annen boks.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg har ikke noen annen kabel enn den som fulgte med Zynet-enheten. Skulle vel være rart om ikke kabel var HiSpeed hvis Zynet-enheten også var det? Men ingen ting skulle vel forundre meg...

Det er ingen forskjell på USB 1.x og 2.0 kabler. - Men du kan jo sjekke følgende;

 

-Du er sikker på at du har koblet den i en USB 2.0 port? (noen hovedkort har noen 2.0 og noen 1.1 og/eller mulighet til å stille om dette i BIOS)

-Sjekke produsentens hjemmeside for spec?

-evt hør med leverandør.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...