Gå til innhold

Vil du ha mer Fallout?


Anbefalte innlegg

Anbefaler Fallout "1 in 2"-vanilla for Fallout 1 (krever Fallout 1 og 2!);

og "Fallout Restoration Project" for Fallout 2.

Oppdaterer spillene med restaurert innhold og fikser div. tekniske problemer.

Anbefaler også å søke opp nybegynner guider for Fallout 1 hvis man ikke har spilt slike gamle spill på en stund (eller noensinne). Spillene kan ha en høy vanskelighetskurve i starten.

Slike eldre spill har ikke autosave, så jeg anbefaler å lagre - mye og ofte! Hver gang man husker det, hver gang man kommer til et nytt område, hver gang man overlever i kamp osv. Man har 3- eller 4-sifret antall lagringsplasser, og jeg anbefaler å dra nytte av de.

Endret av K2D
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Lord_Kremmerhus skrev (På 20.4.2024 den 3:53 PM):

Man skal naturligvis ikke undervurdere nostalgi. Man blir formet av tiden man er mest mottakelig for inntrykk; selv var jeg rundt 15 da fallout kom.

 

Fallout var imidlertid ingen umiddelbar kjærlighet den gang da heller. Jeg måtte bruke litt tid på å bli kjent med mekanikker, tempo og regler - som selvsagt var litt lettere da man ikke hadde tre tusen andre spill tilgjengelig samtidig - noe som slett ikke var uvanlig på den tiden. Mange spill krevde litt innsats av den som spiller for å komme "over kneika", og var sånn sett mindre tilgjengelig enn det som i stor grad er bransjestandard i da, men man fikk da også sterkt eierskap til spilluniverset og figurene man skapte der. 

 

Igjen: Nostalgi sitter dypt, men jeg drar i dag mye heller frem de to første spillene i hovedserien enn de to siste. 

Det handler nok også som du er inne på om at viljen til å sette seg inn i et gammelt spill, med datidens standarder, er litt mindre ja. For egen del hender det fortsatt jeg spiller CIV3 og foretrekker det over nyere iterasjoner, men jeg ville nok aldri begitt meg ut på det om jeg ikke hadde satt meg inn i spillet da det var "state of the art". Det er synd, for en (jeg) går helt sikkert glipp av gode spillopplevelser, men med begrenset tid og overskudd er det lett å legge vekk de eldre og mindre "innbydende" titlene. 

Lenke til kommentar
bshagen skrev:

Mange spill var sånn, det er liksom ingen som kan matche «Half Life» (eller andre gode spill) lenger. Men er det fordi alle nye spill er blitt dårligere eller er det vi som har blitt eldre? 
 

Føler meg litt boomer når jeg tenker at «spill var bedre før» :p

Første gangen man spilte Diablo 1 , Fallout 1 , C & C , HL , DUNE , Warcraft , selv WoW . Ja det var magiske tider , nå er vi blitt numme og immune.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...