Gå til innhold

Full overhaling


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen.

Har nettopp blitt medlem at dette forumet, og jeg har nå brukt mange timer på å lese meg gjennom ulike poster. Detta er gøy! Jeg blir imponert over kunnskapsnivået til noen av dere. Jeg derimot er helt..HELT grønn når det gjelder overklokking og modding. Likevel har jeg lyst til å klemme litt saft ut av maskinen min. Jeg vet at de fleste svar ligger på forumet, men det er så mange hvis, men og dersom i forhold til hardware, at jeg blir forvirret.

Om det er noen som ser seg bryet, så gi meg tilbakemelding på hvor jeg kan begynne. ikke bruk vanskelige ord værsåsnill, eller ta for gitt at jeg har noen særlig peil på forhånd.

 

Min (utdaterte) PC:

 

AMD athlon xp 1800

MSI kt3 ultra 2 HK

Gainward gf4 ultra/ 750 128 mb (som jeg vant for mdt. brev i PC gamer for en tid siden!!!)

762 mb ddr dimm ram cl 2.5

cooler master aero7 cpu vifte

80 x80 mm kabinettvifte

80 gig caviar hd

350 w Hiper PSU

 

Jeg har forsiktig forsøkt å øke fsb litt, men da nekter den å starte. (kanskje noe med v-core å gjøre, hva vet jeg??) Jeg har trimmet skjermkortet: engine til 276 mhz og memory til 570 ved bruk av power strip...stabilt og greit.

Så.. hvordan guffer jeg opp resten av systemet?

:wallbash:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Angående fsb'en. Hvilken hastighet har du på rammen din? Jeg har f.eks. PC3200, dvs at når jeg setter fsb'en på 200 så er det standard hastighet for rammen(400mhz). På AMD systemer dobles fsb'en til rammen i forhold til hva den viser, så når du kjører den på 166 så har du egentlig 333. PC3200 betegnelsen er hvor mange gigabyte rammen kan overføre pr sekund eller noe sånt. Under 3200 kommer 2700(166?) så kommer 2100(133?) og så videre.. Jeg er ikke noen guru så det kan være jeg tar feil, men se på det som et forsøk på å hjelpe :p .

 

En annen ting er hvilken hastighet på rammen hovedkortet klarer, og hva det er beregnet på. Også viktig er hvor rask prosessor hovedkortet klarer. Der kan desverre ikke jeg hjelpe deg, ettersom jeg ikke har erfaring med ditt hovedkort.

 

Er prosessoren din låst på multiplier? Dvs kan du stille den til det du vil(9, 10, 10.5, 11 osv) eller er den helt låst?

 

Hvilke temperaturer har du på pc'en din? Og jeg regner med at Vcore står på default. Jeg har heller ikke mye erfaring med den prosessoren, så der får noen andre hjelpe deg.

 

Prøv å stille opp Multiplier'en i bios, og se om pc'en henger seg da også. Hvis ikke så er det nok rammen eller hovedkortet som stopper deg.

Lenke til kommentar

Hovedkortet støtter ikkje låsing av AGP/PCI, og du vil da fort får problemer når du øker FSB. Du har heller ikke spesifisert hastigheten på minnet ditt, og dette kan også fort være et problem nå du prøver å klokke FSB.

 

Mulig at du kan låse opp prosessoren din. Finnes vel guide på overklokking.no. Da kan du i så fall stille opp multiplier. Er vel uansett ikke spesielt villig den prosessoren du har. Overklokking.no har vel også en overklokkings-guide for nybegynnere.

 

Overklokking.no - Guides

Endret av Kjellinge
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...