Gå til innhold

Gnist tabbe på hovedkortet


Kyrandian

Anbefalte innlegg

Hvet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men jeg hadde et problem med et hovedkort, bios ville ikke starte opp, fikk bare en blå strek. Nå etter at jeg har kjøpt nytt hovedkort har jeg fått for øre at det er stor sjanse for at det var alle viftene jeg hadde koblet til kortet som fremkaldte den feilen.

Men som sagt, nå har jeg kjøpt nytt kort, så jeg tenker på å sette opp en maskin til med det gamle hovedkortet (som er et abit kd7-raid).

Men her kommer tabben, mens jeg drev å letet etter feilen på det kortet, for å finne ut hvorfor ikke bios ville starte (prøvde så klart alt uten å koble fra viftene, typisk), så klarte jeg å dytte et pci kort (det stod løst oppå porten siden jeg hadde trukket det ut) slik at det stål feste (aner ikke hva det kalles, den man skrur i) kom borti selve hovedkortet, og da slo det en gnist.

Jeg fikk slått av strømmen raskt som F. Men jeg ser nå at der som gnisten slo så er det et svi merke, og det ser ut som en liten krets av noe slag har strøkke med.

En bitteliten krets bak det siste pci sporet på kortet.

Noen som har opplevd lignende? Sjansen er vel stor for at kortet nå ikke kommer til å fungere helt som det skal?

Synd jeg ikke har et kamera, så skulle jeg tatt et bilde fra "ulykkes stedet".

 

 

Hilsen Ben.

Endret av Kyrandian
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Drev jo ikke å mekket på den når det sto å gikk så klart, men ja, det med det løse pci kortet tar jeg selvkritikk på, skulle så klart ha tatt det fullstendig ut av kabinettet. Grunnen til at det kortet datt ned var at det hang en ledning ut av det, som jeg var borti. Så ja, det var uforsiktig.

Lenke til kommentar

Ja det er nok ganske så sikkert...får bare vente å se til jeg tester det engang, hvis jeg årker å ta vare på det.

Hadde egentlig ikke forventet noen direkte svar her på denne tråden, var vel mer ment som en tabbe advarsel hvis det er andre der ute som kunne finne på å være så lat som jeg å bare la pci kortet hvile oppå porten under feil søking.

Men jeg har da tatt lærdom av det i det minste...

Endret av Kyrandian
Lenke til kommentar

Når du mekker pc så skal alltid strømmen være koblet til strømforsyninga, men knappen bak på strømforsyninga skal være på "av" (dette gjelder selfølgelig bare vis du bruker jordet kontakt) så skal du alltid ta på kabinettet før du rører noe annet. Det er okså lurt med antistatisk armlenke men er litt tungvint :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...