Gå til innhold

Grønn hydrogen


Anbefalte innlegg

Reuters melder at det Saudi-Arabiske Acwa Power Company SJSC og det kinsesisk statlige PowerChina har satt igang byggingen av et vindkraftdrevet hydrolyseanlegg som skal produsere 3 000 tonn hydrogengass i året som skal konverteres til ammoniakk og deretter til  ca. 500 000 tonn ammoniumbasert kunstgjødsel.  

https://www.reuters.com/business/energy/acwa-power-powerchina-break-ground-green-hydrogen-plant-uzbekistan-2023-12-01/

Selv om dette er et gigantisk anlegg er det selvsagt bare en sped begynnelse. Verdenssamfunnet bruker rundt 400 ganger så mye kustgjødsel. Men skriften på veggen er allikevel klokkeklar. Det har i mange år vært lansert ideer på rekke og rad om å ta i bruk gratis vindressurser til å lage kjemiske råstoff og/ eller drivstoff. Det har stort sett vært med praten. Men ikke nå lengre. Nå blir dette en realitet og første skrittet på vei mot "grønt" kunstgjødsel er tatt. Naturgassindustrien er i ferd med å miste en av sine største kunder.

For oss i Norge burde dette være et varselskudd om at nå bør vi få igang vår egne industri- og forskningsmiljøer til å utvikle og skaffe oss førstehåndserfaring med denne fremtiide industrien. Det har vært pratet mye her hjemme om å bruke havvind til å drifte hydrogen- og /eller amminiakkproduksjon til gjødselindsytrien og andre industrier.  Nå er det på tide å slutte å prate og sette i gang. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...