Gå til innhold

Hvordan overføre lyd digitalt fra PC -> forsterker


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har et Sony DAV-S880 anlegg dvs kombinert dvd+surroundforsterker pluss høyttalere. Forsterkeren har ikke veldig mange innganger, og jeg kan bare se at den har én digital optisk inngang. Manualen sier at den optiske inngangen er ment for å koble en digital satelittmottager til forsterkeren, uten å spesifisere om det er bilde, lyd eller begge deler.

 

Spørsmålet er da om denne inngangen kan brukes til å koble sammen med den optiske utgangen på et lydkort, og da få surroundlyd fra spill...

Jeg har ikke kjøpt et slikt lydkort enda, og tenkte jeg skulle forhøre meg litt nærmere før jeg tester det ut.

 

Innspill mottas med takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja det kan du.

 

Hvis det er en optisk inngang må du desverre skaffe et kort med optisk digitalutgang, vet ikke om det er like vanlig. Desverre er bla sony glad i å stappe optiske digital inn/utganger på produktene sine på tross av at de beviselig har noe dårligere kvalitet enn elektriske (coax)

 

Uansett ikke noe å stresse for, kvalitetstapet er nok mest relevant for de med til dels betydelig dyrere utstyr enn du benytter :p

Lenke til kommentar

Hvis du har analoge innganger så kan du vurdere å bruke de. F.eks om du har en god AD-konverter (20bit+, 96kHz+) på lydkortet (f.eks Audigy 1 eller 2) så kan disse ofte være bedre enn mange vanlige (16 bit, 44kHz) AD-konvertere som står i vanlige forsterkere. Signaltapet i den analoge kabelen kan godt bli mindre enn kvalitetsforskjellen på de to AD-konverterene.

Lenke til kommentar
Desverre er bla sony glad i å stappe optiske digital inn/utganger på produktene sine på tross av at de beviselig har noe dårligere kvalitet enn elektriske (coax)

Så man sender bedre 0'er og 1'ere med elektrisk signal enn med optisk? ;)

"Bedre" ?? Du får jo identisk samme digitale signal fram uansett om det overføres optisk, elektrisk, via radio-signaler, morse-signaler, røyksignaler, you-name-it :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...