Jump to content
Sign in to follow this  
El-Hadji

Ram sinks

Recommended Posts

Jeg har et par gamle kjøleribber liggende, og jeg tenkte at jeg kansje kunne skjere dem opp og bruke som RAM sinks på pc 9800 pro'et mitt. Hjelper det? Hvor "høye" bør de være og hvordan skal jeg feste dem? Hvilket verktøy bør jeg bruke for å skjære dem opp?

Share this post


Link to post

Strengt tatt bør de være så høye som mulig, det er jo i praksis varmeovergangen til luft som er den begrensende faktor, og da er det om å gjøre å ha stor overflate på ribben.

 

Du kan feste dem med termisk lim (sjekk microplex), men da er det så godt som umulig å få dem av igjen uten å rive i stykker noe. Jeg har brukt en slags dobbeltsidig tape som fulgte med noen små ramsinks, men jeg vet ikke hvor denslags kjøpes løst.

 

Jeg delte mine opp med en baufil, men et verktøy som dremel er nok mer effektivt. Husk å pusse godt etterpå.

Share this post


Link to post

Hei,

jeg har et tips, på denne siden (www.home.no/npvk/) ser du et bilde av mitt gf4ti, (bilde nr 7 og 8 fra toppen)

Jeg har laget en klips som presser ribben mot ram brikken. Dette fungerer bra på mitt kort.

Jeg vet ikke om dette hjelper deg noe, men slik har jeg gjort det.. :thumbup:

Share this post


Link to post

Termisk lim fikser det!

 

MEN!!!

 

Jeg brukte termisk lim på mine sinks... Så røyk skjermkortet, ville selvfølgelig overføre til det nye kortet, når jeg prøvde å få det av, fikk jeg virkelig kjenner hva ordet "lim" betyr! Jeg sleit som bare det, og til slutt bestemte jeg å bruke tanga...

 

*PLOPP* sa det... så klarte jeg å ta av en sink! "Juhuu!" men når jeg så på skjermkortet, virka det som om noe manglet... RAMMEN HADDE LIMT SEG FAST TIL RAMSINKEN!!!! Så jeg klarte å rive opp ALLE ram'ene + gpu...

 

Dette gjorde jo ingenting, siden skjermkortet egentlig var ødelagt fra før, men jeg skal selge vannkjølinga, da blir det sinnsykt mye arbeid å fjærne/file vekk gpu fra vannblokka og ram fra ramsinks...

 

Så hvis du har tenkt å ha sinks'ene på helt til skjermkortet ryker... Termisk lim!!

Share this post


Link to post

Hei,

 

Det går an å blande AS Termisk Lim med AS5 i forhold 50-50%, da skulle det gå an å få av RAM sinks+ at jeg tror man får bedre overføring av varmen fra RAM brikken til kjøleren.

 

Staljin

Share this post


Link to post

Dersom en blander litt vanlig Arctic Silver 3/5 sammen med Adhesive'en er det litt lettere å få de fra hverandre. Ramsinks veier ikke så mye, de henger godt på likevell.

I tillegg kan man visstnok legge kortet i fryseren en stund for å løsne ting som er limt med Arctic Silver adhesive. (Har dog ikke testet dette selv, så gjøres på eget ansvar!)

[Edit: staljin var litt raskere enn meg]

Edited by Kenneth_S

Share this post


Link to post

En annen ting du kan gjøre er å feste det med lynlim. Har et lynlim selv som også har et motlim. Har brukt det selv mange ganger for å få av mine ramsinks (som er festet med lynlim). Motlimet gjør heller ingen skade på noe annet.

Lim på hvert hjørne av ram og goop i midten. Mindre overføring en adhesive pluss goop, men man er hvertfall sikker på at det går av. Så hvis du har et lim med motlim så er det helt greit. Mitt lim hetter

"NISSEN Lynlim"

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...