Gå til innhold

DigitalImpuls og kjøp av noe som lå til utstilling


Anbefalte innlegg

Var på lan i helgen, kunne helt klart skryte over lavest sys-temp som lå på 15 grader(25 i rommet minst). så tok vi oss en tur til byen og jeg tenkte, hmm, vil ha vifte styring pluss noen små ting til.. så dro til digital impuls i oslo og handla, men digital doc 5+ sort hadde de bare en igjen av sa mannen, og gikk å henta det som lå til utstillig. man er brukbart trøtt på et lan så tok det jeg fikk og gikk. Så kom jeg tilbake på lan og satt dette opp, men hmm, er jo bare kabler til vifter her, ikke

8 stk. temperatursensorer, 6 flate og 2 runde, med fargekodede ledninger.

8 stk. termisk tapebiter for feste av temperatursensorer.

8 stk. adaptere fra 3-pins til 4 pins kontakt

1 stk. Firewire kabel.

2 stk. USB kabler av forskjellig type.

15 stk. skruer.

 

som det står hos microplex, men da var det jo forsent å ringe, så ringte i dag.. de skulle prøve å finne kablene så jeg må en til tur inn til byen.. blir jo litt stress, men virker som de i det minste prøver å få dette til.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hehe, sant det, var innom og henta resten i går, fikk en pose titta oppi, joda, så ut til å være det jeg mangla.. men nei da :| fortsatt mangler jeg noe.. hadde ikke med meg noe liste så jeg fikk sjekka det, og regnet jo med at de hadde funnet frem alt.. sendte mail, blir spennende å se på svar...

Lenke til kommentar
prøv å blås deg selv i hånda, da merker du at det blir kaldere enn romtemp siden luften beveger seg så fort(eller no). skrudde på i dag tidlig før jobb for å teste, fikk 4 grader, fordi det var IS kaldt i rommet.

Uh? Dette tviler jeg sterkt på. Mener du at du får lavere temp en romtemp ved tradisjonell luftkjøling eller vannkjøling?

 

Da må du nok forklare dette nærmere i detalj, for da er det nok veldig mange som er int i å vite hvordan du klarer det.

 

PS: blåser du deg selv i hånda så får man kanskje litt lavere temp enn kroppstemp, men romtemp? Tror ikke det....

 

- J

Endret av Jay
Lenke til kommentar

vel ikke tro på meg.. er luft kjøling, 5 kabinett vifter og 2 i power, setter jeg alt på fult blir faktisk toweret helt kaldt. systemtemp = rundt 12 grader hjemme og er 20 grader i rommet.

 

fikk nå mail fra dem igjen.. funnet resten av delene.. ligger her.. nå skal jeg iallefall dobbelt skjekke at jeg har alt før jeg drar hjem :p

Lenke til kommentar

Ok, hvis du mener det er slik. Hvorfor har du da ikke patentert oppdagelsen din?

Hvis man tar teorien din litt videre kan man jo kjøle (til godt under romtemperatur) ned hva det skal være bare man har nok vifter.

 

Gjør gjerne et forsøk på det, sett opp et par gigantiske vifter på rommet ditt, mål temperatur før og etter du har kjørt viftene noen timer. Jupp, akkurat samme temperatur, eller kanskje til og med en anelse (ikke målbart muligens) høyere temperatur, siden viftene genererer varme i seg selv.

 

Nei, tror nok du bør få sjekket temperaturmåleren din, som sagt.

 

Link: HowStuffWorks - How do fans make you feel cooler?

Link2: HowStuffWorks - How does the windchill factor work?

 

Noe mer du lurte på?

 

Wolverine

 

edit: la til noen linker som du sikkert finner interresant.

Endret av Wolverine
Lenke til kommentar

Den eneste måten du kan få lavere temperatur enn romtemperaturen er hvis vann kondenserer fra f.eks. hånda di. Dette blir blandt annet utnyttet ved svetting, og rent teknisk i gamle hygrometere (fuktighetsmålere). Grunnen til at det kjennes kjøligere ut med vifter, er at varmen transporteres raskere vekk fra huden.

 

Jeg tror det er diodene dine som er litt på tur:)

Lenke til kommentar
prøv å blås deg selv i hånda, da merker du at det blir kaldere enn romtemp siden luften beveger seg så fort(eller no). skrudde på i dag tidlig før jobb for å teste, fikk 4 grader, fordi det var IS kaldt i rommet.

Det blir ikke kaldere. grunnen til at vifter hjelper er at de blåser bort varmen og blåser inn romtemperaturen. Luft blir ikke kaldere fordi den beveger seg...

 

Det er 18 grader ute, det begynner å blåse, oi fortsatt 18 grader. Det føles bare kaldere, men det blir ikke det.

Lenke til kommentar
Han snakker sikkert sant, men temp måleren hans eller programmet han bruker til å lese det av er langt ute på viddene. Som sagt over, DET ER IKKE MULIG å få lavere temp enn lufttemp ved bruk av bare luftkjøling...

hvis ikke luften kommer fra et annet sted enn rommet da.heheh. f.eks kanaler ut av vinduet på den kaldeste vinterdagen. tihi, må prøves en gang.

Lenke til kommentar

Mange svar her... gode som mindre gode. Men felles for dem alle er at de snakker om et fenomen som kalles varmeveksling. Det heter fra Newtons tid at "Energi kan ikke oppså, energi kan ikke forsvinne. Energi kan bare gå over til en annen form." Det gjelder også her. Viften din kan ikke på noen som helst måte egentlig senke temperaturen på CPUen din, men den kan varmeveksle energien/varmen fra prosessoren med luften i rommet. På grunn av at det er såpass mange kubikkmeter luft i rommet vil den varmen avgitt fra prosessoren ikke være mer enn mikrosopisk merkbar på temperaturen som i resurkulert form igjen blåser gjennom heatsinken din. At prosessoren som i seg selv genererer varme blir kaldere enn selve romtemperaturen er ikke en umulighet, men svært vanskelig å oppnå. Men en annen sak er; hvor er temp.sensoren på hovedkortet montert i forhold til luftstrømmen fra CPU-vifta? En annen ting er luftfuktigheten i rommet. Jo råere luft jo større varmeveksling :) Det blir som tropesommer etter regnvær. Bare i andre enden av temperaturskalen :)

Endret av Patience
Lenke til kommentar
vel ikke tro på meg.. er luft kjøling, 5 kabinett vifter og 2 i power, setter jeg alt på fult blir faktisk toweret helt kaldt. systemtemp = rundt 12 grader hjemme og er 20 grader i rommet.

Yeah right, har du en vaporator som står å kjøler ned luften i kabinettet ditt ?

Har du noen kjøle elementer fra ett kjøleskap der inne ?

 

Kabinett temperatur er som de fleste vet minst luft temperatur.

 

TIPS : Bruk flere programmer som sjekker temperaturen, målerne dine er nok ikke riktig.

HVIS så var tilfelle, har jeg -40 grader i jobb maskinen min, og det er sinnsykt til å være en XP 2400+ i ett qtec kabinett med helt vanlig billig luftkjøling.

hører jeg VERDENSREKORD

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...