Gå til innhold

Overdome - resirkulert krypto-MLM i ny innpakning


Anbefalte innlegg

Det er nå en periode med oppbruddsstemning i de norske pyramidemiljøene etter at flere selskaper nå har møtt veggen de siste månedene. Det som da skjer er at de norske pyramidetoppene prøver å finne nye konsepter som de da kan flytte med seg sine downlines til. Et av dem som nå forsøkes utbredt i Norge er Dubai-baserte Overdome.

Konseptet og dets rikholdige samling av røde flagg omtales på nettstedet BehindMLM:
https://behindmlm.com/mlm-reviews/overdome-review-verse-network-dubai-ponzi-spinoff/

Som beskrevet her er dette tilsynelatende et forsøk på å restarte det kollapsede Verse Network som igjen var en restart av Mainet, en krypto-MLM etablert av rumenske Ciprian Ciceu. Konseptet er som vanlig nokså ullent beskrevet. Medlemmene skal kunne bruke selskapets AI-teknologi til å tjene penger på spekulasjon i kryptovaluta, men først og fremst er fokuset på å verve nye betalende medlemmer som igjen skal verve flere under seg. I realiteten er dette altså bare et pyramidespill under dekke av å være en tilbyder av finansiell teknologi, og som vanlig har selskapet ikke de nødvendige tillatelser til å drive investeringsvirksomhet. Det er likevel av underordnet betydning, for som i alle andre slike selskaper skjer det ingen reell trading med medlemmenes innskutte midler, og selv om man i tidlig fase kan være heldig å få ut noe "avkastning", vil dette bli umulig når vervingen av nye medlemmer når et metningspunkt og pengestrømmene inn ikke er tilstrekkelige til å betjene utbetalingskravene. Dermed er det også et element av Ponzi-svindel her.

Primus motor i det norske nettverket er en pensjonist fra Nesodden som tidligere har stått frem i lokalavisa for å fortelle om hvor rik han skulle bli på sine investeringer i OneCoin. I tillegg har han vært innom en lang rekke andre pyramideselskaper, i flere av disse har han hatt vært sentral i utbredelsen og organisering av verveaktivitet, herunder å være admin i Facebook-gruppene for de norske medlemmene.

Det gjenstår da bare å se hvor mange nordmenn som lar seg forføre av dette.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Røde flagg er rask tjente penger, og populære buzzord som krypto og AI. Når man også blander dette med pyramide begreper som upline, verving av medlemmer, "vær din egen sjef" osv, så vet man at man har en klassisk pyramdesvindel å gjøre. Håper folk som leser disse trådene og har blitt fristet til å bli vervet i dette konseptet, går på youtube og leser om andre konsepter som lyoness og se hva som skjedde der.

Takk igjen perpleks for at du informerer ut om faren ved disse. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...