Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Testen av Nokia 3200 hadde fått en 5 sammenlagt, når jeg ser en dag senere har den fått en 4 sammenlagt. hvorfor forandrer dere, og den fortjener 5 synes jeg, den er langt bedre enn T610. Også ser jeg at Nokia 3300 får em 5 når den egentlig skulle hatt en 4, jeg er litt forvirra. :eek::cry::devil::dontgetit::blush::roll::p;):(

N3200 er så alldeles ikke på noen som helst måte bedere en T610. Radio og lommelykt,mot dobbelt så høy skerm(og flere farger),og bluetooth?

Lenke til kommentar
Testen av Nokia 3200 hadde fått en 5 sammenlagt, når jeg ser en dag senere har den fått en 4 sammenlagt. hvorfor forandrer dere, og den fortjener 5 synes jeg, den er langt bedre enn T610. Også ser jeg at Nokia 3300 får em 5 når den egentlig skulle hatt en 4, jeg er litt forvirra.  :eek:  :cry:  :devil:  :dontgetit:  :blush:  :roll:  :p  ;)  :(

N3200 er så alldeles ikke på noen som helst måte bedere en T610. Radio og lommelykt,mot dobbelt så høy skerm(og flere farger),og bluetooth?

Greit at T610 fortjener en sekser men at 3200 fortjener firer syntes jeg ikke... 3200 fortjener den 5ern den hadde! :yes:

Lenke til kommentar

Syns egentlig det er en ganske molbo måte å gjøre det på. Personlig syns jeg en test skal forholde seg til aktuelle mobiler på det tidspunktet mobilen blir testet, ikke bli justert opp og ned etterhvert som det kommer bedre teknologi på markedet.

 

Det står ingenting i 3650-testen om at karakteren er justert ned pga introduksjonen av E700. Isåfall må dere opplyse om sånt.

 

Forøvrig, i testen av 3200 "skimter dere forskjell på kvaliteten fra tidligere modeller" når det er snakk om radioen. Nei, det gjør dere ikke. Skimting har ingenting med ører å gjøre.

Lenke til kommentar
N3200 er så alldeles ikke på noen som helst måte bedere en T610. Radio og lommelykt,mot dobbelt så høy skerm(og flere farger),og bluetooth?

Jeg vet jo ikke om du har, men har du prøvd begge telefonene? Mange uttaler seg uten erfaring, kun basert på spesifikasjon og erfaringer fra andre, og det blir etter min mening feil. Ville tippe 3200 har raskere respons også.

Lenke til kommentar

Å drive å endre karakterer etter hvert vil aldri fungere...

 

I så fall er nok dere nødt å ansette 10-20 stykker hvis dere satser på å skrive en del tester. Alle må jo revurderes og sammenlignes jevnlig hvis det skal være noe poeng, og det må selvsagt opplyses i testene (først) at karakterene er satt ut i fra dagens dato.

 

Forresten, så burde jo hele artikkelen omskrives. Det passer jo liksom ikke å skrive "Kameraet er det beste vi har sett hittil", men så er karakteren 3 (et år etter f.eks).

Lenke til kommentar

Terningkastene i testene våre kalkuleres ut fra en bakenforliggende poengsum. Dette er mye av det samme systemet som brukes i ITavisen, bare at vi istedenfor å oppgi poeng - som av de fleste oppfattes som vanskelig å forstå seg på og vanskelige å sammenligne - har et automatisert system som beregner terningkast ut fra disse poengene, telefonens pris og score til andre telefoner på markedet.

 

Resultatet blir, som dere har merket, at etterhvert som bedre telefoner kommer på markedet vil tidligere testede telefoner få et lavere terningkast både i delkategorier og totalsum.

 

Det er tre årsaker til at vi har valgt å gå for dette systemet

 

#1 - Vi slipper problemet med at nye telefoner som regel er så mye bedre enn sine forgjengere at alle telefonene vi tester må få terningkast fem eller seks. Istedenfor vil tidligere testede telefoner gradvis synke i vurdering ettersom nyere og bedre alternativer kommer ut på markedet. Dette prøver vi å ta hensyn til når vi skriver testen.

 

#2 - Vi får en til enhver tid 100% objektiv vurdering av telefoner, som både tar hensyn til pris og andre alternativer på markedet og gir terningkast deretter. Dette gir i våre øyne et bedre resultat enn å gi terningkast som er utdaterte kort tid etter at testen er skrevet.

 

#3 - Systemet vil ligge til grunn for en rekke kommende tjenester, som f.eks. mobilkalkulatoren vi jobber med og mulighet for skreddersydde terningkast etter egne preferanser.

 

Systemet gir da selvsagt også sine ulemper, slik flere har nevnt i tråden.

 

Av årsakene nevnt ovenfor er det imidlertid ikke aktuelt for oss å gå bort fra systemet med stigende skala, men ett alternativ er selvsagt å oppgi poeng istedenfor terningkast. Imidlertid tror vi de fleste vil være bedre tjent med å lese terningkast (om dog ustabile) istedenfor å måtte tolke poengsummer på skalaer på f.eks. 1 til 137 eller 1 til 88.

 

Ett annet alternativ er å ikke oppgi terningkast og poengsummer i det hele tatt, og la det være opp til folk selv å kun lese testens innhold. Dette har flere av våre søstersider (f.eks. Hardware.no) allerede gjort. Personlig synes jeg dette gjør det litt tungvint for leseren, men dersom vi oppfatter stor misnøye med dagens poenggivning er dette selvsagt et alternativ som alle andre.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...