Gå til innhold

Msn Messenger - Spyware?


Anbefalte innlegg

Har litt betenkelig nyheter her ang MSN Messenger.

Når jeg sender en fil til en annen bruker av msn i mitt lokale nettverk så går den filen ut på nettet hele veien til usa og tilbake igjen....

Når jeg har webcamera forbindelse så skjer det samme.

Når jeg chatter med text så går teksten også over til usa....for så å bli levert til maskinen ved siden av meg....

 

Det er ikke det verste med hele saken. Det er at i Command line så lister faktisk ikke netstat med -a eller -o switch'en opp en god del alive connections som faktisk man kan finne hvis man kjører netlimiter eller andre nettverksovervåkningsprogrammer.

 

Ikke bare ser Bush på andre siden av dammen hva jeg skriver, han ser bilde av meg, og han ser filene mine....

:angry:

Det kalles "storebror ser alt" hva alle norske og europeiske nettbrukere gjør i MSN Messenger og Windows Messenger.

 

Det eneste som ikke går over dammen er lyd.......det ville blitt for stort delay....det går punkt til punkt,,,men merk jeg har opplevd 2 stk datastrømmer som er like store...hvor den går til den andre maskinen på nettverket mitt med lyd og hvor den andre bit-strømmen løper ut på nettet til et uspesifisert sted.

 

Det er ikke nødvendig å rute all trafikk om microsoft. Det beste tidsmessig og nettverksmessige er at slikt går punkt til punkt....uten mellom servere.

I tilegg må jo linjene over damen til USA koste en del i drift bare til dette, og serverene på den andre siden av dammen må jo koste flere hundre mill kr. for at de skal være store nok til å takle trafikken.

 

Jeg har her 100 mbit nettverk....og når jeg overfører en fil i msn messenger så går det i 28.k modem hastighet. Grunnen til dette kan ikke være HTTP Transfer av filen, men at filen faktik drar ut på en verdensturne over dammen til usa og tilbake igjen, før den kommer inn til min maskin ved siden meg...FLOTT og veldig unødvendig. Skaper ikke særlig tillitt.

 

 

FY Microsoft!

FY Bush!

:angry:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

du kan vertfall holde bush uttafor dette her..

 

 

grunnen til at overføringsfarten er 28.8k er ikkje pågrunn av at det du sender må til usa og tilbake.. det som går over dammen går med lysets hastigheit, noko som betyr at det tar ikkje eit sekund engang å få kontakt med andre sida..

grunnen kan vere en del andre ting (har du foresten 100mbits internett tilkobling)

 

 

faktisk, etter det vi veit, kan serveren vi koblar til med Messenger stå i Europa! nård u besøker microsoft.com, får du den fra storbritania(trur eg, vertfall i europa en plass), ikkje fra usa

Lenke til kommentar

Lurer på hvor Spyware kommer inn i bildet her, som du skrev i emne tittelen?

 

Og ja begynner litt og lure om du virkelig har en 100mbps linje.

Jeg sitter her med 10 mbps linje (bredbåndsfabrikken) og når jeg prøvde og sende til en pc siden av meg gikk ikke det i 28.8k fart, sant at det ikke gikk i en rasende fart, men jeg hadde mye større fart enn det du sier.

Endret av Timur
Lenke til kommentar

Jeg har kjørt trace route den peker til usa

og den peker for mange mange brukere over til usa...da hjelper det lite med lysets hastighet når hele europa må over dammen...sprenger kapasitet...

Ja har 100 mbit lokalnettverk, og 1mbit linje ut mot nettet.

og når jeg fører en stor fil fra en pc til en annen innenfor mitt eget 100mbit nettverk så skal det gå i 100mbit og ikke i 28.k modem hastighet.

Dette er testet på maskiner som også har 100 mbit mot maskin som har 8 mbit linje.... det går like tregt selv om du har masse båndbrede og om du sender det lokalnettverket ditt til lokalnettverket ditt, eller sender det oslo-trondheim så går det like tregt, og jeg har sporet hvor data pakkene går....de går fra oslo til telia, københavn, amsterdam, new york, seattle. og tilbake igjen fra en annen svar adresse.Det er par servere som ikke blir identifisert i usa, og et par steder som bruker lengre behandlingstid på pakkene. Det går ikke punkt til punkt nei.

 

Jeg er ganske sikker på at MS har innført struping av overføringen for å ikke overbelaste kabel over dammen og til sine servere...

