Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Trøbbel med manglende ferdigattest


Gjest cc494...735

Anbefalte innlegg

Gjest cc494...735

Vi vurderer å by på en bolig hvor det er oppført garasje i perioden 2017-2019 (uklart når arbeidene er ferdigstilt), hvor alt er omsøkt men det ikke foreligger ferdigattest. Garasjen fremstår som ferdigstilt og tatt i bruk. Kommunen purret i 2021 på at det måtte søkes om ferdigattest, men dette ble først gjort denne uken i 2024. 

Er det noen reell risiko for at det ikke utstedes ferdigattest i en slik situasjon? Bør vi ta forbehold om at kjøper innestår for at det utstedes ferdigattest, eller lignende? Det fremstår som en rimelig risiko å plassere på selger uansett hvor stor den er, men jeg er redd for å ta et "unødvendig" forbehold som selger kan legge vekt på og derfor heller gå for en annen budgiver, så om risikoen er lav så er jeg villig til å droppe det. (Eventuelt satse på at avslag på ferdigattest vil være grunnlag for mangelsbeføyelser)

Anonymous poster hash: cc494...735

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sidan den nyaste byggeforskrifta er frå 2017 så har ikkje regelverket blitt strengare etter bygginga (ferdigattesten blir gjort på bakgrunn av om bygget oppfyller dagens byggekrav). 

Så er bygget korrekt bygd ettet 2017 reglane så skal dette være ein rein formalitet. Spørsmålet er jo kvifor det ikkje føreligg ferdigattest (eller midlertidig bruksløyve), er det berre fordi dagen eigar ikkje har prioritert å gjere det eller ikkje ville betale gebyret for å få ferdigattesten? Eller kan det være forhold som gjer at dagens eigar veit at det kan være problematisk å få ferdigattest? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...