Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

kan urinveisinfeksjon gå utover at man er nødt til å bæsje mye mer?


Gjest 1879e...288

Anbefalte innlegg

Gjest 1879e...288

Jeg fikk urinveisinfeksjon for flere uker siden, og fikk antibiotika til fem dager. Men i tiden etter at kuren var overstått har jeg i tillegg blitt nødt til å gjøre "nummer to" langt oftere enn tidligere. Nå må jeg gå kanskje en times tid etter frokost, og kanskje en eller to timer etter middag. Tidligere var det jo sånn at jeg bare å trengte å gå MAX en gang hver dag, men det kunne også gå to dager / tre dager / fire dager mellom hver gang. 

Man kunne riktignok bli litt dårlig i magen på grunn av antibiotika. Men det er litt merkelig når dette først har begynt etter at medisinene er ute av skrotten. Jeg var faktisk hos ffastlegen igjen ett par dager etter at kuren var ferdig, fordi jeg fremdeles måtte tisse alt for ofte. Men den andre gangen fant det ingenting, de skal i tillegg sendt urin-prøven til dyrking. Men det er visst helt normalt at det ttar en stund før blære og sånn kommer ordentlig i gjenge igjen etter urinveisinfeksjon. Så det var i alle fall ikke aktuelt å gjøre noe som helst mer, ettersom de ikke klarte å finne noe som helst feil. 

Men jeg lurer selvfølgelig på hva som er greia her. Å måtte gjøre "nummer to" flere ganer om dagen er i alle fall ikke normalt. Men kan det være noen andre årsaker, hvis det ikke er snakk om at UVI kan ha gått videre til nyrene da? Men i så fall burde de kanskje ha oppdaget ett eller annet gjennom dyrking av urin-prøve.  

Anonymous poster hash: 1879e...288

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flere foreslår probiotika/probiotics for å normalisere tarmene etter antibiotika. Bl.a. melkesyrebakterier og koking av kraft er forslagene. Margit Vea holder foredrag om koking av kraft. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mage og tarm- systemene våre er kolonisert av mange hundre forskjellige slag av bakterier. De fleste av dem er ufarlige, eller tom. hjelpsomme og lever i symbiose med oss.

Antibiotika-kurer dreper nesten alt. Både gode og onde bakterier.

Det er normalt å få diaré av antibiotika.

Det er også derfor som nevnt over en god idé å spise prebiotika og sunn mat i en periode i etterkant, slik at de gode bakteriene kan re-kolonisere tarmsystemet. Særlig frukt og grønt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...