Gå til innhold

Delvis uføretrygdet, hva kan man tjene ved siden av uten å miste uføretrygd?


Gjest ecb6c...bc1

Anbefalte innlegg

Gjest ecb6c...bc1

Har ett familiemedlem som er 65% uføretrygdet. Eier en bondegård, og står nå med hele gården etter at ektefellen gikk bort.

Det er pr nå kun leieinntekter av en bolig på gården, og inntekter fra korn på gården. Det har vært litt frem og tilbake på hva personen kan tjene ved siden av sin uføretrygd uten å miste eller få avkortet uføretrygd. Gården skal selges etter hvert.

Noen som det er hørt med nevnte maks 1G (Fra en uføretrygdet bonde, men tror han var 100% ufør), mens NAV selv nevnte noe over 400 000,-. Det er skriftlig derifra. Men vi finner ikke noe rundt dette hos NAV som passer mer spesifikt for dette tilfellet. Og man vet jo fra erfaringer i media at det hjelper jo ikke at NAV sier noe, hvis det viser seg å være feil, så man må gjøre noen undersøkelser selv også.

Eventuelt om det bedre lønner seg for denne personen å gå over til pensjon? Er 63år, men blir nok ikke noe annet enn minstepensjon.

 

 

Anonymous poster hash: ecb6c...bc1

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er for mange variabler til å svare på.

Det går an å teste inntektsplanleggeren til nav (krever innlogging med bankid) for å se hvordan inntekt påvirker utbetalingen av uføretrygden. https://www.nav.no/uforetrygd#kombinere

Så vidt jeg har forstått kan man ikke velge å gå over til alderspensjon. Det kan være lurt å vente med å selge gården til året etter eieren har fått alderspensjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...