Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Problem med modem oppkobling


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har en kamerat som ikke får koblet seg opp via modem på hans telefonlinje. Maskinen og modemet er satt opp riktig og testet på en annen telefonlinje. Der fungerte det bra. Hjemme hos han får han kun brukt en vanlig analog telefon, noe som fungerer bra. De var nettopp hos han for å feilsøke linjen, men fant ingen feil. Noen som har noen tips? Det virker som linjen hans kun støtter tale-signaler, men ikke data-signaler (hvis det er noen forskjell på det?).

 

Håper på noen gode forslag her...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette hørtes jo veldig merkverdig ut.. Har han prøvd andre maskiner med modem på den samme tlf-linjen? Hvis det ikke heller ikke funka, så MÅ det jo garantert være noe med tlf-linjen.. Da må han isåfall kontakte Telenor, og kanskje kreve et knakende tilbud på adsl! ;)

Lenke til kommentar
Det virker som linjen hans kun støtter tale-signaler, men ikke data-signaler (hvis det er noen forskjell på det?).

 

Håper på noen gode forslag her...

Er han uheldig kan det være elektronikk på linja som gjør at man kan kjøre flere linjer igjenom en fysisk linje, dette er svjv døden for analogmodemer.

Lenke til kommentar

Får du summetone på linjen med en analog telefon tilkoblet skal linjen være OK. Men få gjerne telenor feilmelding til å måle linjen. De gjør dette på få sekunder.

Høres ut som modemet slik jeg ser det, eller konfigureringen av oppkoblingen.

Litt typsik ting for modem er driverfeil. Slett modemet fra enhetsbehandling, start maskinen på nytt og la windows dra inn driveren på nytt, dette er en rask og enkel feilsøk på driveren. Når måling viser ingen feil og driverfeilsøkingen er gjort ville jeg prøvd ett annet modem, for å se. Regner med at du klarer å kommunisere med modeme gjennom - kontrollpanel - modemer- feilsøking .- spør modem?

Dette er ingen sikker måte å sjekke modemet på, men får du ikke kontakt sier det seg egentlig selv at det er feil på modemet. Selfølgelig kan det være som agvg sier at det noe elektronikk på linjen der...

 

Snakk med telenor feilmeldingen og fortsett å prøv:-)

Lenke til kommentar

Jeg har testet med flere modemer i maskinen. Det funker når jeg koblet opp hjemme hos meg, men når jeg prøver hos han ringer modemet opp, og så kommer det opp melding om at linjen er opptatt. Har prøvd å koble ut alt bortsett fra modemet. Har hatt en elektriker til å sjekke kontakten om det kan være noe der. Og Telenor har allerede feilsøkt uten å finne noe. Modemet er 100% sikkert satt riktig opp siden jeg får det til hos meg. Jeg har god kjennskap til slike ting da jeg har satt opp mange modemer opp gjennom tiden, men denne nøtten fikser jeg ikke. :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...