Gå til innhold

Kluster hvordan?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

XP har ikke støtte for dette..

I teorien kan du vel kjøre f.eks OpenMosix kjerne i linux og VMWare med Win XP inni, men jeg tror nok at dette er et prosjekt du kan legge dødt.

 

Clustering er for servere, ikke utviklet spesielt med tanke på klientbruk som win xp.

 

(/me dukker unna alle evt kommentarer om å kjøre cluster i linux og bruke det som ws)

Lenke til kommentar

med mindre du sitter og rendrer heftige scener i ett eller annet 3D program og har behov for å ha en prosessor farm i cluster som tar seg av den jobben, eller driver med store tunge matematiske utregninger som forsker, så kan du bare legge hele cluster planen død.

 

en helt vanlig privatperson har ikke behov for ett cluster. Windows støtter ikke clustering, diverse varianter med UNIX/Linux og en hel rekke spesial bygde OS beregnet for clustering er de eneste som kan gjøre det. for det andre, skal man virkelig kjøre clustering så er det ikke vits i å prøve med mindre du har 1000Mbit nettverk eller kjører bridging på Ultra320 SCSI kort mellom maskinene, da bandbredde er ett must. noe mindre og man kan garantere at vinningen går opp i spinningen da maskinene ikke greier å kommunisere med hverandre raskt nok. for det tredje er det ikke mange program som faktisk støtter clustering da de må spesial designes til å fungere på sånne system..

greitt nok, det har kunnet ha vært morro å sette opp en prosessor farm, men når man ikke har noe å kjøre på farmen så blir hele meningen med det ganske så tafatt og bortkastet.

 

PS. eneste form for 'clustering' Windows takler og forstår er på Windows 2000/2003 Server og det omhandler web server hvor to eller flere maskiner kjører identiske web servere og forespørsler blir balansert imellom hver maskin avhengig av hvor belastede serverene er.

Lenke til kommentar

Tull! Clustering kan man fint få til på Windows, krever bare at man legger inn en mellomvare som muliggjør clustering. MPI og PVM er eksempler på disse, og disse finnes til Linux, Windows ++ Krever ikke noe fancy hardware heller (annet enn nettverkskort).

Lenke til kommentar

En liste over mellomvare du kan benytte finner du her.

Nå må du ikke glemme at programmet du skal parallellisere må være skrevet for å benytte mellomvaren, programmene og mellomvaren er ofte knyttet svært tett sammen, så du burde nesten se på hvilket program det er du skal kjøre før du bestemmer deg for en mellomvareplattform.

Skal du utvikle programmer selv, kan du velge mer fritt - les litt om fordeler og bakdeler for de forskjellige og kjør på.

 

Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...