Gå til innhold

vifteløst HTPC Skjermkort


Linuxguru

Anbefalte innlegg

Er på utkikk etter et vifteløst skjermkort til min linux HTPC. Vanligvis ville jeg vel bare valgt et ATi kort til rundt 1000-lappen - men siden det skal brukes til Linux, så må jeg gjøre litt mer research først. Det er lenge siden jeg har fulgt med på skjermkortutviklingen, men det heter seg iallefall at ATi har best bildekvalitet på DVD-avspilling.

 

Hvis jeg ikke husker feil, så er det 2 ting som er viktig ved DVD-avspilling: Motion compensation og hardware IDCT. Og denne funksjonaliteten er vistnok flyttet fra hardware til software (?) i de nyeste ATi kortene (9600 - 9800). Ergo kan jeg ikke velge disse, da driverne fra ATi til Linux er heller dårlige. Motion comp og hardware IDCT skal være i hardware på ATI8500, og siden ATI9000 er bygd på samme lest vil jeg tro også 9000 har dette i hardware. Men hvordan er det med 9200/9200SE?

 

ATi eller nVidia spiller liten rolle forøvrig, bare sluttresultatet blir bra. Men folk sier jo at ATi er bedre på DVD-avspilling, så...Noen som kan komme med noen fornuftige forslag på et skjermkort til en Linux HTPC, gitt kriteriene mine over?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Radeon 8500, 9000, 9100 og 9200 er alle bygd på samme lest. Eneste forskjellen er en litt forbedret prosess og færre pipelines. Den forbedrete prosessen gjør at brikkene blir fysisk mindre og dermed billigere å produsere. De blir også mindre varmeproduserende.

 

Forresten så kan man bytte en liten og støyende kjøler med en større kjøleribbe og oppnå samme kjøleresultatet.

 

Og fikk ikke ATI's nyeste GPU'er en eller annen egenskap som skulle gjøre film mye bedre? Jeg synes å huske det fra de første review'ene av Radeon 9700 på TomsHardwareGuide. Jeg tror denne egenskapen er implementert i alle GPU'ene siden da. (9500/9600/9700/9800-seriene)

Lenke til kommentar

Da er kanskje et ATi 9200AIW noe å tenke på, hvis du virkelig er sikker på at det bygger på 8500-kjerna - og at 9200 derfor har hardware IDCT og motion comp. Ang nyere kjerner, så er det forøvrig en trend å flytte funksjonalitet fra hardware og over i software (Det gir selvfølgelig en rekke opplagte fordeler for produsenten).

 

Iflg diverse AVforum rundt omkring så er vel den gjengse konklusjonen at et ATI9200 holder i massevis til en HTPC - men videre innspill ønskes!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...