 

Jeg har også sporet pakkene hele veien - både frem og tilbake.

Det er riktig at man logger på her msn her i europa - tildels, men chatting, video, og filetransfere trafikk blir rutet til usa og tilbake igjen.

 

Det krever litt spisskompetanse å finne dette ut. ;)

Lenke til kommentar

i vertfall, grunnen til at det går sakte er høgst sannsynleg hos deg.

kan det vere at internett tilkoblinga di er 56k modem eller nåke sånt?

den er vertfall ikkje 100mbit, det nekta eg å tru..

 

du kan og prøve å pinge en server som står i usa, pingen blir mest sannsynleg nåke mellom 150 og 400 viss alt er rett, så grunnen kan ikkje vere at alt skal over dammen (ping er kor lang tid det tar å få svar, i MILLISEKUND)

 

dessuten

båndbredda, som er problemet her, er kor mykje data det er plass til på en gang (for eksempel 50kilobyte i sekundet) dette er avhengig av internett forbindelsen din.

men uansett, når du sender nåke til nåken andre, så er det det samme om du sender det direkte 100 meter til naboen eller om du sender det over dammen til usa og tilbake til naboen, over dammen går alt gjennom fiberoptikk.. det blir snakk om millisekund.. dette har INGENTING med bandbredda/internett tilkoblinga di å gjer.. (viss du eller den du sender til laggar blir det nåke ant)

Lenke til kommentar
NOTAT:
Du må overføre mer enn ca 300kb-1000kb stor fil for at overføringen skal switche over til treg overføringshastighet. Såkalt HTTP-transfere igjennom NAT/brannmur.

Spyware - fordi all trafikken blir rutet til usa: alle påloggninger og pålogning av kontakter = ok.

IKKE OK: at alle chat, filoverføringer, videokonferanse du har går over til usa for så å komme tilbake til naboen min her i norge.. det haddebare behøvd å gå fra maskin til maskin uten mellom ledd til USA og rekke andre uspesifiserte servere.

Last ned netlimiter og finn ut selv!
Jeg gidder ikke å lyve om dette - jeg har bedre ting å drive med enn å spøke med slikt på et forum.

I tilegg har jeg 17 års erfaring med data - jobber med kryptering, sikkerhet, adgangskontroll, brannmurer, og nettverksadministrasjon av rutere. :thumbup:
Lenke til kommentar

linja over dammen er så stor at det skal en del til for å sprenge den..

 

 

men viss du skal ha ei fil fra ei maskin i ditt lokale nettverk til ei an maskin i ditt lokale nettverk, koffor i hellvette brukakje du berre lokalnette istedenfor internett?

 

når eg sender file til naboen går det alt linja mi greier.. (har berre 64k ISDN, men alikavel)

 

 

Jeg er ganske sikker på at MS har innført struping av overføringen for å ikke overbelaste kabel over dammen og til sine servere...

 

som eg sa, kabelen over dammen blir nåkk ikkje overbelasta sånn helt av seg sjøl..

du høres og ut som sånn microsoft hater så hata microsoft berre fårdi det er microsoft (misunnelig?)

Lenke til kommentar

Hvorfor går det da tregt?

Er nok ikke misunnelig synes MS er bra software, men er redd de har litt baktanker...

 

Kabelen over dammen må takle trafikken til millioner av msn messengere brukere. Det er da begrenset hvor stor hastighet i filoverføring hos den enkelte msn bruker kan da bli....

Tenk deg et lite tall - 20 000 brukere av msn = 20 000 x 30k pr bruker = 600 000kbit i sekundet = 600 mbit i sekundet. Ca verdier...Det er mye! Så skal det være servere som takler dette i tilegg til rutere...En slik løsninger koster mange milliarder av kroner.

Hvorfor lage det slik da - isteden for å gå p2p.

 

 

 

 

og hvorfor skal mitt dokument som jeg overfører i msn som skal til maskinen rett over gata hos meg med samme isp, løpe hele veien til usa og tilbake igjen?

Lenke til kommentar

MR-CEO er oppegående fint å høre.

 

Tenk om du og meg snakker om at vi hater bush og amerika og skulle gjerne ha skutt bush osv... Typiske gutteprat...mener egentlig ikke det vi sier.....så reiser vi en gang til usa på ferie og får div problemer med myndigheter som vi ikke forstår....kanskje kommer vi aldri tilbake....blir slengt inn i den fine fangleieren USA har som vi har hørt om.

