Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Sykemelding og flere arbeidsgivere


Gjest 42126...bf6

Anbefalte innlegg

Gjest 42126...bf6

Jeg er per i dag ansatt 100 % hos en hovedarbeidsgiver, samtidig som jeg har en 50 % stilling hos en biarbeidsgiver. Alt dette er avklart med begge arbeidsgivere og er uproblematisk for alle parter (hovedsaklig grunnet stor fleksibilitet fra biarbeidsgivers side i forhold til arbeidstid).

Nå har jeg pådratt meg en skade som gjør at jeg trolig ikke kan utføre fysisk arbeid i en periode. Hos hovedarbeidsgiver har jeg cirka 50 % fysisk arbeid og 50 % kontorarbeid (anslått, dette er ikke noe som står i arbeidsavtalen min). Hos biarbeidsgiver har jeg bare kontorarbeid.

Hvordan vil dette slå ut i forhold til en eventuell sykemelding? Er det mest korrekte å være 50 % sykemeldt fra hovedarbeidsgiver, og ikke sykemeldt i det hele tatt hos biarbeidsgiver? Eller blir dette helt feil med tanke på sykepenger, siden jeg tross alt totalt sett er 100 % i jobb?

Anonymous poster hash: 42126...bf6

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En sykemelding gis per arbeidsforhold og vurderes per arbeidsforhold. Det riktige blir da at du sykmeldes 50 % fra ditt arbeidsforhold hos hovedarbeidsgiver og 0 % fra biarbeidsgiver. Samlet sett er du ca. 33 % sykmeldt (50 % av 150 %). Du kan imidlertid ikke øke din arbeidsinnsats hos biarbeidsgiver mens du er sykemeldt uten at det får konsekvenser for sykmeldingsgraden. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...