Gå til innhold

Statisk elektrisitet -oppskrytt??


Anbefalte innlegg

Quote:


jinges skrev (2002-08-13 22:31):

Om du har en bondegård i nærheten kan du jo prøve å teste de på et elektrisk gjærde etc. Ikke like høy spenning her (5 000-10 000 volt rett fra boksen er vanlig), men du vil antageligvis få svaret på spørsmålet ditt =)



 

Det er det vel ikke! Elektriske strømgjærder har fra 70-90V, men større strøm output! motsatt av statisk elektrisitet!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jaja...

 

Jeg mekket pc på svalbard jeg! DET krever JORDING!!!

 

Jeg kødder ikke. Det smeller der oppe bare du tenker på statisk elektrisitet. For å våkne om morgenen er det bare å hive på seg ullsokkene og gå bort til kjøleskapet. Plant bena godt ned i gulvet og sett hånda på kjøleskapet...

 

VIPS --> våken! Du får en karamell du ikke glemmer før godt ut på dagen.

 

Grunnen til at svalbard er både pc`ens mekka (kjøling, hehe) og pc`ens helvette er den utrolig tørre lufta der oppe som mer eller mindre ber om å få skape statisk elektrisitet.

 

Jeg var der oppe en uke og var pinadø redd for det meste etter en stund. Fant ut at det var tryggere å stå i Bjørndalen (for de som vet hva/hvor det er) enn å gå inne i leiligheten og utlade hele dagen.

 

POFF

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-08-13 21:43, Caveman skrev:

jeg har lenke, men jeg bare fester den til kabinettet uten at det er jordet. funker det eller? (har ikke jordet kontatker på rommene jeg bruker)


 

Jepp!

Akkurat sånn det skal gjøres.

- Mange pc power i dag har ikke en skikkelig hovedbryter OG de gir ut 5V st.by spenning.. Da kan det bil vel mye morro å mekke inni (for komponentene sin del).

Lenke til kommentar

Quote:


ZoRaC skrev (2002-08-14 08:32):

Quote:


Det er det vel ikke! Elektriske strømgjærder har fra 70-90V, men større strøm output! motsatt av statisk elektrisitet!


 

Feil!

Et strømgjerde har rundt 10 000V, men liten strøm... :smile:

 

Feil! Et strømgjerde har mellom 70-90V men større strøm.

 

Og angående jording i vegg:

Det er kun for personsikkerhet. Det spiller ingen rolle om kabinettet står i veggen eller ikke. Det viktigste er at du har samme spenningsnivå som resten av pc'en.

Som sagt...

Lenke til kommentar

OK, folkens...

 

 

Alle som har drevet på med PC-mekk ei stund veit at ESD ikke er noe som man tar lett på. Hvis du ser ett lysglimt i det du tar i ett eller annet kort, har du utsatt det kortet for en del volt, En klok mann sa en gang:

 

"Hvis du er statisk opp laddet til 1500Volt vil spenningen forårsaket at strømmen hopper over fra ett matriale til ett annet på avstander opp mot 1,5 cm"

 

Det betyr at du utsetter kortet du tok i, for disse høye spenningene, med andre ord er du heldig om dette funker etter på. Dette er den enkleste formen for ESD eller Electro Static Discharge.

 

Den værste og ofte enda mer skadelige formen for ESD er den du ikke kjenner, dvs. at du ladder deg ut gjennom kortene og elektronikken i maskinen uten å være klar over det. Dette skader kanskje ikke elektonikken der og da, men det kan ha skadet elektronikken, slik at skaden først blir synlig etter en hvis tid.

 

Så; Ta ESD på alvor, Det kan spare deg for mange uheldige øyeblikk, pluss at det kan spare lommeboka di for mange "høvdinger"(1000-lapper)

 

En enkel måte å sikre seg mot ESD er ved å ta i kabinettet, før du drar ut strømmen, dette er også en måte som gir liten sikkerhet..Har du muligheten til det, bør du jorde både deg selv og kaninettet, f.eks til en vannkrane eller lignende. Har du jordede kontakter på stedet hvor maskinen står, kan du jorde deg i de blanke pinnene som stikker ut av den, for all del, ikke få noe inni hullene, da kan du få en solid overaskelse, Tro meg, 230 Volt gjennom deg er mindre heldig, med mindre du ønsker en billig og rask måte å skaffe deg "afro" på....

 

Ok, Happy Mekking, folks....

Lenke til kommentar

Quote:


LOZER skrev (2002-08-14 18:11):

Statisk elektrisitet kan skade komponenter, jeg har alldri ødlagt noen komponenter. Men når jeg mekker PC går jeg helst uten ulsokker på vegg til vegg teppet


LOZER :-

)


 

Hvordan kan du vite sikkert at du ikke har skadet noen komponenter? Det er som han over deg sier at de trenger ikke vise symptomer med engang og de trenger ikke engang være store når de først kommer! Så du kan ha tatt engang for mye på din RAM brikke, og nå får du bluescreen en gang hverannen dag ca... Poenget min er at du ikke kan vite sikkert hva som er i veien med pc'en din hvis du engang får en feil, og du har aldri brukt ESD sikring!

 

Jeg bruker alltid ESD sikring, og jeg ahr aldri ødelagt noe på fem år!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...