 

 

Dette er jo til advarsel for forbrukerene av en såkalt gratis tjeneste.

Vær forsiktig med hva du sier, overfører og gjør i msn.

Lenke til kommentar

MR-CEO er oppegående fint å høre. :yes:

 

Tenk om du og meg snakker om at vi hater bush og amerika og skulle gjerne ha skutt bush osv... Typiske gutteprat...mener egentlig ikke det vi sier.....så reiser vi en gang til usa på ferie og får div problemer med myndigheter som vi ikke forstår....kanskje kommer vi aldri tilbake....blir slengt inn i den fine fangleieren USA har som vi har hørt om.

 

 

Dette er jo til advarsel for forbrukerene av en såkalt gratis tjeneste.

Vær forsiktig med hva du sier, overfører og gjør i msn.

 

Kan ikke noen med teknisk komptanse bare teste ut det jeg sier - diskusjonen er jo enda ny og er ganske sikker på at de som bruker netlimiter vil se at data'ene de sender går til usa og ikke til din kompis du snakker med. Han får de dataene i retur fra usa igjen.

 

Ta dere bryet å sjekk det før dere kritiserer meg.

 

:devil:

Lenke til kommentar

det er nok ikke bare meg....

Har prøve hos andre også.

 

 

Dere må trace hvor dataene du sender går fra din pc og over til din kompis sin pc.

 

Ikke bruk Trace, eller netstat som er innebygd i MS-Windows XP.

Netstat lyver! Den viser ikke alle tilkoblingnene du har og hvor data'ene egentlig går.

 

Last ned netlimiter v1.29 fra http://www.netlimiter.com/

 

Prøv selv. Ta en stor fil...send til kompis. Be kompis installere netlimiteer.

Kjøre trace på hvor dataene laste opp til hvilken ip.. Kjør trace hos kompis som mottar filen på hvor dataene mottas fra. Så vil dere få en aha opplevelse.

 

mer behøver ikke jeg å si! :no:

Lenke til kommentar
feilen er ikke hos meg...har prøvd andre steder...

 

I oslo. Moss, Bergen. Trondheim.

 

Samme tilfelle på de stedene.

Høres veldig rart ut - sender ofte filer på flere MB over MSN og det går som regel i bra hastighet.

'

Sendte en 40MB-fil til samboerens maskin over MSN nå for å teste og det gikk på noen få sekunder, faktisk ikke så veldig mye tregere enn om jeg kopierte via lokalnettverket, så jeg tror ikke den gikk igjennom en haug med servere akkurat.

Lenke til kommentar

Dr-Demetno selv om du og din nabo hadde hatt samme ISP så måtte jo forbindelsen iallfall gått innom ISP'en deres server før den kom til naboen din ;)

 

Begynner og lure på om du virkelig har 17 år kompetanse på dette.

 

Siterer Dr-Demento: Spyware - fordi all trafikken blir rutet til usa: alle påloggninger og pålogning av kontakter = ok

 

Det kan du vel ikke akkurat kalle spyware?

 

 

Kabelen over dammen må takle trafikken til millioner av msn messengere brukere. Det er da begrenset hvor stor hastighet i filoverføring hos den enkelte msn bruker kan da bli....

Tenk deg et lite tall - 20 000 brukere av msn = 20 000 x 30k pr bruker = 600 000kbit i sekundet = 600 mbit i sekundet. Ca verdier...Det er mye! Så skal det være servere som takler dette i tilegg til rutere...En slik løsninger koster mange milliarder av kroner.

Hvorfor lage det slik da - isteden for å gå p2p.

 

 

P2P :wow: Nå er jeg iallfall helt klar over at du ikke har greie på det her.

Nå begynner du og bable utenfor din kunskaps sirkel (som jeg ser strekker seg 2 m :p ) Synes det her begynner å gå rett på tryne :yucky:

Endret av Timur
Lenke til kommentar

ikke heng dere opp i hastigheten . den er mer regulert i forhold til natting/brannmur og om du bruker windows messenger kontra MSN messenger.

 

 

SE hvor data'ene går hen.

De går ut av din maskin.

Ut av oslo

Ut københavn

Ut av amsteram

Inn New york.

Videre til Seattle.

Og fra seattle går de tilbake igjen samme vei

men da til din kompis.

 

Se hvor dine data går! det er budskapet! ikke hvor fort det går.

 

;)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...