Gå til innhold

Går PC som spillmaskin mot døden?


Anbefalte innlegg

Skjønner ikke hvor du har fått tallene fra men FPS spill er og forblir hos PC brukere. eSPORTS revolusjonen er igang og Intel, nVIDIA , ATi sponser PC brukere for å spille under deres logo. Så det er heller Konsoll som vil dø ut siden de kommer ut med nye maskiner hvert år så ingen firmaer tør å satse på de spillene der.

Spill på PC kan utvikles videre med patcher og det kan moddes som Counter-Strike som har sørget for at Half-Life har vært det Nr1 online spillet i hele 5 år nå og ingenting som tyder på at populæriteten synker.

 

Nå kommer jo Battlefield Vietnam, Doom III, Half-Life 2, Farcry ...altså PC brukere har NOK av gode spill å vente seg, 2003 var litt slapt men 2004 så kommer vi til å få det så artig så ! Da kan konsoll brukerne sitte der og skaffe seg nye klær i FFX-2

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Skjønner ikke hvor du har fått tallene fra men FPS spill er og forblir hos PC brukere.

 

 

Dersom du snakker om tallene jeg har kommet med, så er det offisielle tall fra distributører og bransjeforeninger.

 

Jeg prøver ikke å rakke ned på PC-en med denne tråden, men å vekke folk opp litt.

 

PC er stort i Norge. Enormt svært. Mye større og mer populært i forhold til folketallet enn i resten av verden. Derfor kan man fort få et litt skjevt inntrykk av hvor bra PC gjør det i forholdt til konsoller på verdensbasis.

 

For PC gjør det ikke fantastisk bra. Et bestselgende konsollspill selger fort over fire millioner eksemplarer. Et bestselgende PC-spill selger mye mindre. Battlefield 1942, som er et av de mest populære spillene til PC, har kun solgt i 1.5 millioner eksemplarer til og med desember 2003 (Kilde: DICE). Du kan lett sammenlikne med f.eks. Final Fantasy X som har solgt langt over 4 millioner, Vice City som på PS2 alene har solgt over 8 millioner eksemplarer (jeg tror ikke PC-versjonen har nådd en million enda), og en masse andre bestselgere på konsoll. For utviklere så er det økonomisk tryggere å utvikle et spill til konsollformatene enn PC. Hvorfor tror du Lucasarts har kansellert Sam & Max, f.eks?

 

Faktisk så er det eneste PC-spillet i nyere tid som har solgt eksepsjonelt bra Sims, som har solgt over 8 millioner eksemplarer av grunnspillet, og langt over 20 millioner om du regner med alle tilleggspakkene. Og grunnen til at dette spillet har solgt såpass bra er at det appellerer til en helt annen målgruppe enn de som spiller Counter-Strike, Battlefield og C&C.

 

Så det er heller Konsoll som vil dø ut siden de kommer ut med nye maskiner hvert år så ingen firmaer tør å satse på de spillene der.

 

Totalt usaklig og uten noe som helst faktagrunnlag bortsett fra villfaren synsing.

 

Nå kommer jo Battlefield Vietnam, Doom III, Half-Life 2, Farcry ...altså PC brukere har NOK av gode spill å vente seg,

 

Javist, det kommer gode spill. Men det har heller aldri vært mitt poeng. De fire spillene du nevner er jo spillmessig fire helt like spill med forskjellig setting og bakgrunnsgrafikk? Ergo bekrefter du jo bare mitt poeng om at PC-en er i ferd med å bli en nisjemaskin for spesielt interesserte (de som utelukkende vil spille FPS- og RTS-spill), og er i ferd med å miste status som den maskinen med det mest allsidige spillutvalget, og førstevalget til utviklerne.

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke PCen har sagt siste ord på spillmarkedet. Men vi må jo huske på følgende: PCen er primært en arbeidsstasjon med mulighet for å spille spill, mens konsoller er designet kun for spill. Folk som kjøper en konsoll kjøper den for å spille, mens PCbrukere har maskinen sin fordi de har bruk for den til flere formål.

 

Min mening er at PCen er blitt mer en multimediemaskin enn en rendyrket spillmaskin, og personlig bruker jeg min mer til å se på film enn å spille spill for tiden. Men som det tidligere er nevnt: Piratkopiering er nok en stor grunn til at PCspill selger mindre enn konsollspill. For å spille piratspill på en konsoll må du ha ekstrautstyr (les:modchip), mens PCen klarer seg med en ny (ulovlig) programfil. Da sluttbrukeren ofte får cden i hånda med den nye fiksa fila på cden er det klart at det frister å bruke denne kopien framfor å bruke surt opptjente penger på en orginal.

 

Derfor må vi brukere skjerpe oss. Dersom vi vil ha gode spill til spillmaskinen vår, må vi ikke slutte å kjøpe spill i dag, for da ender vi i en ond sirkel hvor spillene blir bare dårligere og dårligere. Jeg oppfordrer alle til å gi sin støtte til nyskapende, gjennomtenkte og gode spill. Kan jo nevne Trackmania for eksempel... det finner nok veien til hylla mi kort tid etter det treffer butikkhyllene her i Norge. En kjapp gjennomgang av forumet her gir nok også mange andre gode idéer...

 

:)

Lenke til kommentar

En ting en ikke må glemme er att internett er stadig økende, og for å bruke nettet slik det er satt opp i dag så bruker de fleste førstegangs brukere en pc.

På verdens basis er det millioner av nye pc brukere vert år, så det er helt sikkert at Pc som spille maskin ikke forsvinner med det første. Sier jo ikke at alle disse millionene kommer til og spille, men der er ett postensielt marked.

Da de første spillene kom på 70 tallet var det ingen som kunne forestille seg vilken milliard industri dette ville bli, og mitt tips er at det er ingen som kan spå i fremtiden nå heller.

Har selv "tro" på at vi vil se en mer sammen kobling av flere media, etter vert som farten på nett og prosessorer øker.

Lenke til kommentar

Jeg har både PS2, Xbox og PC og jeg mener konsoll og PC ikke kan sammenlignes. De har lagd for helt forskjellige formål. Konsoller er mere beregnet på at flere sitter sammen og spiller.

 

Og sitte aleine og spille ett spill på konsoll er jo bare utrolig kjipt (syns jeg ;) ), og å sitte flere å spille på en pc, blir bare dumt. Konsollspill konvertert til PC er ikke morsomme, og FPS-spill konvertert til konsoll er ille. (skrekkeksempel MoH til PS1 og unntak Halo.) Når du sitter på en PC blir ivertfall jeg mye mer konsentrert og blir mye mer oppslukt. På konsoll sitter du i sofan ofte sammen med venner og ser på en stor skjerm på avstand, og slapper litt mer av.

 

Jeg tror ikke spilleverdenen greier seg uten noen av disse. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...