Gå til innhold

Svart/hvitt bilder.


Anbefalte innlegg

Har en del bilder som jeg har gjort om til svart/hvitt i ArcSoft PhotoStudio 2000. Har brukt funksjonen: "Convert to 8-bit grayscale" Tenkte jeg skulle sende noen av disse inn til fremkalling. Vil disse bildene bli bra kvalitet? Burde jeg gjort de om til svart/hvitt på en annen måte?? Med et annet program?

 

Det er vel bare til å sende de inn til fremkalling på vanlig måte slik som jeg gjør med vanlige fargebilder??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noe annet, som også har med svart-hvitt-bilder å gjøre;

vil kvaliteten på bildene bli bedre dersom jeg bruker svart-hvitt-funksjonen på kameraet, enn om jeg konverterer til gråtoner i Photoshop istedet? Er det slik at kameraet vil benytte lyssensorene på en annen måte når det er stilt inn på svart-hvitt, og at kvaliteten på bildet dermed vil bli bedre enn ved en konvertering?

Lenke til kommentar

Jimboo: 8bits er vil ikke ideellt, men når det gjelder dine bilder er det vel bare å se på de om de duger...

 

Anderfro: kommer an på kameraet, hvis det er snakk om speilrefleks, og forskjellen på å ta bilder med fargefilm og sort/hvitt-film, skulle man tro at sort/hvitt-film er ideèllt, om dette til en viss grad overføres til digitalt, vet jeg ikke.

Lenke til kommentar

Jeg har bestilt svart/hvitt fra Eurofoto som jeg har konvertert i Corel Photopaint. Disse bildene ble jeg meget fornøyd med. Har ikke tenkt på å ta disse i SH i kameraet. Det er først etter at jeg ser bildene at jeg har kommet på at disse vil ta seg bra ut i SH. Men som sagt, dette har vært svært tilfredstillende for meg.

Lenke til kommentar

Hva som er best eller ikke er ofte en smaksak. Men det er hvertfall helt sikkert at bilder blir helt forskjellige etter hvordan du konverterer fra farge til svart hvitt.

 

I Photoshop kan en hvertfall bruke "channel mixer" til å lage svarthvitt bildet etter sin smak. Trykk på monochrome, og mix i vei...

 

bw.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...