Gå til innhold

Creative eller Ipod mp3 spiller?


Anbefalte innlegg

Jeg hadde faktisk tenkt å gå for iHP 120 som har 20gb. Tror Komplett selger den for 4100,- eller deromkring. Har slått meg til ro med at 20gb med musikk holder leeeeenge. Skal være på ganske lang tur før man blir lei av alt der. Som bærbar disk synes jeg også det holder egentlig. ...med tanke på at jeg egentlig klarer meg utmerket uten noe - som nå. :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg endte opp med iRiver hovedsakelig av følgende grunner: svært god batteritid (betydelig bedre enn iPod), fleksibilitet (driverløs, firmware-oppdateringer), rask (usb 2 interface), OGG-støtte, innebygget mikrofon med overraskende god kvalitet. Jeg må også si at iTunes er et program som slett ikke passer meg i bruk... (jeg har mp3-samlingen meget strengt organisert i artist/album-foldere og foobar passer dermed som hånd i hanske). iTunes som salgspunkt i forhold til iPod var for meg derfor ubetydelig.

 

I bruk er nok styringssystemet til iRiver noe tyngre å komme inn i enn tilsvarende på iPod. Jeg kan imidlertid love at iRiveren er MEGET lett å bruke når man blir vant til den. Særlig er fjernkontrollen vidunderlig... :)

iPod har også firmwareoppdateringer..

USB2 har den vel også i tillegg til firewire 400 som jo ofte viser seg å väre raskere.

Lurer på om det går ann å hacke iPoden og få den til å spille Ogg. iTunes spiller jo Ogg ved å legge inn en liten plugin i QuickTimemappa.

iTunes organiserer musikken (om man vil) akkurat sånn som du selv gjör, så jeg ser ikke helt hva du mener der...

Poenget med iPod & iTunes er vel at musikken automatisk synkroniseres mellom iTunes og iPodden når du setter den i docken. I tillegg kommer iPoden opp som et library i iTunes så du kan spille av musikken som ligger på iPoden gjennom datamaskinen.

 

 

Fjernkontrollen på iRiver ser digg ut ja! :yes:

Lenke til kommentar

Firmware på mp3 spillere er jo ganske genialt. :)

Fjerner masse feil med nye oppdateringer, legger til nye funksjoner bare ikke hardware begrenser.

 

Alle hardisk og minne mp3 spillere på markedet nå har vel mulighet for firmware oppgradering? Vet at Creative, Ipod har..... vet mindre om andre merker. :(

Endret av UUnreal
Lenke til kommentar
USB2 har den vel også i tillegg til firewire 400 som jo ofte viser seg å väre raskere.

Tja, i praktisk bruk tror jeg faktisk jeg tar USB2 framfor Firewire anyday... båndbredde for USB2 er vel forøvrig 480 mbit/s mot 400 mbit/s for firewire om jeg ikke tar helt feil. Tingene jeg nevnte var forøvrig det jeg anså som minimumskrav, ikke nødvendigvis det som skiller iRiver og iPod.

 

iTunes organiserer musikken (om man vil) akkurat sånn som du selv gjör, så jeg ser ikke helt hva du mener der...

Det er nettopp det jeg ikke ønsker at programmet skal gjøre, siden ønsket organisering allerede er gjort fra min side er et enkelt lite avspillingsprogram med topp lydkvalitet alt jeg ønsker. Foobar er perfekt, winamp med album list-plugin er en god nummer 2. iTunes blir altfor omfattende og ressurskrevende i forhold til mitt behov. (jeg ble vel heller ikke spesielt vennlig stemt ovenfor iTunes (første windows-utgaven) da den konsekvent kræsjet mens den indekserte mp3-samlingen, mulig det skyldtes en mp3-sang med en bug i id3-taggen eller kanskje rett og slett at det var for mange filer)

 

Poenget med iPod & iTunes er vel at  musikken automatisk synkroniseres mellom iTunes og iPodden når du setter den i docken.

Nok et punkt som definitivt ikke er noe selling point for meg.

 

Jeg hadde helt sikkert blitt veldig fornøyd om jeg hadde kjøpt iPod, det er en lekker liten sak som er gjennomtenkt kvalitet til fingerspissene. Men, iPod som spiller er definert for et bruksmønster som ikke passer meg. Når ogg-støtten i tillegg mangler så ble valget til syvende og sist egentlig ganske lett... :)

Lenke til kommentar

Jeg har selv en Creative nomad jukebox zen xtra 40gb, kjøpt i usa for under 2000kr...

Viss du skulle hatt ipod med samme lagringskapasitet må du i over dobbel pris...

 

Lydkvaliteten har jeg ikke så mye å si om pga jeg ikke har hørt så veldig mye på ipoden.

Utseende og brukervennlighetsmessig vinner ipoden klart...

Et annet plus med ipod er at du kan bruke den som ekstern hardisk...

Med jukeboxen trengs egen software.

 

Oppsummering:

 

Ipod:

+ Design

+ Brukervennlighet

+ Ekstra utstyr

 

-Pris

-Batterikapasitet

 

Jukebox:

+ Hardiskkapasitet i forhold til pris

+ Pris

+ Batterikapasitet

 

- Størrelse (kan være litt stor og tung til tider)

- Software

 

Min konklusjon:

 

Viss du har mye penger (MYE), og setter design fremfor batteri kapasitet og pris, gå for ipod!

 

Viss du setter batteri kapasitet og pris foran design, gå for creativ...

Lenke til kommentar

Jeg har også vært tilhenger av Creatives produkter en lang tid. I 2000 kjøpte jeg en Nomad Jukebox med 6GB harddisk. Den lever i beste velgående tross lave temperaturer og mye bruk. Kvaliteten kan man ikke utsette noe på i allefall. Lydkvaliteten har også vært suveren.

 

Desverre var batterikapasiteten ikke mye å skryte av, så nå har jeg bestillt en Zen Xtra med 30GB disk. Ipod hadde jeg verken råd til eller spesielt lyst på, synes at creatives metalldeksel får produktet til å virke mer solid. Desutten har man muligheten til å kjøpe ekstra batterier til bruk på lange reiser osv.

 

Hvis man trener mye eller er mye i bevegelse så passer vel verken Ipod eller zen spesielt godt. Her er vel flash-baserte spillere et mer naturlig valg hvis man tar størrelse og støtsikring med i vurderingen.

Lenke til kommentar
Hvilken verisjon av ipod er det du har.

Hmm, litt rart at du ipod har bedere lyd, synes jeg etter alt jeg har hørt, men om du har testet det kan jeg ikke motsi deg. Et lite spørsmål til. Hvem hadde best bass

Så det ikke før nå, har vært på en liten ferie.

Det er en stund siden jeg hørte på nå, så kan ikke lenger si hvem

som hadde best bassgjengivelse. Derimot vil jeg gi deg tipset om å dra å sjekke begge selv på en lydbutikk.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Minuset med softwaren til Creative var som sagt at man ikke kan bruke den som hardisk uten software, noe du kan med ipod...

 

Et annet pluss med creative er at du kan skifte hardisk, pga at det er en vanlig 2.5" hardisk (slik som det er i bærbare datamaskiner, PS: dette har jeg ikke testet så jeg er ikke 100% sikker...)

 

Edit: litt bumbing egentlig men måtte bare få frem det hardisk punktet ;)

Endret av alex503
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...